Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Αυτή η φονική επιδημία που σαρώνει την Κίνα θα γίνει η αιτία να μην συμμετάσχει αυτή στο Α΄ ημίχρονο του Γ΄ΠΠ, αλλά προς το τέλος του Β΄ ημιχρόνου του;


Αυτό που βιώνουμε είναι μια μεγάλη ανατροπή που δεν γνωρίζουμε που θα βγάλει .
Από την μια βλέπουμε τα σχέδια των ανθρώπων και τις εξελίξεις των και από την άλλη έχουμε το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ που Οικονομεί καταστάσεις και γράφει την ανθρώπινη ιστορία.
Αυτό το σχέδιο μπορούμε να το ψηλαφήσουμε μόνο, όχι να το κατανοήσουμε επακριβώς, μέσω των λεγομένων των αγίων πατέρων μας που μας έδωσαν τότε κάποια σημεία  και φαίνονται σήμερα πιο ευανάγνωστα.

Γράφει ο Δρ . Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μια απλοϊκή γυναίκα   η  Μαρία το όνομα, από την όμορφη Μακεδονική γη της περιοχής της Χρυσουπόλεως δίπλα στο Νέστο , αυτή λοιπόν  η ψυχούλα  με βαθιά ΠΙΣΤΗ και ευλάβεια στην ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ , το 1973 μεταφέρει σε συγγενικό της πρόσωπο πράγματα και θάματα των επόμενων στιγμών που θα βιώναμε .

 Την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο ιστολόγιο tribonio γίνονται γνωστά  αυτά και διαβάζοντας τα, μας αφήνουν όλους άναυδους.
Πολλά από αυτά τα κατανοήσαμε , άλλα πάλι κάποια  μας έμειναν με ερωτηματικό. Σήμερα και με αυτά που συμβαίνουν δίνονται  κάποιες πρώτες προσεγγίσεις .
Όπως π.χ αυτό που διαβάσαμε μέσα στις χειρόγραφες σημειώσεις που παρατίθενται στο συγκεκριμένο ιστολόγιο.   
« Πλανητάρχης μετά τον πόλεμο θα γίνει η Κίνα και η Αμερική θα διαλυθεί»  
«ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ! ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ!»-ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Όταν γνωρίζουμε ότι  όσα κράτη συμμετάσχουν σε αυτό τον μεγάλο πόλεμο θα πάθουν και μεγάλες ζημιές,  όπως  έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ…
« -π. Παΐσιος: Θα οικονομήσει ο Θεός! Σ αυτόν τον πόλεμο όλοι θα γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θα είναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο, αλλά υπάρχει και δεύτερο»
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ»
ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

Τι  μπορεί να σημαίνει ότι  
« Πλανητάρχης μετά τον πόλεμο θα γίνει η Κίνα και η Αμερική θα διαλυθεί» ;
Σημαίνει ότι η Κίνα δεν θα συμμετάσχει στην παγκόσμια πολεμική αναταραχή που ετοιμάζεται  σε πρώτη φάση και θα πάρει σβάρνα πολλά κράτη;
Και  είναι λογικό να μην μπορεί να συμμετάσχει  στο πόλεμο αυτό γιατί η φονική αυτή επιδημία που την σαρώνει ήδη, την έχει γονατίσει οικονομικά και αυτό το πράγμα θα κορυφωθεί μιας και η ασθένεια αυτή δεν έχει ακόμα  θεραπευτικό σχήμα σίγουρης ίασης .( μήπως κάποιοι το επιδίωξαν να μην συμμετάσχει στο νέο μοίρασμα του κόσμου;)
Έτσι σε σχέση με τα άλλα έθνη που θα εμπλακούν σε αυτή την αναμέτρηση δεν θα πάθει μεγάλες καταστροφές.
ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ του ΟΥΡΑΝΟΥ πριν  τόσα πολλά χρόνια γνώριζε και μας προειδοποιούσε σχετικά με όλες  τις  εκφάνσεις αυτού του πολέμου.
Από αυτά που μας προείπαν οι άγιοι φαίνεται, ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την στρατιωτική μηχανή της προς  τέλος των συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.( αυτό έκαναν και οι ΗΠΑ στο Β΄ΠΠ δηλ. εισήλθαν στο τέλος και έγιναν μετά υπερδύναμη)
Μάλιστα Ρώσοι Στάρετς ομιλούν για προδοσία των Ρώσων από τους Κινέζους με αντάλλαγμα την Σιβηρία  ( αυτή άλλωστε θα είναι και η αιτία που θα αναγκαστούν οι Ρώσοι να τραβηχτούν από την Κωνσταντινούπολη και να συμφωνήσουν με τους δυτικούς να δοθεί στους Έλληνες γιατί αυτό θα συμφέρει σε όλους)

Έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

¨Σήμερα το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα, τόσο ξεκάθαρα είναι γραμμένα. Εμένα ο λογισμός μου μού λέει ότι θα συμβούν πολλά πράγματα: Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία, η δε Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, γιατί το ένα τρίτο των Τούρκων θα γίνουν χριστιανοί, το ένα τρίτο θα αφανιστεί και το ένα τρίτο θα τραβηχτεί προς τη Μεσοποταμία.
Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων, στους οποίους θα λάβουν μέρος οι Ρώσοι.
Θα χυθεί πολύ αίμα και μάλιστα οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη έχοντας 200.000.000 στρατό και θα βαδίσουν προς τα Ιεροσόλυμα.¨
από το βιβλίο βιβλίο «Σκεύος Εκλογής» του Αγιορείτη ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγγελόγλου σε έκδοση του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Παναγία η Φοβερά Προστασία». Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βιβλίο εκδόθηκε το 1996!
« Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι τούρκοι με φράγματα, και τα χρησιμοποιούν για αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπει στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου
και κατ' αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η οδός για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη. Μέσα σ' όλη την ετοιμασία είναι και τούτο:
Πρέπει να 'χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης, για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός.»  
« Αν και - γελούσε ο Γέροντας σ' αυτό το σημείο - διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιουν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη.»  

« Αυτό που θα κάμψει τους Ρώσους, οδηγώντας τους σε αναδίπλωση δυνάμεων, είναι η προδοσία των Κινέζων. Ενώ αρχικά θα είναι μαζί τους, στη συνέχεια έναντι του μεγαλύτερου ανταλλάγματος που συμφωνήθηκε ποτέ, την κατοχή της Σιβηρίας, θα από-χωρήσουν και θα επιτρέψουν στα εχθρικά στρατεύματα να χτυπήσουν τους Ρώσους πισώπλατα.»  https://www.iellada.gr/thriskeia/sygklonizei-i-profiteia-ayti-einai-i-lysi-toy-kypriakoy

Πάμε πάλι πίσω σε αυτή την απλοϊκή γυναίκα, την κυρία Μαρία από την περιοχή της Χρυσούπολης του Νέστου που έλεγε από το 1973 για το τέλος των δεινών μας.
« όση θάλασσα παιδί μου έχει η Ελλάδα  , άλλο τόσο πετρέλαιο και αέριο έχει από κάτω. Θα προσπαθήσουν οι ξένοι να μας τα πάρουν αλλά δεν θα προλάβουν. Είναι θέλημα Θεού να τα εκμεταλλευθεί η Ελλάδα και ο κόσμος που θα έρχεται στην Ελλάδα για να μάθει για την Ορθοδοξία και για τον ΧΡΙΣΤΟ θα ζητάει να βαπτισθεί… θα είναι τόσοι πολλοί που δεν θα προλαβαίνετε να τους ταΐσετε και να τους κοιμίσετε.» http://tribonio.blogspot.com/2018/09/blog-post_32.html
Και το ερώτημα που τίθεται  είναι πως γνώριζε αυτή η ψυχούλα αυτό που ζούμε σήμερα με το εκκλησιολογικό στην Ουκρανία και τις εξελίξεις του, την στιγμή που σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Πανορθόδοξη σύνοδος θα γίνει κανονικά στην Ιορδανία απόντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας ;
Έλεγε λοιπόν το 1973
« οι παπάδες θα μαλώνουν μεταξύ τους και θα δημιουργηθεί σχίσμα στην Εκκλησία…» http://tribonio.blogspot.com/2018/09/blog-post_32.html
Μήπως τα σημεία είναι τόσα πολλά και δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε;
Η σκοτοδίνη της αμαρτίας είναι σκέτη φονική ίωση των ψυχών.
Τα λεγόμενα των αγίων πατέρων μας αρχίζουν και γίνονται σημεία αναφοράς.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας