Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Η τουρκία μετά την ΑΟΖ που υπέγραψε με την Λιβύη, ετοιμάζεται να ανακηρύξει τεράστια ανθρωπιστική ζώνη ασφαλείας σε όλα τα Ελληνικά νησιά που βλέπουν τα Μικρασιατικά παράλια; Ο λόγος προφανής.


Φωτο το ΑΒΕΡΩΦ ( με όλα αυτά που γίνονται  τρίζουν οι λαμαρίνες του και ετοιμάζεται να ξανα –σαλπάρει; )
Για να πιάσεις την αλεπού βλέπε τα ίχνη των πελμάτων της.
Που το πάει η τουρκία είναι ΦΩΣ φανάρι.
Δεν τολμάει να αντιπαρατεθεί πρόσωπο με πρόσωπο αλλά με ελιγμούς και κόλπα επιθυμεί να μας κτυπήσει σε δύσκολη στιγμή.
Η τουρκία  σχεδιάζει "να υπερασπιστεί"   πιο δυναμικά τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών που φέρνουν στα νησιά μας οι δουλέμποροι της  και μάλιστα σήμερα με την ανοχή του διεθνή παράγοντα. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αύγουστος του 2015 η Ελλάδα ζει ημέρες πρωτόγνωρες και εμβρόντητη μέσα σε όλα τα άλλα που έχει λόγω μνημονίων  παρακολουθεί το πέρασμα ενός προσφυγικού ορμητικού ποταμιού μέσω της επικρατείας της προς την Ευρώπη .
Τότε τα σύνορα από την Μικρά Ασία μέχρι το Βερολίνο ήταν ανοιχτά μαζί με τις αγκαλιές των ανθρώπων που βλέπανε τα αποτελέσματα του φρικτού πολέμου στην Συρία.
Υπήρχε όμως  ένας προβληματισμός γιατί μαζί με τους Σύριους που ξεχωρίζουν, υπήρχαν και Σομαλοί και Αφγανοί και Πακιστανοί και Αλγερινοί και Κινέζοι ( τουρκογενείς) και άλλες φυλές. Όλοι έτρεχαν να προλάβουν τα πλοία και να επιβιβαστούν  στα λεωφορεία για να ζήσουν το γερμανικό όνειρο.
Εκείνο τον Αύγουστο του 2015 κατά επανάληψη αρθρογραφήσαμε επισημαίνοντας ότι μπλέξαμε με άσχημες καταστάσεις.
Στηρίζαμε τα επιχειρήματα μας στην εικασία ότι αν οι ευρωπαίοι εταίροι μας έκλειναν τα σύνορα τους όλο αυτό το ανθρώπινο ποτάμι θα πλημμύριζε την Ελλάδα και θα είχαμε μη διαχειρίσιμα προβλήματα.
Μετά τις μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις των πυρήνων των τζιχαντιστών στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης με εκατόμβες αθώων θυμάτων, τα σύνορα έκλεισαν( όπως το είχαμε επισημάνει ) φυσικά  πλην των Ελληνικών .Τότε  μας δικαιολογήθηκαν ότι οι τζιχαντιστές πέρασαν δια μέσου της Ελλάδος και άρα καλώς έπραξαν.
Τον Αύγουστο του 2015 επισημάναμε ότι « πίσω έχει η αχλάδα την ούρα ή η τουρκική  αλεπού τα σκέλια της»
Καθότι σημειώσαμε  αυτό που εξυφαινόταν εις βάρος της Ελλάδος αφού έκλειναν οι Ευρωπαίοι τα δικά τους σύνορα.
Εκείνη την εποχή η κυβέρνηση του Ερντογάν είχε αναλάβει εκτός από το logistic των τζιχαντιστικών οργανώσεων που έσφαζαν στην Συρία και δημιουργούσαν πρόσφυγες , είχε επίσης αναλάβει με τις πλάτες του δυτικού παράγοντα την διεθνή πρωτοβουλία της δημιουργίας ανθρωπιστικής ζώνης στην Βόρειο Συρία για να μπορεί έτσι να την ελέγχει καλύτερα.
( εκείνη την περίοδο τα πήγαινε  πολύ καλά με την Δύση  και δεν είχε μεσολαβήσει το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016)
Τότε επισημάναμε ότι δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες με το προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη , να απαιτήσει η τουρκία την δημιουργία ουδέτερης ανθρωπιστικής ζώνης στα Ελληνικά νησιά του Αρχιπελάγους μας.
Και όταν λέμε δημιουργία ανθρωπιστικής ζώνης στο ΑΙΓΑΙΟ εννοούμε αποστρατικοποίηση των ακριτικών νησιών μας και μύρια άλλα, όπως μοίρασμα ενεργειακών, χάραξη νέων διαδρόμων ναυσιπλοΐας κ.α
Το όλο γεγονός της δημιουργίας ζώνης ανθρωπιάς μπορεί να πούμε ότι το « ευλογούσε»  και η επίσκεψη του ποντίφικα της Ρώμης ,τον Απρίλιο του 2016 στην αγιοτόκο νήσο της   Λέσβου ( που στοχοποιήθηκε από τότε, όπως φαίνεται  να είναι η καρδιά και η πρωτεύουσα αυτής της τεράστιας υπό δημιουργίας ανθρωπιστικής ζώνης στα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ)
Όμως ο καλός ΘΕΟΣ τους πήγε τα σχέδια πίσω.
Σε λίγους μήνες γίνεται το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν . Ο σουλτάνος  κατηγορεί τους δυτικούς και αγκαλιάζει τον Πούτιν.
Τα επόμενα χρόνια αυξάνονται οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ και με αυτό τον τρόπο ο Ερντογάν εκβιάζει την ΕΕ για χοντρά λεφτά.
Το σχέδιο της δημιουργίας αυτής της ουδέτερης ανθρωπιστικής ζώνης στα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ πάει πίσω διότι η Δύση αποστασιοποιήθηκε από τον σουλτάνο και τα καπρίτσια του.
Αυτό όμως ήταν μέχρι χθες.
Η ραγδαία επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων λόγω Συρίας φέρνει πάλι τον Ερντογάν και τα συμφέροντα του να ταυτίζονται με αυτά των δυτικών.
Ήδη ο σουλτάνος και η αντιπολίτευση του όπου σταθούν και λαλούν , μας κουνούν το χέρι, ότι τα νησιά αυτά δεν θα πρέπει να έχουν στρατό και ότι σε τελική ανάλυση είναι τουρκικά και απλώς τα έχει καταλάβει η Ελλάδα.
Η δημιουργία αυτής της τεράστιας ουδέτερης – αποστρατικοποιημένης ζώνης ανατολικά του 25ου μεσημβρινού επικαιροποιήται πάλι και επικρέμεται επί  των κεφαλών μας, την στιγμή που ο διεθνής παράγοντας πλεύρισε για τα καλά την τουρκία και της κάνει  όλα τα χατίρια.
Οι μεγάλες υπό ανέγερση δομές που προγραμματίζονται στα ακριτικά νησιά μας σήμερα  φαίνεται να  αναζωπυρώνουν τους φόβους μας αυτούς.
Η κοινή λογική δοκιμάζεται στις μέρες μας και απλά ερωτήματα δείχνουν την ανεπάρκεια αυτών που προσπαθούν διαχειριστούν τις ζωές μας.
Όταν τα βόρεια σύνορα της χώρας μας είναι σφραγισμένα από τους Ευρωπαίους και τα  ανατολικά σύνορα μας ανοικτά στις ορέξεις των δουλεμπόρων , οι  μεγάλες δομές που πρόκειται να κατασκευάσουν  θα γεμίζουν ασφυκτικά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα , μετά θα αδειάζουν με ροές προς την ενδοχώρα , μετά θα ξαναστέλνει ο σουλτάνος κόσμο και τα νησιά θα βρίσκονται εσαεί σε ομηρία και θα περιορίζονται τα κυριαρχικά μας  δικαιώματα απέναντι στις νέες ενδυναμωμένες  ορέξεις του τούρκου και του τοκογλυφικού κεφαλαίου που σχεδιάζουν τώρα σε αγαστή συνεργασία τα επόμενα βήματα τους.
Εκείνο το καλοκαίρι του 2015 ένας άγιος στάτερς από τα ΣΠΗΛΑΙΑ της Ορθοδοξίας στην δοκιμαζόμενη γη της Ουκρανίας μας είπε και τότε δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ακριβώς αυτό το νόημα της φράσης του.
Μας είπε και το επαναλαμβάναμε από τότε:
« παιδί μου στην Ελλάδα , οι προδότες είναι τόσοι πολλοί όσο τα άστρα του ουρανού και τα φύλα του βασιλικού»
« να επωφεληθείτε πνευματικά από τα θηρία- προκλήσεις που σας ετοιμάζουν οι δήθεν  φίλοι σας»
« την  Ελλάδα την θεωρούν μικρή χώρα, αλλά στην πνευματική  υδρόγειο του Ουρανού είναι μεγαλύτερη από  τις ΗΠΑ και αυτό γιατί ανασηκώνει από μόνη της τόσες ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας