Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Αν η κυβέρνηση δεν « κλείσει» τα σύνορα εξ ανατολών γλιστράει στην άβυσσο; η ΕΛΛΑΔΑ θα αντέξει με μεγάλο ΘΑΥΜΑ.


Ραγδαίες εξελίξεις εν μέσω επιδημίας του Covid 19.( κρούσματα στην Ελλάδα)
Ο σουλτάνος απάντησε σε λίγες ώρες στα έκτακτα μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό.
Μόλις διάβασε ο Ερντογάν το μεσημέρι τα νέα μέτρα της Ελλάδος αμέσως έδρασε με εναλλακτικό σενάριο.
Τι διάβασε ;« ότι το Μεταναστευτικό τώρα αποκτά μία νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου είχαμε πολλά κρούσματα Κορωνοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν.»
« η Ελληνική κυβέρνηση επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας.»
« αναβαθμίζεται στον ανώτερο βαθμό ο  έλεγχος των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση.»  
« ξεκινά μια διεθνής καμπάνια, στις γλώσσες των εθνικών ομάδων που κατευθύνονται προς Ελλάδα, με την προειδοποίηση ότι η χώρα δεν μπορεί, πλέον, να δέχεται άλλες παράνομες εισόδους. Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν στο διαδίκτυο και στις χώρες αφετηρίας των ροών.»  
Τι ανακοίνωσε η τουρκία πριν από λίγο; ( τα παρακάτω αυτή την στιγμή τα δίνει και το BBC NEWS 24  ( μιλάει για ένα κύμα 1-2 εκατομμυρίων από την Ιντλίμπ)
 « Η Τουρκία «ενεργοποίησε» την «βόμβα» του προσφυγικού, καθώς αξιωματούχος της κυβέρνησης ανέφερε στο Reuters πως δε θα εμποδίζουν πλέον τους Σύρους πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη!
Ο Τούρκος αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, ανέφερε συγκεκριμένα στο Reuters ότι «η Τουρκία δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή μέσω θαλάσσης από την περιοχή του Ιντλίμπ».
«Τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες», όπως αναφέρει το πρακτορείο, «διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, μετά την έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη που έκανε στην Αγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Πάνω από δύο ώρες κράτησε η σύσκεψη στην Αγκυρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όπου πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες είχαν πλησιάσει στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία» - https://www.iefimerida.gr/kosmos/i-toyrkia-anoigei-ta-synora-stoys-prosfyges
Στο  Militaire News διαβάζουμε
« Και τώρα “λουστείτε τον”! Ο Ερντογάν ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη»
« Συναγερμός στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ο Ερντογάν λειτουργώντας εκβιαστικά , ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες και μετανάστες για να περάσουν στην Ευρώπη!»https://www.militaire.gr/kai-tora-quot-loysteite-ton-quot-o-erntogan-anoigei-ta-synora-gia-toys-prossfyges-stin-eyropi/
Οι στιγμές είναι ιστορικά κρίσιμες .
Ως Έθνος καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολλά  ύπουλα μέτωπα.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ, η ΟΜΟΨΥΧΙΑ και το Δημοκρατικό ιδεώδες είναι το πάν τούτες τις ώρες για τα θηριώδη  σχέδια  που ετοιμάστηκαν για εμάς εδώ και πολύ καιρό.
Η ΠΙΣΤΗ πρέπει να γίνει η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της καθημερινότητας μας.
Όταν τον Νοέμβριο του 2011 καλεστήκαμε να συμμετάσχουμε σε τηλεοπτική εκπομπή στην Κύπρο , καταθέτοντας  μαρτυρία μας ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα ζήσουν και θα σωθούν με ΘΑΥΜΑ , όπως μας είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ,  τότε όμως δεν γνωρίζαμε ότι τα επόμενα χρόνια θα κατεβαίναμε τόσο κάτω στην σκάλα του κακού.
Πράγματι σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε « ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ μας σώζει» και αυτό το ΘΑΥΜΑ έχει σχέση με την μετάνοια των Ελλήνων και την ενδυνάμωση της ΠΙΣΤΗΣ τους απέναντι στις  νέες προκλήσεις που ήδη βιώνουν.


  
Εισήλθαμε σε μεγάλους γεωπολιτικούς κραδασμούς.
Τα γεγονότα για την ΠΟΛΗ έχουν ήδη ξεκινήσει .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας