Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ο φούρνος στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ να μένει από ψωμιά; Και η Ελλάδα να λέει το ψωμί- ψωμάκι; Τι ¨Σαρακοστή¨ ΘΕΕ μου θα γραφεί στην νεότερη ιστορία μας;


Οι άγιοι  προλέγουν σημεία και  προδιαγράφουν  το σωτήριο παιδαγωγικό σχέδιο του Ουρανού για την ανθρωπότητα στις δύσκολες από όλες τις πλευρές εποχή μας.
Άραγε βιώνουμε στην πράξη τις μνημειώδεις φράσεις του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ «Λίγα είναι τα ψωμιά της ΕΟΚ» και « μετά την εμπλοκή με τους τούρκους η Ελλάδα θα πει το ψωμί- ψωμάκι» ;
Συγκλίνουν αυτά τα δυο  γεγονότα;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μια ματιά στην επικαιρότητα και ο προβληματισμός μας κορυφώνεται και αναθυμάται τα παραπάνω.

« Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα, ειδικά μετά το Brexit", τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το πέρας των διήμερων εργασιών της συνόδου των ηγετών των 27 χωρών - μελών της ΕΕ.
Μέρκελ - Μακρόν: Μεγάλες διαφορές, δεν ήταν εφικτή μια συμφωνία
Οι διαφορές μεταξύ των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ ήταν πολύ μεγάλες ώστε να συμφωνηθεί τώρα το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη λήξη της Συνόδου.»
ΚΑΙ ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε ένα συγκεκριμένο στίγμα στην συνέντευξη που παραχώρησε:
«Κάποιοι επέμειναν ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους οπότε δεν κατέστη συμφωνία» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι σαφώς και έχουν τεθεί στόχοι αλλά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα λόγω Brexit. Ωστόσο οι εθνικές προτεραιότητες παραμένουν.»  https://www.iefimerida.gr/politiki/synodos-koryfis-mitsotakis-kapoioi-epemeinan-oti-prepei-na-kanoyme-perissotera-me
Το μυαλό μας πάει σε ένα κλασσικό φούρνο των Βρυξελλών όταν  αναθυμόμαστε την φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ « λίγα τα ψωμιά της ΕΟΚ…Δεν θα κρατήσει και πολλά χρόνια»
« Κάποιος μάτιαξε την ΕΕ» την ημέρα που ζύγιαζε τις απώλειες λόγω BREXITστις  31 Ιανουαρίου η ανθρωπότητα μετρούσε τα πρώτα θύματα από την φονική αυτή επιδημία και πρωτο- ψηλαφούσε οικονομικές συνέπειες από το κτύπημα του γίγαντα της κινεζικής βιομηχανίας που είναι  διασυνδεμένος με όλες τις αγορές του κόσμου.

Έτσι  ατυχείς συγκυρίες για τον προυπολογισμό της ΕΕ δεν είναι μόνο το BREXIT ( καθότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα οριστική συμφωνία Αγγλίας και ΕΕ  και οι πηγές των εσόδων της ένωσης μειώθηκαν), είναι και το ανέλπιστο γεγονός της εκ της Κίνας ορμώμενης  επιδημίας Covid 19 , η γρίπη του κορωναίου που καταταλαιπωρεί ανθρώπους και έθνη, αλλά και αυτήν την ίδια παγκοσμιοποίηση που βάζει πλέον φραγμούς και καραντίνες στα σύνορα των χωρών.
Όταν οι χρηματιστηριακές αγορές χρειάζονται και αυτές καθημερινά θερμομέτρηση λόγω του πανικού που ενσπείρει ο φονικός αυτός ιός , είναι λογικό και στην ΕΕ να είναι κουμπωμένοι απέναντι σε μια πιθανή τεράστια αύξηση εξόδων για τις πολιτικές υγείας της ΕΕ ( ίσως πρωτόγνωρης και δραματικής για την οικονομική  επιβίωση της)
Αν συνυπολογίσουμε ότι πολλά πράγματα( τα περισσότερα)  κατασκευάζονται στην Κίνα και σήμερα παρατάθηκε και άλλο το άνοιγμα των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στην χώρα αυτή ( χώρια αυτά που συμβαίνουν εκεί και δεν τα μαθαίνουμε , όσο αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα) αναρωτιέται κάποιος αν έγινε μεγάλος σεισμός και ακολουθεί τσουνάμι για να καταπνίξει την καταναλωτική Δύση;
Βγήκε σήμερα κάποιος παλαιός πολιτικός και είπε ότι « υπάρχουν και πρόσφυγες λόγω πανδημίας»
Να ρωτήσουμε  τις ΗΠΑ , την Ιταλία, την Γαλλία , την Ρωσία και άλλες χώρες αν μπορούν να δεχτούν « πρόσφυγες πανδημίας»  δηλ. που άθελα τους έγινα φορείς της επιδημίας Covid 19;

Και ενώ ο φούρνος των Βρυξελών βγάζει ¨σχήμα λόγου¨ λίγα ψωμιά, στο ΑΙΓΑΙΟ ο τούρκος ξεσαλώνει με παραβιάσεις και σε λίγο στο Κρητικο- Λιβυκό πέλαγος ετοιμάζεται για γεωτρήσεις.
Η σύγκρουση με τον τούρκο είναι αναπόφευκτη, όχι γιατί το θέλει η Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά γιατί το επιδιώκει ο τούρκος επειδή έχει άπειρα εσωτερικά προβλήματα και λόγω επικαιροποίησης παλαιών γεωπολιτικών  αντιπαροχών που σύναψε με τον διεθνή παράγοντα, ώστε να γίνει εφικτή η δημιουργία κουρδικού κράτους.
¨Κάποτε, είχα πάει στο Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα το Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία. ΜΑΡΤΥΡΙΑ Ανέστη Μαυροκέφαλου
"Γέροντα, του λέω, "απ' την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;"
Μου απαντά:
"Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δε θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα.
Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, "θα πούμε το ψωμί ψωμάκι".
¨Και σε άλλη επίσκεψη μας στην Παναγούδα, ήταν παρών και ο μουσουλμάνος που βαφτίσθηκε, ο Σταύρος. Τότε, πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα, πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη. Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα, λέει ο κύριος Σταύρος:
"Γέροντα, να κρατήσω ένα σακί αλεύρι για να μπορέσω ν' αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά;" "Όχι", του λέει, "μην παίρνεις, γιατί ο γείτονάς σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει"!
Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιός θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας.¨ ΜΑΡΤΥΡΙΑ Ανέστη Μαυροκέφαλου http://www.kivotoshelp.gr/
¨Η Ασκήτρια εν τω κόσμω Λαμπρινή Βέτσιου - Δρίβα, από την Άρτα, που κοιμήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2002 μ.Χ., προείπε σε διάφορους ανθρώπους όσα πολύ δύσκολα έρχονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που ξέχασαν τον Θεό, ακολουθώντας αδιέξοδους δρόμους.
7 Σεπ. 2002: Επισκέφτηκα τη γερόντισσα στο σπιτάκι της. Ήταν 11 το πρωί.
- Έλα και σε περίμενα μου είπε. Σε λίγες μέρες θα φύγω από τη ζωή! Άρχισε να μου δίνει κάποιες συμβουλές. Της ζήτησα να μου εξηγήσει κάποια πράγματα που έλεγε στο παρελθόν.
Έρχεται μεγάλη φτώχεια... Θα αναγκαστείς να φοράς τα παλιά σου ρούχα και θα λες «είχα εγώ τόσο ωραία ρούχα»; Δεν θα μπορείτε να φτιάξετε τίποτα! Όποιος πρόλαβε και έφτιαξε σπίτι πρόλαβε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά λες ότι έρχεται φτώχεια! Τι είδους φτώχεια έρχεται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει!!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα είναι όπως στη κατοχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χειρότερα από τότε! ¨
http://www.imdleo.gr/diaf/2015/07/oxi.html
http://www.noiazomai.net/
Σε αυτήν την δυσμενή χρονική συγκυρία ¨θα τα βάψουμε μαύρα¨;
ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ για ένα Λαό που ψέλνει στις Εκκλησίες του
¨Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού.¨
Και τότε θα δούμε αυτό…
«  Όχι ότι θά τήν μεγαλώσει ό Θεός.
Θά τήν ανυψώσει, θά την δοξάσει οπότε επέρχεται η κάθαρσις,
έχουμε ολίγες ημέρες νά μην έρχονται σέ απόγνωση!
μόνο οφείλουμε να κηρύττουμε παντού καί νά λέγωμε παντού ότι καί πολλά καλά θέλουμε,
Έχει πει καί ό Θεός ότι «ουδέ θρίξ της κεφαλής δέν θά πειραχθή εις τους μετανοούντας», αλλά όχι μετάνοια όπως τήν θέλουμε.
Άρα λοιπόν, αγαπητοί, οφείλουμε νά γνωρίσουμε ότι, μή φοβηθούμε ό,τι λέγουν, ό,τι κάνουν καί ότι γίνεται, «ταύτα δει γενέσθαι».
Καταλάβατε; Πρέπει νά γίνουν αυτά!!!
Ήλθε η ώρα πλέον νά καθαρίσει, όχι η Δευτέρα Παρουσία, νά καθαρίσει τήν ήρα άπό τό στάρι.
Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια Μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπομεν προσβολή, αλλά είναι ό τάφος τους όμως της Τουρκίας!»
Προφητεία τού Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη για την Ελλάδα


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας