Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

« Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης» στα σύνορα μας, στην πολιτική σκηνή και στην ζωή της χώρας;


« Τα παλούκια που μπαίνουν στα σύνορα των χωραφιών  πρέπει να τα ξαναβάλουμε»
Όμορφη άποψη από την Κάρπαθο  μας ( φώτο από το fb)  που βλέπει την Αν. Μεσόγειο- Κρητικό  και προς τα επάνω δροσίζεται από τους αέρηδες του ΑΙΓΑΙΟΥ.
Κάπου εκεί κόβει βόλτες και ο τούρκος που τα βρίσκει μπαστούνια με τον Ρώσο και με την οικονομία του.
Τώρα είναι αδελφοί που χρειάζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ ( όχι αυτή με το σιντριβάνι) αλλά η άλλη που αναδεικνύει τις αρετές του Ελληνοχριστιανικού από αιώνων πολιτισμού του γένους μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όχι μόνο μέτρα στην Ελληνική Βουλή για προστασία από την  επιδημία, όπως ακούστηκε. Εδώ και τώρα μέτρα στις ευαίσθητες στρατιωτικές μονάδες μας , στα πολεμικά αεροδρόμια , στους ιπταμένους μας και στα στρατόπεδα , σε όλα τους κλάδους του ΕΣ ( δεν περισσεύει κανένας) . Πρέπει αυτοί να διασφαλιστούν πρώτα . Πως άραγε θα τους βοηθήσουμε την ώρα που έχουν και την μέριμνα του προσφυγικού- μεταναστευτικού;
Από την μια συνιστούν ψυχραιμία και όχι στον πανικό και καλώς πράττουν, αλλά  φαίνεται να χάθηκε πολύτιμος χρόνος με πολλά κενά ασφάλειας στο θέμα της πρόληψης και της μείωσης του κινδύνου στην αντιμετώπιση του φονικού ιού από την Κίνα.
ΧΑΘΗΚΕ  η ΜΠΑΛΑ;
« Περίμενε δύο ώρες στο «Σωτηρία» πριν διαγνωστεί με κορωνοϊό η 40χρονη τραπεζική υπάλληλος»
Ο ιός αυτός είναι κάτι το  πρωτόγνωρο;
« Μία Γιαπωνέζα τουριστική οδηγός βρέθηκε θετική στον νέο κοροναϊό για δεύτερη φορά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση της επαρχίας Οσάκα, πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο στη χώρα στον οποίο συμβαίνει αυτό.
Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε χθες την είδηση ότι η γυναίκα αυτή προσβλήθηκε ξανά από τον covid-19, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.
"Μόλις κάποιος μολυνθεί από την ασθένεια, ενδέχεται ο ιός να παραμένει εν υπνώσει στον οργανισμό του και με σχεδόν ανύπαρκτα συμπτώματα, αν όμως βρει τον δρόμο προς τους πνεύμονες, τότε ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του", δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλά δεν είναι γνωστά για τον νέο κοροναϊό. "Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν είναι διφασική (νόσος), όπως ο άνθρακας", πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι αφού η ασθένεια φαίνεται να υποχωρεί, επανέρχεται.»

Η Κίνα μίλησε πριν 2,5 μήνες αλλά ήταν μακριά για να  την ακούσουμε. Η Ιταλία μίλησε πριν 20 μέρες αλλά φαίνεται και ότι αυτή έπεφτε μακριά, ώστε να μην δημιουργηθεί πανικός και πέσουν οι αγορές …αλλά σήμερα έπεσαν .
Είναι πρώτη φορά που από επίσημα χείλη συνδέεται το προσφυγικό με  τον Covid 19.
Η κυβέρνηση τώρα λαμβάνει έκτακτα μέτρα στα σύνορα
 «Το Μεταναστευτικό τώρα αποκτά μία νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου είχαμε πολλά κρούσματα Κορωνοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν.»
« επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας.»
« αναβαθμίζεται στον ανώτερο βαθμό ο  έλεγχος των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση.»  
« ξεκινά μια διεθνής καμπάνια, στις γλώσσες των εθνικών ομάδων που κατευθύνονται προς Ελλάδα, με την προειδοποίηση ότι η χώρα δεν μπορεί, πλέον, να δέχεται άλλες παράνομες εισόδους. Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν στο διαδίκτυο και στις χώρες αφετηρίας των ροών.»  
ΡΩΤΑΜΕ θα σφραγίσουν τα σύνορα ή οι λιμενικοί μέσα στην θάλασσα ή στα ακρογιάλια θα θερμιδομετρούν τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες εξ  ανατολών;
Θα περιοριστούν οι προσφυγικές ροές;
Μπορεί μόνη της η Ελλάδα ελλείψει εξωτερικής βοήθειας να διαχειριστεί τους εναπομένοντες εδώ;
Είναι ο φονικός αυτός ιός κατάρα ή το χαστούκι που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ότι θα φάει το σύστημα;
 « ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός έχει δυναμική πανδημίας
Κορωνοϊός: Το ΔΝΤ ενδέχεται να υποβαθμίσει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη»
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ « έχουμε όμως μάσκες , τι θα γίνει στο στριμωξίδι μέσα στα ΜΜΜ;»  
« Εικόνες Μιλάνου στα ελληνικά σούπερ μάρκετ
Φρενίτιδα στην αγορά για ζυμαρικά, όσπρια, παιδικά προϊόντα και αντισηπτικά. Από +30 έως +50% η αύξηση της κατανάλωσης. Ποια η εξέλιξη των τιμών και σε ποια προϊόντα παρατηρούνται ανατιμήσει»

ΤΑ ΠΑΝΤΑ αλλάζουν ξαφνικά  μακάρι και η παγκόσμια ανομία της διαστροφής να πάρει τέλος.
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ σε σηπτικό σοκ.
Όμως στην μικρή πατρίδα μας που την αδίκησαν οι φίλοι της και θα συνεχίσουν να την αδικούν.
« Τα παλούκια που μπαίνουν στα σύνορα πρέπει να τα ξαναβάλουμε»
 « Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης, επειδή τα κρύα του Μαρτίου έρχονταν ξαφνικά και ενώ είχαν πια εξαντληθεί μετά το χειμώνα τα αποθέματα σε ξύλα για κάψιμο»
Ο σουλτάνος δεν καταλαβαίνει τίποτε από Covid19 τρώει το πρωί κουρκουμά με μέλι και δηλώνει:
« Το σήμα για γεωτρήσεις στη Λιβύη και αλλού έδωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην αποκαλούμενη Πολιτική Ακαδημία του κόμματός του ΑΚΡ, όπως μεταδίδει το philenews.com
Έχουμε ήδη πολλαπλή κρίση  και ρωτάμε πως θα συντονιστούνε   όλες οι Εθνικές υπηρεσίες του κράτους με τις φοβερές ελλείψεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω αλόγιστης σπατάλης στην αρχή και μετά λόγω αδυσώπητης λιτότητας;
Η ΛΕΣΒΟΣ έδωσε ένα μήνυμα όχι μόνο με τα πρόσφατα γεγονότα εκεί.  
Αυτό το μήνυμα ήταν καλά κρυμμένο στα άγια χώματα της εδώ και χρόνια.
Απλώς τώρα επικαιροποιείται.
 « Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ , Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
Το Έθνος στον Ουρανό Ηγέρθη και εδώ κάτω Εξανέστη.Ο Άγιος Ραφαήλ ¨δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις ¨ στο αιρετίζων ψευτορωμαίικο και τους τοκογλύφους του, την ορισμένη από τον ΚΥΡΙΟ ώρα θα τους ανοίξει την πόρτα , θα τους πετάξει έξω από τα ¨χωρικά ύδατα της Ρωμιοσύνης¨… καλώντας μας με το ¨ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..


το Έθνος στον Ουρανό Ηγέρθη (δηλ. οι προσευχές των προγόνων μας) και εδώ κάτω Εξανέστη (δηλ. αγανάκτησε σφόδρα )…¨.


Η πόρτα εξόδου στις στιγμές που βιώνουμε είναι ήδη ανοικτή… ¨την κλωτσιά¨ αναμένουμε από την τρέχουσα επικαιρότητα. Όμως ο Άγιος Ραφαήλ ¨ δεν παίζει και κλωτσάει δυνατά¨…


Μνήμη δικαίου μετ εγκωμίων… στον πρώτο Οσιομάρτυρα της Ρωμιοσύνης και απλανή οδηγό της Ανάστασης του Έθνους μας.


«Της Ιθάκης τον Γόνον και της Λέσβου το καύχημα…»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας