Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ρωτήθηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ « ποιος είναι ο μόσχος ο σιτευτός για την επιστροφή του Ασώτου Έλληνα;» και απάντησε: « η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, παιδί μου»


Προτιμήσαμε να βάλουμε μια όμορφη φωτογραφία με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που ήταν τόσο στοργικός με τους προσκυνητές της Παναγούδας.
Κυριακή του ΑΣΩΤΟΥ και ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Αγγέλου την ώρα που λαμβάναμε αντίδωρο, μας έλεγε «χρόνια μας πολλά, σήμερα γιορτάζουμε όλοι  , μακάρι να μοιάσουμε τον Άσωτο που επέστρεψε»
Αλλά και των ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ πάλι μας έλεγε χρόνια πολλά « γιατί μπορούμε να γίνουμε όλοι  ΑΓΙΟΙ και να γιορτάζουμε με το νέφος των Πατέρων που περιβάλλει  » συμπλήρωνε 
« Το χαστούκι έπεσε εν αιθρία», οι προφήτες προφήτεψαν, το CNN τους επιβεβαιώνει απλώς;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το χαστούκι αδελφοί έπεσε και ήταν ξαφνικό, εν αιθρία , όπως λένε και δεν ξέρουμε από πού μας ήρθε;
Οι οικονομικοί αναλυτές λένε Κίνα και εμείς δείχνουμε ΟΥΡΑΝΟ.
Τόσες πληροφορίες , τόσα ερωτήματα και πάρα πολλοί προβληματισμοί.
Όλα τίθενται προς αξιολόγηση.
Φεύγει πίσω το κεφάλαιο , το παγκόσμιο , το διεθνές (οι άγιοι πατέρες );  Το (CNN Business) « η στάσιμη οικονομία της Ευρώπης είναι ευάλωτη σε ένα σοκ από την Κίνα»
Updated 1628 GMT (0028 HKT) 14 Φεβρουαρίου 2020
 « Η Γερμανία ήταν ήδη σε αδύναμη κατάσταση, καταγράφοντας άνοδο μόλις 0,6% για ολόκληρο το 2019, εν μέσω αδύναμων παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων, του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και  της αβεβαιότητας λόγω του  Brexit.
Οι οικονομολόγοι πίστευαν  ότι η οικονομία, η οποία συγκρατήθηκε από τον τομέα της μεταποίησης, θα άρχιζε να επιταχύνεται στις αρχές του τρέχοντος έτους. Κατόπιν ήρθε το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.
Η Κίνα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προορισμός των γερμανικών εξαγωγών αγαθών και η πτώση της ζήτησης αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στα εργοστάσια της χώρας. Το 2018, η χώρα εξήγαγε στην Κίνα περίπου 94 δισεκατομμύρια ευρώ (101,6 δισεκατομμύρια δολάρια),  τέσσερις φορές περισσότερο από τη Γαλλία.
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες πραγματοποιούν μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα, εκτίθενται: Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πούλησαν λιγότερα από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Κίνα τον περασμένο μήνα, μια βουτιά κατά 18% από το προηγούμενο έτος.
"Ο αντίκτυπος από τον κοροναϊό στην κινεζική οικονομία είναι πιθανό να καθυστερήσει οποιαδήποτε ανάκαμψη στον μεταποιητικό τομέα, καθώς αυτός  διακόπτει προσωρινά τις αλυσίδες εφοδιασμού", δήλωσε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής Γερμανός οικονομολόγος της ING…
Ο Andrew Kenningham, επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics στην Ευρώπη, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η οικονομία της Γερμανίας θα παραμείνει ακινητοποιημένη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, πράγμα που σημαίνει ότι η ύφεση είναι εν όψει ".
Αυτό δεν αποτελεί καλό σημείο και  για την υπόλοιπη Ευρώπη.»
Όσο θα πιέζεται η Κίνα , τόσο θα πιέζετε και η οικονομία της ΕΕ. Και δεν είναι μόνο η φονική αυτή επιδημία που πιέζει την Κίνα , είναι και ο Τραμπ.
« Νέα μέτρα Τραμπ κατά Κίνας: Εξετάζει να απαγορεύσει στην GE να παραδώσει μηχανές αεροσκαφών

Πρόταση να απαγορεύσει την παράδοση μηχανών αεροσκαφών στην συμπαραγωγή των οποίων συμμετέχει η General Electric στην Κίνα, για αεροσκάφος το οποίο αναπτύσσεται εκεί, εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε μια νέα κλιμάκωση των μέτρων εμπορικού προστατευτισμού, η οποία όμως μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την αμερικανική εταιρεία.»  https://www.capital.gr/diethni/3411265/nea-metra-tramp-kata-kinas-exetazei-na-apagoreusei-stin-ge-na-paradosei-mixanes-aeroskafon
Και τώρα ποιος μπορεί να λύσει τον ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ που έχει τους παρακάτω σφιχτούς  κόμπους ;
BREXIT – ΕΕ- ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ Κίνα- Ελληνοτουρκικά- ΔΙΑΛΥΣΗ  Τουρκίας. 
Εμείς πάμε στους αγίους πατέρες μας και στα προλεγόμενα τους πριν πολλά χρόνια , πολύ γνωστά σε όλους μας αλλά πολύ πιο επίκαιρα σήμερα.
Έπεσε η σφαλιάρα;
« Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του Αντίχριστου σατανά.
Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονιστούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία για να σωθεί το πλάσμα Του. Θ’ αφήσει το πλάσμα Του ο Χριστός; Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στον Χριστό και θα έρθει μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια.
Δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη.
Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό και θα το βγάλει σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Έτσι θα κυρηχθει το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής να κρίνει τον κόσμο. Άλλο Κρίση, άλλο μία επέμβαση του Χριστού , για να βοηθήση το πλάσμα Του.»
(Από το βιβλίο “Πνευματική Αφύπνιση”, Γέροντος Παίσίου Αγιορείτου, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος- Σουρώτη Θεσσαλονίκης)
 Σύμπτωση που η συμφωνία για το  BREXIT   τρέχει παράλληλα με την φονική νέα γρίπη στην Κίνα;
« Έχουν περάσει …χρόνια ( λέει ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας βιβλίων του Αγίου Παϊσίου κ. Αθαν. Ρακοβάλης ) από τότε που άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τον γέροντα Παϊσιο να μας λέει ότι :

"...ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΨΩΜΙΑ’ ΤΗΣ ΕΟΚ…ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται…σου λέει , τι γίνεται τώρα εδώ;… ο Χίτλερ σηκώνει πάλι κεφάλι; ..και θα την διαλύσουν…»
https://www.kivotoshelp.gr/index.php/eidhseis/1198-perimenete-kai-tha-deite-agglia-kai-ameriki-tha-dialysoun-tin-eok-p-paisios

Και μετά άραγε , τι γίνεται σε ένα τέτοιο σενάριο;

« Θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο , το παγκόσμιο , το διεθνές , το πετρελαικο…» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ο Βατοπαιδινός  ..https://www.youtube.com/redirect?redir_token=pY5bGDNK69Hrw6T4-feCjvcIhFt8MTU4MTg5NDAyOUAxNTgxODA3NjI5&q=http%3A%2F%2Fwww.noiazomai.net&event=video_description&v=jusqiOuwKOo

Και αν συνεχιστεί αυτό , τι θα γίνει ;
«Θἄρθη πρῶτα ἕνα ψευτορωμαίϊκο· νὰ μὴ τὸ πιστέψετε· θὰ φύγῃ πίσω». ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
ἀπὸ τὸ βιβλίο «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτου.

Και να ήταν μόνο αυτά; έχουμε και τον τούρκο που καραδοκεί μέσα και έξω,  χώρια που μας περικυκλώνουν τόσοι κίνδυνοι ( λιμοί, λοιμοί, σεισμοί ,καταποντισμοί)  
Αναρωτιόμαστε γιατί αισθανόμαστε να μας περιτριγυρίζουν όλες οι πληγές του Φαραώ;
Πρέπει ο ΑΣΩΤΟΣ να γυρίσει πίσω στον   ΠΑΤΕΡΑ του με ταπείνωση  και να ενδυθεί την καλύτερη Βασιλική στολή ( αυτή του ΑΓΙΟΥ και ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ)
Και ο ΠΑΤΕΡΑΣ του θα σφάξει για αυτόν τον μόσχο τον σιτευτό ( άσχετα αν μουτρώσει ο πρωτότοκος)
Κάποτε ρωτήθηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ από συγγενή μας που ήταν πνευματικό του  παιδί επί δεκαετίες  « ποιος είναι ο μόσχος ο σιτευτός για την επιστροφή του Ασώτου Έλληνα;» και απάντησε « η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ παιδί μου»

Με ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας