Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από χωριά κωμοπόλεις και πόλεις όπου υπάρχουν κρούσματα του Covid-19; Λαμβάνουν μέρος οι Ένοπλες Δυνάμεις; Ένα δυνατό σενάριο διαχείρισης κρίσης για την ΕΛΛΑΔΑ;


Στην Φώτο: μεταφορά ασθενών που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 . Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας , είναι η καθημερινότητα μας που δεν πρέπει να μας φοβίζει, αλλά να μας ανοίξει τα μάτια για αυτά που συμβαίνουν στην ανθρωπότητα.
Κάποτε θα μάθουμε την αλήθεια και σύντομα μάλιστα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Προς το παρόν  καλούμαστε όλοι μας οι Πιστοί  στην Ορθόδοξη Ελλάδα που την βρήκαν τόσα , να μην της έρθει και αυτό , να κλίνουμε  τα γόνατα να προσευχηθούμε  λίγο πριν εισέλθουμε στην Μεγάλη και Αγία Σαρακοστή ώστε να μην δοκιμαστούμε σφόδρα και από αυτή την πληγή του Φαραώ»
Αυτό μας παρακάλεσαν να κάνουμε άγιοι πατέρες που συνιστούν Πίστη και Ελπίδα στις ανεξιχνίαστες βουλές του ΚΥΡΙΟΥ μας Ιησού Χριστού.
Αυτά που συμβαίνουν είναι εξωφρενικά. Σε ενημερώσεις από μέτρα διαχείρισης της επιδημίας που λαμβάνουν άλλες χώρες διαβάζουμε ¨ότι όσοι ήρθαν σε επικοινωνία με άτομα που βρέθηκαν θετικά στον φονικό αυτό ιό , ακόμα και σε απόσταση 2 μέτρων, επί 15 λεπτά , θα πρέπει να εισέλθουν σε καραντίνα για να διαφυλαχθεί το κοινωνικό σύνολο.¨
Και όλα αυτά σε ένα νέο ιό που έχει την πρωτόγνωρη περίοδο επώασης τουλάχιστον 27 ημερών προς το παρόν.
Να μας πούνε οι επιδημιολόγοι υπεύθυνα αν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο στα επιδημιολογικά δεδομένα;
Αυτός ο ιός φαίνεται να έριξε ένα γερό χαστούκι στην καθημερινότητα της παγκοσμιοποίησης.
Όσο αναφορά το τι θα συμβεί στην παγκόσμια οικονομία στο τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους φαίνεται να κλαίνε πολλοί;
Η ΕΛΛΑΔΑ μας αυτή την στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες αυτής της φονικής επιδημίας , η οποία την γυροφέρνει στα σύνορα της.
Στα ανατολικά μας
« Η Τουρκία κλείνει τα σύνορα με το Ιράν -8 νεκρούς από τον ιό ανακοίνωσε η Τεχεράνη , την στιγμή που ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η κατάσταση με την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, είναι ακόμη σοβαρή και πολύπλοκη.» https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-3-nekroi-sto-kroyazieroploio-se-iaponia
Στα Δυτικά μας
Πανικός στην Ιταλία: Στα 132 τα κρούσματα κοροναϊού, σε πέντε περιφέρειες.
Είναι τόσο κοντά η Ιταλία που το όλο γεγονός μας ανατριχιάζει.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Αντόνιο Κόντε
« Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών»
« Σε όποιον δεν σεβαστεί την απαγόρευση θα μπορούν να επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις»
« στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες» . https://www.capital.gr/diethni/3412718/panikos-stin-italia-sta-132-ta-krousmata-koronaiou-se-pente-perifereies
Άραγε μπορεί και η Ελλάδα να φτάσει σε αυτό το σημείο σε περίπτωση, μη γένοιτο, ύπαρξης κρουσμάτων από τον Covid-19;

 « Προς το παρόν η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αύριο αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α' Εθνικής κατηγορίας. Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.»
« Ακυρώνεται το καρναβάλι της Βενετίας
Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας. 
Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.»
Εν ζωή ο άγιος γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα μας έλεγε:
“Κάποιος πρέπει να σας πει πως δεν ζείτε σε όνειρο, ούτε σε εφιάλτη. Ζείτε μία πολύ άσχημη πραγματικότητα, που θα χειροτερέψει…”
Στις 10 Οκτωβρίου του 2018 ρωτήσαμε σε ανύποπτο χρόνο και αρθρογραφήσαμε σχετικά :
-         Γέροντα , θα γίνει πόλεμος ;
Και λάβαμε την απάντηση:
-         Κάτι άλλο ΠΡΩΤΑ θα γίνει παιδί μου.
Στις 8 Δεκεμβρίου  πρωινές ώρες ήμερα Κυριακή ( και για τις ΗΠΑ βράδυ Σαββάτου)  κοιμήθηκε Οσιακά ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου της οποίας υπήρξε κτήτορας.
Τι έγινε στις 8 Δεκεμβρίου του 2019;
Σύμφωνα με την  ιστορική καταγραφή και εξέλιξη του φονικού ιού.  CNN : « το πρώτο κρούσμα κορωναϊού 8 Δεκεμβρίου του 2019»  
Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας ετούτες τις ώρες, ώστε να διαχειριστούμε επ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου την κρίσιμη αυτή εξέλιξη που μας γυροφέρνει .
Ένας παππούλης μας είπε σήμερα το πρωί στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.
« μου φαίνεται μετά τα καρναβάλια θα πιάσουμε τις ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ και να δεις θα συμμετέχουν πολλοί Πιστοί,  γιατί αυτές πνευματικά αποστειρώνουν τα πάντα»
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας