Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Brexit και φονικός Κορονοϊός διαλύουν την Ευρωπαϊκή συνοχή; συνεχίζει να επιβεβαιώνεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ;Παράδοξη η συγκυρία της σύμπτωσης της εξόδου της Αγγλίας από την ΕΕ και της εμφάνισης της  φονικής επιδημίας από την Κίνα;
Όταν το 2016 η Αγγλία με δημοψήφισμα αποφάσισε να βγει από την ΕΕ όλοι μας θυμηθήκαμε τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ . Στα επόμενα χρόνια μέχρι και χθες την 31η   Ιανουαρίου του 2020 με τα σκαμπανεβάσματα της συμφωνίας αποχώρησης της Μεγ. Βρετανίας από την ΕΕ πολλοί αμφέβαλαν αν η προφητεία του ΑΓΙΟΥ θα επιβεβαιωθεί.
Σήμερα όχι μόνο επιβεβαιώνεται αλλά και τρέχει με τις σημερινές εξελίξεις.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μέσα στα δρώμενα της παγκοσμιοποίησης τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ και πρόσφατα η Μεγ. Βρετανία είναι έτοιμες να ακολουθήσουν πλάνα εθνικού απομονωτισμού ( στην ενέργεια , στην οικονομία, στην γεωργική και βιομηχανική παραγωγή) . Αυτό συμβαίνει την στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες ενώ τρέχουν με χίλια μέσα στην παγκοσμιοποίηση, αυτές οι δυο χώρες που φορούν ζώνες ασφαλείας  σαν να πατούν φρένο και έτσι οι υπόλοιποι που δεν φορούν  να εκσφενδονίζονται.
Οι στενές οικονομικές σχέσεις ΕΕ με Κίνα σήμερα είναι περισσότερο εκτεθειμένες από την επικείμενη οικονομική καθίζηση της κινέζικης οικονομίας σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς εξ αιτίας του φονικού ιού.
Όλος ο κόσμος και τα χρηματιστήρια παρακολουθούν καθημερινά τις αναφορές των αναλυτών και τα ρεπορτάζ διεθνών οργανισμών.
Ένα χαρακτηριστικό από τα πολλά είναι :
« Moody’s: O κοροναϊός μπορεί να αποτελέσει τον χειρότερο "μαύρο κύκνο" στην ιστορία»

Τόσες συμπτώσεις μαζωγμένες ξεπερνούν την κοινή λογική που φαίνεται να προσανατολίζεται σε άλλες εκδοχές.
Όμως  στον ΟΥΡΑΝΟ δεν υπάρχουν εκδοχές και ο πνευματοκίνητος λόγος των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας προσανατολίζει στα επερχόμενα δηλ. τι μπορεί να βιώσουμε και ήδη βιώνουμε.

Ας δούμε  μερικά λεγόμενα μαρτυρίες που καταγράφηκαν, ειπώθηκαν και σήμερα φαίνονται τα σημεία τους που οδεύουν όπως φαίνεται προς ολοκλήρωση.

«  ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών- Αθανάσιος Ρακοβαλής
9 Οκτ 2013. Έχουν περάσει περίπου είκοσι χρόνια από τότε που άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τον γέροντα Παϊσιο να μας λέει ότι ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΨΩΜΙΑ’ ΤΗΣ ΕΟΚ...ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται...σου λέει , τι γίνεται τώρα εδώ;... ο Χίτλερ σηκώνει πάλι κεφάλι; ..και θα την διαλύσουν...»
Το καλοκαίρι του 1992 προσκυνητές ρώτησαν το Γέροντα Παΐσιο: «Γέροντα, τι επιπτώσεις θα έχει η ΕΟΚ για την Ελλάδα;»
«Κοιτάξτε παιδιά», απήντησε ο Γέροντας. «Στην Αμερική πήγαν άνθρωποι από διάφορα μέρη. Κουβάλησε ο καθένας το κουρέλι του και έτσι έγινε εκεί μία κουρελού.Η Αμερική έγινε σαν τον αργαλειό που αφομοίωσε όλα τα κουρέλια.Στην ΕΟΚ, όμως, οι χώρες που μπαίνουν είναι έτοιμα χαλιά. Τα χαλιά, όσο και να τα ενώσεις, το ένα πάει από δω και το άλλο απ’ εκεί. Έτσι, μη φοβάστε για δυσμενείς συνέπειες από την ΕΟΚ. Δεν πρόκειται ποτέ οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν πλήρως, ώστε να μας βλάψουν».
« …Λίγα είναι τα ψωμιά της …. «Δεν θα κάνουν χωριό στην ΕΟΚ , γιατί είναι έθνη με διαφορετικές παραδόσεις».
Σε άλλη επίσκεψη, κάποιοι καθηγητές έλεγαν στον Γέροντα Παΐσιο ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες. Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια, όπως αυτή των ΗΠΑ.
Αφού τους άκουσε ο Άγιος Παΐσιος απάντησε ότι: δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα. Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα. Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων.
Οι καθηγητές έμειναν άναυδοι. Μερικοί είπαν ότι στην ΕΟΚ θέλουν να μπουν και άλλα κράτη από την Ευρώπη, οπότε θα μεγάλωνε και θα ισχυροποιούταν, ότι θα καταργούνταν τα χρήματα και θα συναλλασσόμασταν όλοι με κάρτες, αφού στις Βρυξέλλες υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους υπολογιστές στον κόσμο που χωράει τα δεδομένα όλων των Ευρωπαίων και τις οικονομικές συναλλαγές τους. Ανέφεραν ότι υπάρχει υποδομή για να ενταχθούν στην ΕΟΚ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ότι θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί ενιαίο ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Σε όλα αυτά ο Άγιος Παΐσιος επαναλάμβανε ότι τα δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα, κάθε ένα θα είναι διαφορετικό. Θα αλλάξουν οι καιροί, μας είπε, δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα. Αυτό που σχεδιάζουν οι μεγάλοι είναι να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά στο να δεχτούν το χάραγμα, δίχως να μπορούν να αντιδράσουν. Βέβαια, χωρίς να το καταλαβαίνουν, υπηρετούν το θέλημα του Θεού…»
Άλλη φορά είπε σε προσκυνητές τα εξής:
«Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα… Είναι αδύνατο, και θα φανεί αυτό αργότερα, να υπάρξει ποτέ συνεργασία των Άγγλων, των Γάλλων, των Γερμανών, των Ιταλών, των Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που χάσανε στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τους πατεράδες και τους θείους τους. Είναι ποτέ δυνατόν να ονομάζει ο ένας τον άλλον «σύμμαχε» και να το εννοεί; Μή βλέπουμε τα πράγματα κοντόφθαλμα και μόνο χάριν της Οικονομίας. Θα βγει ο Εθνικισμός στην επιφάνεια και τότε… Διαλύεται η Ευρώπη !»
Πηγές: «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ –Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ό ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, Εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία», «Ο π. Παΐσιος μου είπε» βιβλίο κ. Αθανασίου Ρακοβαλή, , «ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ» βιβλίο Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου, «Πατήρ Παΐσιος Μνήμες» Βιβλίο Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Μακρίδη.
Ας πάμε στα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που άκουσε ιδίοις ο Αθανάσιος Ρακοβαλής
« Όμως γέροντα ευελπιστούσε ότι θα μετανοήσουμε.... Έλεγε σήμερα οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν για τον Χριστό...έχω δουλεία, λένε και σου γυρίζουν την πλάτη....όμως θα συμβούν γεγονότα που θα συνταραχθούν τα έθνη, δεν θα είναι η Δευτέρα παρουσία αλλά θα είναι Θεία επέμβαση στη ιστορία της ανθρωπότητας....μετά από αυτό θα σε τραβάνε από το μανίκι και θα λένε ...έλα εδώ να μας πεις τι ξέρεις για τον Χριστό....Θα γεμίσουν οι δρόμοι εκκλησάκια και τα λεωφορεία εικονίτσες....μου είπε κάποτε που τον ρώτησα γεμάτος στεναχώρια για την πνευματική μας κατάντια.
Ας εργασθούμε λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση, με ελπίδα και θάρρος, ο καθένας από το πόστο του και ανάλογα με τις δυνάμεις που διαθέτει....Βλέπεται η Ελλάδα δεν παράγει αυτοκίνητα, αλλά ακόμα ‘βγάζει’ Αγίους... εδώ βρίσκεται η αξία της, στην ζωντανή ορθόδοξη παράδοσή της, που ακόμα και σήμερα ‘βγάζει’ ΑΓΊΟΥΣ...ότι πολυτιμότερο δηλαδή.»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας