Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Το πνευματικό μπαρούτι μοσχομύρισε από το Περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.


Οι παπάδες του Έθνους μας λογίζονται  ως αναρχικοί γιατί υπηρετούν τον ΑΝΑΡΧΟ ΘΕΟ;
Ο παπα Μάξιμος από την Ιβήρων έδωσε το μήνυμα « η ΠΑΝΑΓΙΑ παίρνει την σκούπα και σαρώνει τα θηρία»
ΜΠΑΡΟΥΤΙ αντί για λιβάνι στα θυμιατήρια μας , να σωθούν τα ιερά και τα όσια από τα πνευματικά  θηρία .
ΑΥΤΟ είπε ο Γέροντας Μάξιμος ο Ιβηρίτης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.
 « Ο αγιορείτης Γέροντας Μάξιμος Ιβηρίτης, ταρακούνησε το Βελλίδειο μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών (16-2-2020), προειδοποιώντας ότι θα έρθουν και άλλες δυσκολίες (εννοώντας προφανώς την τουρκική απειλή και όχι μόνον) όπου, όπως είπε, "μόνον ο Θεός και η ισχύς των όπλων θα σώσουν την Ελλάδα"! ΜΠΑΡΟΥΤΙ  αντί θυμίαμα στα θυμιατά" για να σωθεί το Γένος στις πολύ κρίσιμες ώρες που έρχονται!
https://youtu.be/PsyMxDY6gbs

Η  κατάσταση αυτή δεν μπορεί να πάει άλλο…μετράμε μέρες
Έρχονται κρίσιμες μέρες και δύσκολες καταστάσεις.  
Ο ίδιος ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης περιγράφει το θαύμα:
«Ο Καλός Θεός όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολύ υπομονή και προσοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζονται οι άνθρωποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσότερο.Ο Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει.
Δεν θα πάει πολύ αυτή η κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ο Θεός!
Κατά το 1830, επειδή υπήρχε στο Άγιον Όρος πολύς τουρκικός στρατός, για ένα διάστημα δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβήρων κανένας μοναχός.
Είχαν φύγει οι Πατέρες, άλλοι με τα άγια Λείψανα, άλλοι για να βοηθήσουν στην Επανάσταση. Ερχόταν στο μοναστήρι μόνον ένας μοναχός από μακριά πού άναβε τα κανδήλια και σκούπιζε. Μέσα και έξω από το μοναστήρι ήταν τουρκικός στρατός, και αυτός ο καημένος σκούπιζε και έλεγε
¨Παναγία μου, τι θα γίνει με αυτήν την κατάσταση;¨.
Μία φορά που προσευχόταν με πόνο στην Παναγία, βλέπει να τον πλησιάζει μία γυναίκα – ήταν η Παναγία – πού έλαμπε και το πρόσωπο της ακτινοβολούσε. Του παίρνει την σκούπα από το χέρι και του λέει:
«Εσύ δεν ξέρεις να σκουπίζεις καλά• εγώ θα σκουπίσω».
Και άρχισε να σκουπίζει. Ύστερα εξαφανίσθηκε μέσα στο Ιερό. Σε τρεις μέρες έφυγαν όλοι οι Τούρκοι! Τους έδιωξε η Παναγία.»
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας