Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Και αν αρρωστήσει ο Πούτιν από αυτή την γρίπη ποιος θα μας σώσει από τους τρομοκράτες του Ερντογάν;


Ουδείς επιθυμεί να δει τον πλησίον του άρρωστο για αυτό και ο τίτλος είναι σχηματικός με σκοπό να δείξει αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως και ακουμπά φυσικά και εμάς.
Μήπως υπάρχει κανένας ψηφιακός κοροναϊός για τους τουρκικούς  S-400;  
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι Ρώσοι από πολύ νωρίς κατάλαβαν τι εστί αυτός ο φονικός κοροναϊός. Αλλά δεν το ανακοινώνουν για να μην ταρακουνήσουν τον πλανήτη. Αφήνουν κάτι υπονοούμενα μέσω επιστημόνων τους να διαρρεύσουν και περιμένουν τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η νόσος σε όλα τα επίπεδα.
 Οι επιστήμονες προσπαθούν να είναι καθησυχαστικοί μιας  και δεν υπάρχει κατάλληλη θεραπεία . Προσδοκούν όταν φύγει το κρύο και έρθει η ζέστη μαζί με την υγρασία, το καλοκαιράκι κάτι να γίνει  για να μετριαστεί το κακό ( αλλά μέχρι τότε τι θα γίνει η ανθρωπότητα;)
Όταν πανικοβάλλονται οι μεγάλοι , τι πρέπει να κάνουν οι μικροί;
Βρέφος 30 ωρών ο πρώτος μικρότερος ασθενής μαζί με την μητέρα του στην Κίνα. https://www.bbc.com/news/world-asia-china-
Στην Κίνα και στις αποκλεισμένες περιοχής σε δηλώσεις τους μόνιμοι κάτοικοι ομιλούν για τις άσχημες φρικτές στιγμές που ζούνε. Είναι τόσες πολλές οι ελλείψεις και η απόγνωση τους που δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν να μείνουν στα σπίτια τους και να πεθάνουν εκεί. https://www.bbc.com/news/world-asia-china-
Και ενώ ακόμα ερευνούν την διασπορά της νόσου , την εξέλιξη της πάνω στους ασθενείς και τις ανθρώπινες απώλειες, πόσο δηλ. μολυσματική είναι αυτή η νέα πληγή του Φαραώ, οι Ρώσοι γνωρίζουν και λαμβάνουν ειδικά μέτρα προστασίας για τα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια  .
Πιστεύουμε ότι όσο φουντώνει το κακό και άλλες ηγεσίες το ίδιο θα κάνουν.
Για το πόπολο δεν γνωρίζουμε.
Για την Ελλάδα μας τι μέτρα θα ληφθούν άραγε μιας και μας έκαναν σταυροδρόμι μετακίνησης πληθυσμών ;
« Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» το ρητό του Ιπποκράτη εφαρμόζουν οι  Ρώσοι
« Το Κρεμλίνο θα ελέγχει με θερμικές κάμερες όσους συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες είναι παρών ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
"Πρόκειται για μέτρα προφύλαξης", δήλωσε στο Ria Novosti ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Σήμερα έλεγξαν με θερμικές κάμερες όλους τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους με θερμική κάμερα, πριν παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του προεδρείου του κρατικού Συμβουλίου και του προεδρικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιο για θέματα επιστήμης και παιδείας
Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπάλληλο που πραγματοποιεί τους ελέγχους, αν οι έλεγχοι αυτοί γίνονται σε σχέση με τον νέο κοροναϊό, εκείνος απάντησε "ναι". Η όλη διαδικασία ελέγχου με θερμική κάμερα διαρκεί περίπου ένα λεπτό.
Εκτός από τον έλεγχο ταυτοτήτων που γίνεται, "ένας άνθρωπος κρατώντας στα χέρια του θερμική κάμερα" μετράει την θερμοκρασία του σώματος των επισκεπτών, έγραψε ο δημοσιογράφος Αντόν Ζέλνοφ του τηλεοπτικού δικτύου Dozd στην σελίδα του στο Facebook.
Από παρόμοιο έλεγχο πέρασε και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Vedomosti Σβετλάνα Μποτσαρόβα.
Ωστόσο η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, δήλωσε ότι η θερμική κάμερα στην είσοδο του Κρεμλίνου χρησιμοποιείται για την εποχιακή γρίπη, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.» ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ https://www.capital.gr/diethni/3409447/koronaios-tha-elegxontai-me-thermikes-kameres-osoi-einai-parontes-se-ekdiloseis-tou-poutin
Η Ρωσία εκτός από τις προκλήσεις του κοροναϊού έχει να αντιμετωπίσει και τις προκλήσεις- μπαμπεσιές  του Μεγαλο- ιού που λέγεται Ερντογάν.
« Το Κρεμλίνο καταγγέλει τον Ερντογάν για επιθέσεις “μαχητών” του στη Συρία
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως στρατιώτες της σκοτώθηκαν σε επιθέσεις μαχητών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά πως είχε θύματα στις τελευταίες συγκρούσεις.
Επιθέσεις εναντίον ρωσικών στρατιωτικών θέσεων και εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων συνεχίζονται και προέρχονται από την ελεγχόμενη από την Τουρκία ζώνη στην περιοχή, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Υπήρξε πρόσφατα επικίνδυνη αύξηση της έντασης και της βίας στην Ιντλίμπ», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Ρώσοι και τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σκοτώθηκαν με τραγικό τρόπο», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να γνωστοποιήσει αριθμό.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια να συναντηθούν οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας και Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας με στόχο τη μείωση των εντάσεων στην Ιντλίμπ, πρόσθεσε όμως πως μια τέτοια συνάντηση μπορεί να οργανωθεί γρήγορα, εφόσον χρειαστεί.
«Στην τουρκική ζώνη ευθύνης, η επιθετική δραστηριότητα αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται και οι επιθετικές ενέργειες στρέφονται εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Συριακής Δημοκρατίας και ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στη Συρία», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Πρέπει να γνωρίζουν οι Ρώσοι ότι η τουρκία έχει μια ιστορική ευμεταβλητότητα στις στρατηγικές της σχέσεις και να έχουν ενναλακτικές λύσεις, όταν χρειαστούν αυτές .
Πάντα ο τούρκος όταν δει  μεγαλύτερες προσφορές, βοηθάει τους εχθρούς  των σύμμαχων του  ( βλ. πρόσφατα δηλώσεις τούρκων να μην αναγνωρίζουν την Κριμαία ως ρωσική επαρχία και πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία)
Όλος ο πλανήτης μπαίνει σε μεγάλη αναστάτωση και φαίνεται να λειτουργούν οι αδέκαστοι πνευματικοί νόμοι.
Όλα παίρνουν τον δρόμο τους και ανοιξιάτικα φαίνεται να βλέπουμε εκπλήξεις δηλ. τον Ρώσο αντίπαλο σφόδρα με την ηγεσία της τουρκίας ( όποιος και αν είναι αυτή).
Φυσικά καλά κάνουν οι Ρώσοι και δεν θέλουν να αρρωστήσουν από την γρίπη, αλλά με εκείνες τις συστοιχίες των S-400  που προμήθευσαν την τουρκία , τι θα γίνει ;
Μήπως υπάρχει κανένας ψηφιακός κοροναϊός.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας