Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Από πολιτικές δίχως σύνορα, με αρρώστιες , με άδεια ράφια , με πολεμικές συγκρούσεις , εκεί που δεν θα το περιμένουμε θα σκάσει ο ΗΛΙΟΣ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Κρατήστε την ελπίδα και μην έρχεστε σε απόγνωση.


Δεν θα μιλήσουμε για την ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ στο Sell off  των χρηματαγορών παγκοσμίως , φυσικά και του Ελληνικού, αλλά θα μιλήσουμε για την ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ της ανθρωπότητας που σκιάζει  ήδη την Ευρώπη. 7 νεκροί στην Ιταλία και  πάνω από 230 κρούσματα

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Με το ξέσπασε η φονική αυτή επιδημία εδώ και δύο μήνες αρθρογραφούμε συστήνοντας ψυχραιμία γνωρίζοντας ότι αυτή η ασθένεια ξεπερνάει τα γνωστά επιδημιολογικά δεδομένα.
Και για αυτό υπάρχουν και σενάρια περί  βιολογικού πολέμου στα ΜΜΕ.
Και πώς να μην διακινούνται τέτοια σενάρια, όταν από τις πρώτες εικόνες που βλέπουμε συναντούμε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ντυμένους σαν αστροναύτες ( στολές ραδιοβιολογικού πολέμου) ;  
Άραγε σαν χώρα έχουμε τέτοιο εξοπλισμό όχι για μερικές μονάδες αλλά για ικανό αριθμό, ενώ εξακολουθούμε με επιμονή να συντηρούμε τις γνωστές « πολιτικές άνευ συνόρων» ;
Τα μνημόνια που ισοπέδωσαν οικονομικά την Ελλάδα και τα αποτελέσματα αυτής της απογύμνωσης της χώρας που σήμερα  φαίνονται μαζί  με το ΜΑΥΡΟ ΚΥΚΝΟ του  νέο κοροναϊό Παγκοσμίως , δείχνουν που πάμε.
Το να συστήνεις ψυχραιμία είναι το πιο εύκολο , το να διαχειρίζεσαι έκρυθμες καταστάσεις δίχως κονδύλια και ειδικά μέσα είναι ανέφικτο.
Η γειτονική Ιταλία δείχνει τι έρχεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Οι επιδημιολόγοι έχουν πάθει στην κυριολεξία  διότι για πρώτη φορά δεν μπορούν να βρουν στις κατά τόπους εστίες έξαρσης του ιού τον φορέα 0 δηλ. από αυτόν που ξεκίνησε η νόσος ( στις τοπικές κοινωνίες των χωριών , των πόλεων κα) και έτσι καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι τελικά η νόσος διαδίδεται από ασυμπτωματικά άτομα, που δεν νοσούν.
Ακόμα δεν  υπάρχουν μελέτες τι γίνεται και με τις πιθανές μεταλλάξεις του φονικού αυτού ιού που μπορεί να τον κάνουν φονικότερο.
Αν σκεφτούμε επίσης  ότι αυτός φονικός ιός έχει χρόνο επώασης 27 μέρες , τότε κατανοούμε τις προκλήσεις που βιώνουμε.
« Κι άλλος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό απεβίωσε στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με την ιταλική κρατική ραδιοτηλεόραση RAI, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε έξι. 
Oι πέντε ασθενείς ήταν ηλικιωμένοι με βεβαρημένη κατάσταση υγείας. Τέσσερις πέθαναν στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, ένας στο Βένετο, ενώ ο έκτος απεβίωσε στην πόλη Μπρέσια.
Πάνω από 220 κρούσματα
Τα κρούσματα στην Ιταλία είναι πλέον περισσότερα από 220, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία. Οι αρχές δυσκολεύονται να εξηγήσουν πώς η Ιταλία -από τρία μόλις κρούσματα του νέου κοροναϊού- εξελίχθηκε στο ευρωπαϊκό hotspot κρουσμάτων μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.»

Γράφουμε και συστήνουμε από αυτό το ταπεινό βήμα της αρθρογραφίας μας « ΟΧΙ στο ΠΑΝΙΚΟ» « ΟΧΙ στις υπερβολές» γνωρίζοντας ότι το πολιτικό δυναμικό της χώρας μας ξύπνησε ξαφνικά από τα όνειρα των στρατηγικών επενδύσεων – φούλ ανάπτυξη και ζει τον μεγάλο  εφιάλτη μιας παγκόσμιας επιδημίας- πανδημίας που σαρώνει αγορές  και σχέδια κυρίως εναντίον της μικρής και πολυαδικημένης πατρίδος μας.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε ότι το σύστημα θα φάει ένα γερό χαστούκι . Τώρα αν το έφαγε ή αυτό ήταν ένα χάδι μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το γνωρίζει;
Λέμε « ΟΧΙ στο ΠΑΝΙΚΟ» « ΟΧΙ στις υπερβολές» μήπως αυτά γίνουν όπλα του σαθρού  παγκοσμίου συστήματος και  σχεδιάζουν να μας επιβάλουν άλλα πράγματα.
Στην Νότια Κορέα με το καλημέρα έφτιαξαν εφαρμογή μέσω της κινητής τηλεφωνίας που σε ειδοποιεί για άτομα που βρέθηκαν θετικοί στο νέο κοροναϊό  και  ήδη ανάρρωσαν βρισκόμενα εκτός καραντίνας. Αναβοσβήνει ένα φωτάκι και σου λέει πόσο κοντά βρίσκεσαι τοπογραφικά με τα άτομα αυτά.
Με τέτοιες εφαρμογές όπως μας είπαν από την Νότια Κορέα ( φίλοι ορθόδοξοι χριστιανοί εκεί  )  δοκιμάζονται τα πολυδιαφημιζόμενα ανθρώπινα δικαιώματα που αφού τα ανακάτεψαν με διαστροφή, τώρα μας τα παίρνουν πίσω.
 Αυτός ο φονικός ιός που θα γίνει ενδημικός για αρκετά χρόνια σε πολλές χώρες ( ΚΥΡΙΟΣ οίδε), ήρθε για να αλλάξει την τρυφηλή  καθημερινότητα μας και μπορεί να μας ξυπνήσει για να δούμε τι τελικά συμβαίνει στις ζωές μας.
Οι Ορθόδοξα βαπτισμένοι χριστιανοί , μας είπαν άγιοι πατέρες « δεν πρέπει να φοβηθούν τίποτε γιατί διαθέτουν πνευματικά αντισώματα να διακρίνουν καταστάσεις και να διαχειριστούν τις ζωές τους , μάλιστα μπορεί να βοηθήσουν με την ΠΊΣΤΗ και την ψυχραιμία τους και άλλους»       
ΑΔΕΛΦΟΙ στις 25 Φεβρουαρίου εορτάζει ο ΑΓΙΟΣ ΤΑΡΑΣΙΟΣ
Αυτός ο άγιος διέπρεψε στον θρόνον της Κωνσταντι­νουπόλεως το 784 και συνεκάλεσε την 7ην Οικουμενικήν Σύνοδον κατά το έτος 787. Έκοιμήθη το 806.
Μεταξύ των άλλων προείπε
«…Τούτου γενομένου εγερθήσεται πόλεμος εμφύ­λιος, και απολεσθήσεται πας ο λαός ο άπιστος. Και τότε εξυπνήσει ο ‘Αγιος Βασιλεύς ο εν αρχή του ονόματος αυ­τού Ι και εν τω τέλει Σ,..». https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/profitia-agiou-tarasiou-patriarchou-konstantinoupoleos/
Μετά δε την παντελή κατάλυσιν τής ’Οθωμανικής βασιλείας καί τό τέλος τοΰ εμφυλίου σπαραγμού μεταξύ τών Χριστιανών, θέλει έξυπνήσει θεϊκή προνοία καί οικονομία εγειρόμενος ύπ’ ’Αγγέλου καί στεφανούμενος, διά νά βασιλεύση εις τήν Κωνσταντινούπολης ό όποιος εις τήν αρχήν τού ονόματος του έχει τό ι, καί εις τό τέλος τό σ, τά όποια στοιχεία έχει ούτως τό όνομα ’Ιωάννης.

Πριν χρόνια γράψαμε ότι θα έρθει μια χρονιά που τα εκκλησιολογικά γεγονότα θα πηγαίνουν παράλληλα με τα γεωπολιτικά και τις μεγάλες παγκόσμιες ανατροπές που έρχονται στην ανθρωπότητα.
Η φετινή Μεγάλη και ΑΓΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ θα είναι η αρχή για ελευθερωθούμε από το αγκίστρι της παγκόσμιας αμαρτίας και διαστροφής.
ΑΚΟΥΣΑΜΕ από Πατέρες  και το ΓΡΑΦΟΥΜΕ εδώ και χρόνια, μεταφέροντας το στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα.
« ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας