Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ κυκλοφορεί σαν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο;

φώτο από https://www.iefimerida.gr/
Τι συμβαίνει ;
Εμείς οφείλουμε να το διηγηθούμε τέτοιες ώρες και ο καιρός θα δείξει και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα αποδείξει.
Εβρίτης ιερέας πηγαινοέρχεται αυτές τις δύσκολες μέρες κατά μήκος της συνοριογραμμής  μας στο ποτάμι για να βοηθήσει και να ευλογήσει. 
Εκεί λοιπόν συναπαντούσε πολλές φορές πάνω – κάτω ένα τζιπ του Ελληνικού Στρατού να το οδηγεί μόνος του ένας άγνωστος του αξιωματικός με χαρακτηριστικά έντονα που τα συγκράτησε ο ιερέας.
Στην προσπάθεια του να τον σταματήσει και  να τον χαιρετήσει από κοντά , αυτός περνούσε σαν σίφουνας , απλώς τον χαιρετούσε και τον χαμογελούσε ιλαρά.
Σκέφτηκε να τον φωτογραφίσει αν και απαγορεύεται, αλλά κάθε φορά στο κινητό του αποτυπωνόταν μόνο η σκόνη που άφηνε πίσω του το στρατιωτικό όχημα.

Ήταν τόσο αποφασισμένος ο ιερέας να μάθει ποιος ήταν, που αποφάσισε προχθές να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να σταματήσει το τζιπ με τον άγνωστο αυτό αξιωματικό.
Το βράδυ που σκεφτόταν αυτά, του παρουσιάστηκε ο άγνωστος του  αυτός αξιωματικός, κατ όναρ όπως μας είπε και του λέει αυστηρά:
-         Εμένα δεν μπορεί να με σταματήσει κανένας μόνο ο ΚΥΡΙΟΣ μου.
-         Αν ρωτάς ποιος είμαι δες αύριο το τέμπλο στο ναό που λειτουργείς και θα καταλάβεις.
-         Αυτές τις ώρες είμαι κοντά στα παιδία μου και καμαρώνω  αξιωματικούς και στρατιώτες που τρέχουν και αυτοί μαζί μου.
-         Να πεις ότι όσο προσευχή γίνεται στους Ιερούς Ναούς της πατρίδας σου από πολλούς πιστούς,  τόσο εγώ « ο ΜΙΧΑΗΛ» θα είμαι ΠΑΡΩΝ στα σύνορα για μην περάσει ούτε πουλί πετάμενο .
-         Και εσύ καλά κάνεις που πας και ευλογείς τα παιδιά μου.
Αυτά μας είπε ο κληρικός κλαίγοντας γιατί ο κόπος και το συγκινησιακό φορτίο στους ηρωικούς Εβρίτες κορυφώνεται.
Κατασυγκινημένοι και εμείς προσπαθήσαμε να σας τα μεταφέρουμε όσο μπορούσαμε απλά και όπως τα ακούσαμε.
ΑΔΕΛΦΟΙ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-  ΔΕΗΣΗ- ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ  για τα μαχόμενα παιδιά μας , στρατεύσιμους , αξιωματικούς , σώματα ασφαλείας , πολιτικό δυναμικό και σε κάθε ψυχή που μοχθεί εκεί πάνω.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας