Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Εν μεγάλοις κινδύνοις … Γιατί ο τούρκος δεν πάει Χάγη; Γιατί την ΕΕ θα την διαλύσουν μια ώρα αρχύτερα τα Δυτικά Βαλκάνια; Η χρονιά του ΑΙΓΑΙΟΥ;


Εν ολίγοις …
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στην Μητρόπολη των ΑΘΗΝΑΙΩΝ υπάρχουν δυο λάρνακες  με ιερά σκηνώματα αγίων μας που μαρτύρησαν και οι δύο  στα χέρια των τούρκων ( της ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ που εορτάζει στις 19 Φεβρουαρίου και του ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  του Ε΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως  που εορτάζει στις 10 Απριλίου)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η Χάγη για τον νεοθωμανό  τούρκο όσο και να την πιπιλίζει διπλωματικά για « να μας κοροϊδεύει »   ανήκει σε άλλη εποχή ( την εποχή που ήταν πάνω κεμαλιστές)
Ο τούρκος τώρα είναι αγριεμένος γιατί τον πιέζουν μύρια όσα κοινωνικά , οικονομικά και εθνοφυλετικά προβλήματα.
Η σημερινή τουρκική κυβέρνηση  βιάζεται και δεν έχει άλλο χρόνο για  παιχνίδια. Αντίθετα η Ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί Χάγη με τα συν και πλην της για να κερδίσει χρόνο , μήπως και γίνει κάτι συγκλονιστικό μέσα στην τουρκία. Αλλά δεν γίνεται τίποτε κατά παραγγελία προς το παρόν.
Το θέμα της γαλάζιας πατρίδας  για τον Ερντογάν πρέπει να κλείσει φέτος, ώστε να το έχει ως αντίβαρο στην εσωτερική πίεση που δέχεται.
Για αυτό τον λόγο ο  τούρκος και  σε αυτή την χρονική συγκυρία θέλει ΓΗ Ελληνικών νησιών και μετά διαπραγματεύσεις για Δυτική Θράκη και ενεργειακά (  άλλωστε τα θέματα της υφαλοκρηπίδας , ΑΟΖ και γκρίζων ζωνών είναι πλέον παρωχημένα για αυτόν και θέλει ψαχνό)
Βούτυρο στο ψωμί του τούρκου αυτή την στιγμή είναι το μη διαχειρίσιμο του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ. Άλλωστε αυτός το άλειψε και περιμένει να δαγκώσει.
Πότε θα δαγκώσει;
Προσοχή σε αυτό…
Περιμένει βάσει πληροφόρησης που θα έχει, το πότε θα πάρουν φωτιά τα Βαλκάνια;
Αν η προσοχή της διεθνούς  κοινής γνώμης στραφεί στα Δυτικά Βαλκάνια θα μπορέσει να κάνει το άλμα του  στα Ελληνικά νησιά δίχως κάμερες ξένων πρακτορείων.
 Τόσο καιρό αυτό περιμένει και το μεθοδεύει με τους φίλους του Βαλκάνιους πλην Σέρβων.
Μέρες τώρα νομίζουμε ότι τα Βαλκάνια κοιμούνται ενώ σε αυτά η φωτιά των εθνικών παθών σιγοκαίει και περιμένει να αρπάξει για τα καλά ( φυσικά θα βοηθήσουν κάποιοι ώστε να φουντώσει  να  μην σβήνει)
Ο Ερντογάν γνωρίζει επίσης  ότι τα Δυτικά Βαλκάνια ουσιαστικά διαλύουν την ΕΕ.
Για τον απλούστατο λόγο ότι σε αυτά δοκιμάζεται η συνοχή της ήδη αποφλοιωμένης  ΕΕ.
Στα Βαλκάνια η Αγγλία του BREXIT εδώ και δυο χρόνια ακολουθεί δική της ανεξάρτητη πολιτική , η Γαλλία του Μακρόν έβαλε βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και προκάλεσε εκλογές στην πρωτεύουσα Σκόπια για τον ίδιο λόγο.
Η Γερμανία με τα πρόσφατα εσωτερικά κομματικά της προβλήματα παρακολουθεί άναυδη την αποσταθεροποίηση των πολιτικών της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και ταυτόχρονα παρακολουθεί την Ρωσία με νέο look να εμφιλοχωρεί στις χώρες των Βαλκανίων.
Κάποιος γνώστης των Βαλκανικών προβλημάτων  είπε σε εμάς:
« Το μπαρούτι που μυρίζουν τα Βαλκάνια μυρίζει και χωρίζει την ΕΕ.»
Εν κατακλείδι
Ξεπεράστηκαν οι γεωπολιτικές αναλύσεις που παρακολουθούν τα γενόμενα της στιγμής , εισήλθαμε σε χρόνους και θέσεις όπου θα τρέχει και θα επιβεβαιώνεται ο προφητικός λόγος ( ήδη επιβεβαιώνεται )
Για να διαχειριστούμε τους  έμπροσθεν καιρούς μας πρέπει να διαχειριστούμε πρώτα – πρώτα  τις προφητείες των αγίων πατέρων μας με σύνεση και όχι με ακρότητες.
Εμείς με την Πίστη και την Βεβαιότητα που έχουμε γνωρίζουμε το Τέλος εποχής.
Αν ρωτήσουμε   σήμερα διεθνείς γεωπολιτικούς αναλυτές ( που διαβάζουμε και τους παρακολουθούμε) σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα της σημερινής γεωστρατηγικής …
Αν τους ρωτήσουμε λοιπόν , τι θα γίνει με τον σχεδιασμό που έχουν οι μεγάλοι παίκτες για τα στρατηγικά Στενά του Βοσπόρου και την ΠΟΛΗ , θα μας απαντήσουν:
Οι μεν Ρωσόφιλοι, ότι καλόν είναι να τα ελέγχει  αμφότερα η Ρωσία για να έχει άνοιγμα στις χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
Οι δε δυτικόφιλοι, ότι καλόν είναι να τεθούν σε διεθνή έλεγχο και να μην υπόκεινται στον πονοκέφαλο και στο παζάρι των τούρκων.
Αν τολμήσουμε και τους πούμε ότι η ΠΟΛΗ αναγκαστικά θα ξαναγυρίσει στα χέρια των φυσικών οικιστών της Ελλήνων, μπορεί να μας πούνε ¨ότι τρελός παπάς μας βάπτισε ¨ ή κάτι άλλο, καθότι φρόντισαν τόσα χρόνια να μας ξεγυμνώσουν και έτσι  δεν μας υπολογίζουν.
Είναι μεγάλο ζήτημα το θέμα της διαχείρισης των προφητειών και δεν έχει καμία σχέση με την διαχείριση των πληροφοριών , ούτε έχει σχέση με δημόσιες σχέσεις, ούτε έχει σχέση με στεγνές πατριωτικές κορώνες.
Δεν είναι θέμα ούτε μεταφυσικής, όπως λανθασμένα το νοούν κάποιοι.
Η διαχείριση των προφητειών και τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν από αυτές έχει άμεση σχέση με την Εθνική Επιβίωση μας σε ένα κόσμο σχέσεων  κρατών που ζει σε συνθήκες άγριας ζούγκλας.

« το πένθος της Ελλάδος και κατηφές, εις χαράν μεταποίησον Άχραντε και χαρμονή..» ψάλουμε στον παρακλητικό κανόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας που προΐσταται απάσης της Ελλάδος, όπως και λέει το απολυτίκιο της.
Οι καιροί έφτασαν η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ προσμένει τα παιδιά της να την λειτουργήσουν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας