Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

εμείς κοιμόμαστε - ο πόλεμος επεκτείνεται - ο δύσκολος ΜΑΙΟΣ που ανθίζουν όλα τα δέντρα - ΒΙΝΤΕΟ


" H Ρωσία έχει εξαπολύσει μαζικές αεροπορικές προσβολές εναντίον στόχων σχεδόν σε όλα τα oυκρανικά εδάφη! Πιθανότατα πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα αεροπορικών επιδρομών από την έναρξη του πολέμου.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του δεύτερου κύματος, είναι οι εκρήξεις που ακούγονται εδώ και ώρα στα σύνορα με Σλοβακία και Ρουμανία στην ορεινή Υπερκαρπαθία.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως καταστράφηκαν 3 συστήματα S-300, τα δύο στην Οδησσό¨.

  του  Βασίλη Καπούλα

https://warnews247.gr/ektakto-mazikes-aeroporikes-prosvoles-se-yperkarpathia-kai-odisso-sygklonizetai-i-lviv-katastrafikan-s-300/

" Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν την κατάσταση στην Ουκρανία και προέτρεψε τη Δύση να ασκήσει πίεση προκειμένου το Κίεβο να σταματήσει τις "θηριωδίες", σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλείται το Reuters.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση θα μπορούσε να βοηθήσει στον τερματισμό "των εγκλημάτων πολέμου και των μαζικών βομβαρδισμών πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς", που οδηγούν σε απώλειες αμάχων.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Ρωσία αρνείται τα εγκλήματα πολέμου από δικές της δυνάμεις στην Ουκρανία και έχει κατηγορήσει για τους θανάτους αμάχων εκείνους που αποκαλεί εθνικιστές και "νεοναζί", έναν ισχυρισμό που απορρίπτουν τόσο το Κίεβο όσο και η Δύση." 

https://www.capital.gr/diethni/3631634/o-poutin-eipe-ston-makron-oti-i-dusi-mporei-na-stamatisei-tis-thiriodies-stin-oukrania

" Ολόκληρη η δυτική Ουκρανία και η Οδησσός χτυπήθηκαν με μπαράζ πυραύλων Kalibr, Onyx και Ιskander-M. Πολύ σκληρά χτυπήθηκε η Λβιβ." 

https://warnews247.gr/ektakto-me-schedio-nomou-i-moldavia-kalei-natoikes-dynameis-i-rosia-eplixe-gia-proti-fora-ta-synora-me-roumania/

Δείτε βίντεο