Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Το ζούμε πλέον, ώρα με την ώρα πάμε στο σημείο ΜΗΔΕΝ . Ποιο θα είναι αυτό το σημείο;


 « Ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος άρχισε από το 1980 να μας μιλάει  για τα δύσκολα χρόνια που θα έρθουν.
Συχνά επαναλάμβανε ότι ίσως ζήσουμε και εμείς πολλά από αυτά που γράφει η Αποκάλυψη.»  Η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου  του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ Φιλοθέη Μοναχή ,όπου βρίσκεται και ο χαριτόβρυτος τάφος του.
 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλοι μάθαμε από έξω τα λόγια του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.
Λες και ένα ανεξίτηλο μολύβι τα έγγραψε στις καρδιές μας.
« Μπόρες – μπόρες θα περνούμε» έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ του Έθνους μας και ολάκερης της οικουμένης.

Η μπόρα των μνημονίων
Μας είπαν ότι είναι για το καλό μας και σε λίγο καιρό θα βγούμε από την επιτήρηση. Η μπόρα αυτή έφερε βροχή και χαλάζι , ανεργία, ανέχεια , μετανάστευση του ανθού των νέων μας , αυτοκτονίες και τόσα αλλά που η γενιά μας τα βιώνει στο πετσί της.

Η μπόρα που κτύπησε την Ιστορία της Μακεδονίας μας  
Μας είπαν ότι την θυσιάζουν για να επικρατήσει η  σταθερότητα στα Βαλκάνια.
Αν εσείς την είδατε, άλλο τόσο την είδαν και οι Αλβανοί του Κοσόβου , του Πρέσεβου, οι Σέρβοι στο Μαυροβούνιο , στην Βοσνία που ελάχιστες γραμμές τους χωρίζουν από το να αρπαχτούν για τα καλά ( σε λίγο θα δούμε πολλά και θα μας ακουμπήσουν , άλλωστε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ήταν κάθετος « η απειλή είναι από την Αλβανία» )  

Η μπόρα του εξ ανατολών κινδύνου
Αυτή ξεκίνησε από νωρίς δίνοντας χαμηλό βαρομετρικό από τα ΙΜΙΑ και έκτοτε οι υπαναχωρήσεις μας δίνουν στον τούρκο δικαιώματα να απειλεί και να διεκδικεί.

Η μπόρα του προσφυγικού
Όλος σχεδιασμός αποφασίστηκε στο ανώτερο επίπεδο λήψης αποφάσεων που χειρίζεται ιδέες για τον πλανήτη μας και φυσικά αφορούν την Ορθοδοξία και  την Ελλάδα μας.
Αυτή η μπόρα κορυφώνεται μετά τις προηγούμενες και έτσι μας βρίσκει σε ασθενή σημείο να την διαχειριστούμε.
Σήμερα τα αποτελέσματα της τα βλέπουμε στα νησιά του Αιγαίου που είναι απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια.
Έχουν επικυρωθεί διεθνή συμβόλαια και πρέπει να υλοποιηθούν με οποιοδήποτε κόστος.

Η μπόρα του Covid 19
Παγκόσμιος πανικός  λες και διαβάζουμε χωρία από την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Ιωάννη.
Αν είναι κάτι απλό και θα περάσει μόλις φύγουν τα κρύα τότε γιατί τα μέτρα που λαμβάνονται είναι από σενάριο επιστημονικής φαντασίας;
« Στις ΗΠΑ το ομοσπονδιακό κέντρο για τον έλεγχο των επιδημιών (CDC) καλεί τους πολίτες να προετοιμάζονται για το χειρότερο.
«Δεν είναι τόσο πολύ το εάν θα συμβεί σε αυτή την χώρα, αλλά το πότε» σημείωσε η Δρ. Nancy Messonier διευθύντρια του τμήματος για τις ασθένειες του αναπνευστικού του CDC.
Η ίδια πρόσθεσε πως οι επίσημοι φορείς στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν εάν η εξάπλωση του ιού θα είναι σφοδρή ή ήπια, αλλά οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μια σοβαρή αναστάτωση στην καθημερινή ζωή τους.
«Αυτό που ζητάμε από το αμερικανικό κοινό είναι να προετοιμάζονται με την προοπτική αυτό να καταλήξει άσχημα», πρόσθεσε.»
Στα μεγάλα ζόρια θα κλείσουν και εκκλησίες στην Ελλάδα;
Διαβάζουμε
«  Έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Η ΠΝΠ περιλαμβάνει πέντε άρθρα και μεταξύ άλλων καλύπτει θέματα όπως περιορισμοί συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου, κλείσιμο σχολείων, εκκλησιών και άλλων κλειστών χώρων, προσλήψεις, αγορά φαρμάκων και υλικού ατομικής υγιεινής, διάθεση κλινών ΜΕΘ από ιδιωτικά θεραπευτήρια και έκτακτη επιχορήγηση του υπ. Υγείας»
Δηλ. θα μας απαγορέψουν τον εκκλησιασμό και θα το κάνουν όπως οι Κινέζοι να κατεβάσουν τα όργανα της τάξης στους δρόμους; Μα ο εκκλησιασμός για εμάς τους Ορθοδόξους είναι αποστείρωση και απολύμανση ακόμα και από ραδιενέργεια ( βλ. Τσερνομπίλ)
Να γιατί οι Αμερικάνοι που τα « ξέρουν καλά τα γράμματα» προειδοποιούν για σοβαρή  αναστάτωση στην καθημερινή ζωή.


Η μπόρα του « σχίσματος»  μέσα στην Ορθοδοξία

Δεν θα πούμε τίποτε πάνω σε αυτό γιατί πονάει και σκανδαλίζει τους ασθενείς αδελφούς ημών. Μόνο τούτο ότι « το σχίσμα δεν ξεπλένεται ούτε με αίμα μαρτυρίου» 

Η μπόρα των έκτακτων γεωλογικών φαινομένων
Αυτά αφορούν τον πλανήτη όλο και την Ελλάδα ειδικότερα.
Τι θηρίο άραγε κρύβεται στα έγκατα του Αιγαίου;
Έχουν γίνει καταπληκτικές τεκτονικές  μελέτες διεθνών σεισμολογικών ιδρυμάτων στην περιοχή του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ μας που κρύβει και ποθητούς ενεργειακούς θησαυρούς.
Μάλιστα έγιναν και προσομειώσεις κινδύνων από τσουνάμι και έκρηξης  υποθαλάσσιων ηφαιστείων. ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ   

« Ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος άρχισε από το 1980 να μας μιλάη για τα δύσκολα χρόνια που θα έρθουν.
Συχνά επαναλάμβανε ότι ίσως ζήσουμε και εμείς πολλά από αυτά που γράφει η Αποκάλυψη.
Σκοπό είχε να βάλη μέσα μας την καλή ανησυχία, ώστε να εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα, να αντισταθούμε στο πνεύμα της αδιαφορίας – που ύπουλα έβλεπε να μπαίνη και στους κόλπους του Μοναχισμού – να απαλλαγούμε από την φιλαυτία και να καταπολεμήσουμε τις αδυναμίες μας, για να έχη δύναμη η προσευχή μας.
«Με τις αδυναμίες, έλεγε, αποδυναμώνεται η προσευχή, και μετά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ούτε τον εαυτό μας ούτε τον κόσμο. Αχρηστεύονται ασύρματοι. Και αν δεν δουλεύουν οι ασύρματοι, τον άλλον τον πιάνει ο εχθρός» Η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Φιλοθέη Μοναχή καί αι σύν εμοί εν Χριστώ αδελφαί . https://agiospaisios.gr/books/logoi-b

Τι έλεγε ο ίδιος ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για τις Μπόρες- μπόρες.
Μπορεί να είναι γνωστά αλλά κάθε ψυχή που τα ξανα διαβάζει μεταρσιώνεται στο πραγματικό χωροχρόνο της.
«Μπόρες–μπόρες θα περνούμε· τώρα για μερικά χρόνια έτσι θα πάμε· παντού ένας γενικός αναβρασμός».
« Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα Του, θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώση από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια.
Θα επέμβη ο Χριστός, θα δώση μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξη όλο το κακό και θα το βγάλη σε καλό τελικά.
«Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν. Βρεθήκαμε εμείς… Δεν ήμασταν άξιοι! Τουλάχιστον να το αναγνωρίζουμε».
Όλη η βάση εκεί είναι: Να μετανοήση ο κόσμος.»

 «Πνευματική αφύπνιση», Β´ τόμο, Ιερόν Ησυχαστήριον Μοναζουσών
“Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος” https://iconandlight.wordpress.com/2018/10/07/%CF

Το ζούμε πλέον, ώρα με την ώρα πάμε στο σημείο ΜΗΔΕΝ . Ποιο θα είναι αυτό το σημείο;
Όταν όλες οι μπόρες συγκλίνουν μαζί λόγω της αμετανοησίας , της απιστίας και της προδοσίας μας τότε θα ξεσπάσει η μεγάλη καταιγίδα.
Ηχητικό απόσπασμα( από-μαγνητοφωνημένο)  στο οποίο ο Άγιος Πορφύριος περιγράφει με λίγες λέξεις και παραστατικά το σήμερα. http://www.diakonima.gr/2013/01/07/%CE%B3%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ

«Μπορεί Όμως, Με Το Σχέδιο Του Θεού, Να Έρθει, Να Έρθει Ώστε Οι Άνθρωποι Να Αποκτήσουν Μία Επίγνωση, Να Ιδούνε Το Χάος Ολόφωτο, Ολοζώντανο Μπροστά Τους, Να Πούνε:

Έεε! Πέφτουμε Στο Χάος, Χανόμαστε.

Όλοι Πίσω, Όλοι Πίσω, Γυρίστε Πίσω, Πλανηθήκαμε.

Και Να Έρθουνε Πάλι Στο Δρόμο Του Θεού Και Να Λάμψει Η Ορθόδοξος Πίστις. Αυτό Εμείς Επιδιώκομε Και Έτσι Θέλομε Τα Πράγματα Σιγά Σιγά Να Γίνουνε Με Τη Χάρη Του Θεού.
Ο Θεός Εργάζεται Μυστικά.
Δεν Θέλει Να Επηρεάσει Του Ανθρώπου Την Ελευθερία. Τα Φέρνει Έτσι Και Σιγά-Σιγά, Σιγά Σιγά Πάει Ο Άνθρωπος Εκεί Που Πρέπει»

Όταν επιστρέψουμε πίσω σαν τον άσωτο  θα δούμε όμορφα πράγματα.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας