Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ένας τρομοκράτης ονόματι coronavirus τρομοκρατεί λίγο παραπάνω τους τούρκους.


-         Εδώ στην ΠΟΛΗ κανείς επίσημος  δεν ασχολείται, όσο θα έπρεπε με τον φονικό κινέζικο  ιό, λες και δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε σε εμάς , την στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έγινε πέρασμα για όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες του κόσμου.
Αυτά μας μετέφεραν σήμερα φίλοι γιατροί  που ζούνε στην τουρκία και οι οποίοι ανησυχούν πάρα πολύ. Και έχουν πολλούς λόγους να ανησυχούν σύμφωνα με αυτά που μας είπαν παρακάτω:

«- Τα τελευταία πέντε χρόνια τα προβλήματα της ΠΟΛΗΣ στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο με την συγκέντρωση άγνωστων κοινωνικών ομάδων από άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, ακόμα και της Αφρικής. Μέχρι και από την Κίνα έρχονται Ουιγούροι ( μογγολική προέλευση) και δηλώνουν τούρκοι.
-         Η όμορφη ΠΟΛΗ που δεχόταν παλαιότερα στίφη Ευρωπαίων τουριστών σήμερα στενάζει από ποικίλα προβλήματα.
-         Όλους αυτούς όπως μας είπαν οι ίδιοι, φαίνεται ότι  τους καλεί η κυβέρνηση του Ερντογάν και τους στεγάζει σε χώρους παλαιών ερειπωμένων εργοστασίων που πρώτα τους επιτάσσει.
-         Το αποτέλεσμα είναι απάνθρωπο δηλ. το να βλέπεις ανθρώπους τον ένα πάνω στον άλλο μέχρι να προωθηθούν στην Ευρώπη από τους δουλεμπόρους.
-          Φυσικά δεν υπάρχουν συνθήκες υγιεινής με αποτέλεσμα νέες λοιμικές ασθένειες έκαναν την εμφάνιση τους στην Κωνσταντινούπολη που είχαμε καιρό να τις δούμε.
-         Στην ΠΟΛΗ ακόμα το κρύο είναι αμείλικτο και σε πολλές περιοχές η πίεση του φυσικού αερίου και το ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μεγάλα προβλήματα.
-         Αυτό επιδεινώνει τα προβλήματα που υπάρχουν και μέρα με την ημέρα αυτά  μεγεθύνονται.
-         Μέσα σε όλα αυτά στην ΠΟΛΗ κανείς επίσημος  δεν ασχολείται όσο θα έπρεπε με τον φονικό κινέζικο  ιό, λες και δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε σε εμάς , την στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έγινε πέρασμα για όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες του κόσμου.
-         Μάσκες φορούν μόνο μέσα στα νοσοκομεία και όπως είδαμε πολλούς αξιωματικούς να κυκλοφορούν έτσι βγαίνοντας έξω από τις μονάδες!!
-         Αν ξεσπάσει αυτή η επιδημία εδώ , πάμε χαμένοι, θα τσακίσει πολύ κόσμο, την στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ( εννοεί το οικονομικό και τα στρατιωτικά ανοίγματα του Ερντογάν στην Συρία και αλλού)
-         Φοβόμαστε πολύ …»
Ακούσαμε την περιγραφή και τα νέα που μας μετέφεραν οι φίλοι από την ΠΟΛΗ και δεν έχουμε να τίποτε άλλο, γιατί σαν γείτονες που είμαστε όλα αυτά μπορεί να ακουμπήσουν και εμάς.
Στους φόβους τους  όμως όπως μας τους διατύπωσαν καταλάβαμε, ότι ο τούρκος τρομοκρατείται από αυτόν τον κινέζικο ιό για πολλούς λόγους.
Μας έκανε όμως εντύπωση αυτό που μας μετέφεραν ότι είδαν πολλούς στρατιωτικούς να φορούν μάσκες.
Αυτό σημαίνει πολλά καθότι ένας γριπωμένος στρατός δεν μπορεί να πολεμήσει.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας