Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

" είναι πρώτη φορά που ανησυχούν, ότι δεν θα πέσουν μόνο τράκα- τρούκες, αλλά και μικρά πυρηνικά"

 

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Κυριακή ότι ο στρατηγός Μάικλ Κορέλα, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, θα φτάσει στο Ισραήλ αύριο, Δευτέρα, σε μια έκτακτη επίσκεψη για να συντονιστεί με τον ισραηλινό στρατό σχετικά με την προετοιμασία για την επερχόμενη ιρανική επίθεση.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται «για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος, αναφερόμενος στους φόβους μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, που συνεδρίασαν μέσω βιντεοσύνδεσης για να συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, κάλεσαν όλες τις πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση, ανέφερε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Αντόνιο Ταγιάνι.

«Με τους εταίρους μας, εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για τα πρόσφατα γεγονότα που απειλούν να οδηγήσουν σε ευρύτερη επέκταση της κρίσης στην περιοχή, αρχής γενομένης από τον Λίβανο» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ταγιάνι, η χώρα του οποίου ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της G7.


Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η  Shin Bet άνοιξε το υπόγειο “πυρηνικό” καταφύγιο στην Ιερουσαλήμ γνωστό και ως “Doomsday Bunker” το οποίο θα φιλοξενήσει την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας και αξιωματούχους του συμπλέγματος Άμυνας και Ασφάλειας δείγμα ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο μεγάλης κλίμακας με άγνωστες προεκτάσεις.
https://warnews247.gr/

Το Ισραήλ καθώς τελεί υπό πολιορκία από τον Άξονα της Αντίστασης δηλώνει τρομοκρατημένο αλλά προετοιμασμένο για πιθανές επιθέσεις από το Ιράν και τη Hezbollah τις επόμενες ημέρες ενώ εκτιμά ότι οι επιθέσεις θα μπορούσαν να γίνουν σε πολλά μέτωπα και να προκαλέσουν αιματηρό όλεθρο, ανέφεραν την Κυριακή 4 Αυγούστου τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης.
Οι ΗΠΑ, την ίδια ώρα, καθώς δεν επιθυμούν μια γενικότερη περιφερειακή ανάφλεξη, προσπαθούν να αναβιώσουν έναν περιφερειακό συνασπισμό που νωρίτερα φέτος πέτυχε - όπως διατείνονται -  σχεδόν εξ ολοκλήρου να αποτρέψει μια προηγούμενη άμεση ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, ανέφεραν αναφορές.
Την ίδια ώρα, Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το Απρίλιο η αντιπαράθεση είχε συμβολικό χαρακτήρα ενώ αυτή τη φορά η υπόθεση μπορεί να καταλήξει σε αιματοχυσία και εκατοντάδες θύματα και σημαντικές ζημιές σε ζωτικές υποδομές του Ισραήλ.
Μια ιρανική επίθεση θα μπορούσε να λάβει χώρα τη Δευτέρα 5 Αυγούστου σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios που επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» καθώς και τα μέλη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και των συμμαχικών αραβικών κρατών.
Στόχος του κοινού σχεδιασμού που λαμβάνει χώρα είναι να
Advertisement
αποτραπούν ιρανικές επιθέσεις σε «πολλά μέτωπα» και σχεδιάζονται κοινές επιχειρήσεις αναχαίτισης και αποτροπής σύμφωνα με ρεπορτάζ του Channel 12.
Μεταξύ των επιχειρησιακών μέτρων που ελήφθησαν είναι οι περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία συμμαχικών χωρών στην περιοχή.

Περισσοτερα στο https://www.bankingnews.gr/