Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

« ΕΛΛΗΝΟ-ιταλικός ιολογικός πόλεμος ;» « τα σύνορα θα μείνουν ανοικτά μέχρι νεωτέρας ;»



Ζούμε σε μια ανυπόφορη κατάσταση.
Στην Ελλάδα μας βγαίνουν μιλάμε οι αρμόδιοι και δημιουργούν περισσότερα ερωτηματικά από ότι λύσεις σε απορίες και αγωνίες.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
« Ενώ τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν φθάσει τα 230, πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι υπάρχει και έβδομος νεκρός.»  https://www.sofokleousin.gr/italia-koronoios-230-ta-krousmata-7-oi-nekroi

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας για κορωνοϊό: Οχι νέα επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας σύμφωνα με την Πηγή: iefimerida επισημαίνει:
 « Ψυχραιμία συνέστησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε σήμερα για το ζήτημα του κορωνοϊού, στο υπουργείο Υγείας.
Ο κ. Τσιόδρας, μεταφέροντας και την άποψη των υπολοίπων επιστημόνων, εξήγησε ότι το 85% των περιστατικών που αφορούν τον κορωνοϊό, ίσως και περισσότερο, είπε χαρακτηριστικά, βιώνουν την ίωση αυτή, σαν ένα απλό κρυολόγημα.

Όπως εξήγησε, δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ούτε και επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς όπως έχει φανεί, η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 90% των κρουσμάτων δεν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες και στις πύλες εισόδου.
Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σχεδιάζονται ήδη και θα ληφθούν οριζόντια μέτρα για την επόμενη μέρα, ώστε ο υγειονομικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα στη χώρας μας το οποίο παραμένει πάντα ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, θα αφορούν τη θωράκιση του συστήματος με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότηση.»
ΡΩΤΑΜΕ στα ίσια…
Αν σύμφωνα με το σκεπτικό ότι :
 « η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος. Συγκεκριμένα το 90% των κρουσμάτων δεν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες  στις πύλες εισόδου» και έτσι «  δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ούτε και επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας»
Γιατί μόλις χθες η ΑΥΣΤΡΙΑ χώρα του σκληρού πυρήνα της ΕΕ διέκοψε την σιδηροδρομική σύνδεση με την Ιταλία μόλις ανακοινώθηκαν 3 θάνατοι σε αυτήν από τον φονικό ιό ;
Γιατί ακόμα η Ρωσία , η Γαλλία , οι ΗΠΑ και τόσες άλλες χώρες που διέκοψαν πριν λίγες μέρες τις αεροπορικές  συνδέσεις τους με την Κίνα και πρόσφατα με το Ιραν και την Νότιο Κορέα δεν ακολουθούν το μοντέλο της   ΕΛΛΑΔΑΣ, σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό  ;
Αυτές οι χώρες όχι μόνο σταμάτησαν τις επικοινωνίες αλλά φαίνεται ότι έλαβαν περισσότερα και πιο αυστηρά μέτρα στις πύλες εισόδου.
Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα μας να είναι η πρώτη που ακολουθεί το ανωτέρω  μοντέλο διαχείρισης αυτής της επιδημικής κρίσης( δηλ. όχι επιπλέον μέτρα στις Πύλες εισόδου) ;
Να πάνε όλα καλά ευχόμαστε, αλλά θεωρούμε ότι  φοβερές εν δυνάμει εξελίξεις θα ανατρέψουν τα πάντα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας