Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Στα ΣΑΡΑΝΤΑ του Αγίου Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα σε κορύφωση η τουρκική επιθετικότητα. ΑΝΤΕ να μην πιστεύεις;


Οι Πατέρες μας αποκαλύπτονται ως απλανείς οδηγοί στα δρώμενα των καιρών μας.
Την στιγμή που οι δήθεν φίλοι μας αναγκάζουν σε διπλωματικούς αποκλεισμούς ( βλ. συνδιάσκεψη Βερολίνου την Κυριακή για την Λιβύη - τι  παίζει εις βάρος μας ;) ο πατερικός λόγος αγιασμένων ψυχών μας περιγράφει κατά Οικονομία ΘΕΟΥ και την επόμενη μέρα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η τουρκική επιθετικότητα κτυπάει κόκκινο. Σε λίγες ώρες οι Ορθόδοξοι πιστοί θα τιμήσουμε τα ΣΑΡΑΝΤΑ της μνήμης του σεβαστού αγίου γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα των ΗΠΑ και θα επικαλεστούμε περισσότερο από κάθε φορά την παρρησία του.
Άλλωστε στον παρόντα καιρό μόνο οι ΑΓΙΟΙ μας απέμειναν παρηγοριά, καθότι οι άνθρωποι απέτυχαν παταγωδώς και οδηγούν τα πράγματα σε εμπλοκές και συρράξεις διεθνώς.

 16 Ιανουαρίου 2020
Αυτό ήταν – τώρα μετρούμε ανάποδα
« Υποχώρησε ο Χ. Χαφτάρ: Συμφώνησε για εκεχειρία στη Λιβύη - Μένει η ΑΟΖ στην Άγκυρα
#BREAKING: General Khalifa Haftar has agreed to a ceasefire in Libya, says German Foreign Minister Heiko Maas after talks in Benghazi pic.twitter.com/yErh6DxKTi
— dpa news agency (@dpa_intl) 16 Ιανουαρίου 2020

Ο Στρατάρχης Χ.Χαφτάρ συμφώνησε για εκεχειρία στην Λιβύη και για την διατήρηση σε ισχύ όλων των συμφωνιών που είχε υπογράψει το καθεστώς Σάρατζ στις οποίες εκτός από τις όσες συμφωνίες περιλαμβάνονται και αφορούν πετρελαικά κοιτάσματα που παραχωρούνται σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και άλλες χώρες είναι και η Συμφωνία της για την ΑΟΖ με την Άγκυρα.»
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/838460_germanos-ypoyrgos-exoterikon-o-haftar-symfonise-se-ekeheiria

Την ίδια ώρα , ο σουλτάνος δεν κρατιέται « O κύβος ερρίφθη και η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να ξεκινήσει γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει συμφωνήσει με την αφρικανική χώρα!


Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι στέλνει στρατό στη Λιβύη για να διατηρήσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης στην Τρίπολη, που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ. Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα στο τρέχον έτος η Τουρκία θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφώνησε με τη Λιβύη.

Όπως ανέφερε ο Ερντογάν, «υπογράψαμε με τη Λιβύη μνημόνιο καθορισμού θαλασσίων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση, ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δύο χωρών». Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε ότι «εντός του 2020 θα ξεκινήσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές που έχουμε συμφωνήσει με τη Λιβύη. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το "Ορούτς Ρέις" θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ήδη αναπτύξει δυνάμεις για να εκπαιδεύσει στρατεύματα που παραμένουν πιστά στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Σάρατζ, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα με τη Λιβύη.

Η ανακοίνωση του Ταγίπ Ερντογάν έρχεται λίγο πριν από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, όπου θα συναντήσει τους ηγέτες Γερμανίας, Ρωσίας, Βρετανίας και Ιταλίας με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.»  https://www.iefimerida.gr/kosmos/ragdaies-exelixeis-i-toyrkia-stelnei-strateymata-sti-libyi

14 Δεκεμβρίου 2019

Αρθρογραφούμε τότε ….

« Συνομολογητής με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ στα Εθνικά μας θέματα. Εμφανίσεις του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα λίγο πριν και λίγο μετά την Κοίμηση του.»

« Γνωρίζαμε τον Θησαυρό που λέγεται Γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι αίφνης αποκτήσαμε δια μέσου αυτού Ουράνια ΟΜΟΛΟΓΑ για να ξεχρεώσουμε στις έκτακτες ανάγκες, τώρα που θα προκύψουν στα δύσκολα.
Δεν εξαντλείται το θέμα του πνευματικού πλούτου που μας έχει ως παρακαταθήκη ο άγιος πατέρας μας Εφραίμ από την Αριζόνα.

Θα πάμε αμέσως στα γεγονότα, όπως μας τα μετέφεραν αγιασμένες ψυχούλες πριν και μετά την κοίμηση του μακαριστού πατρός Εφραίμ.

Δέκα μέρες πριν την κοίμηση του παρουσιάζεται στην Κρήτη, σε ένα νεαρό παλληκάρι και του λέει , τι δυσκολίες θα δημιουργηθούν στις Ελληνικές Μεγαλουπόλεις εξ αιτίας της τουρκικής επιθετικότητας(προβοκάτσιες μέσα σε αυτές) και πως πρέπει σαν Έλληνες βαπτισμένοι και μυρωμένοι ΟΡΘΟΔΟΞΑ να τιμήσουμε τους προγόνους μας στο φιλότιμο , στην ανθρωπιά και τον ηρωισμό τους. Το γεγονός αυτό μας γνωστοποιήθηκε λίγα 24ώρα πριν την κοίμηση του Γέροντα και μετά την μακαρία κοίμηση του συγκινηθήκαμε και αποφασίσαμε να σας το μεταφέρουμε.
Επίσης λίγα 24ωρα μετά την κοίμηση του εμφανίζεται ο μακαριστός γέροντας σε αγιασμένη ψυχούλα και της μεταφέρει ότι η τουρκική επιθετικότητα θα ενταθεί κοντά στα ΣΑΡΑΝΤΑ του.
( όπως μας επισήμαναν κατά ΘΕΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ συμπίπτουν τα ΣΑΡΑΝΤΑ του Γέροντα κοντά στην εορτή του Μεγάλου Αντωνίου που ο γέροντας Εφραίμ τιμούσε ιδιαιτέρως και έγινε ο κτήτωρ της Ιεράς Μονής του στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Επίσης μας επισημάνθηκε από πνευματικούς αδελφούς, ότι ακριβώς μετά τα ΣΑΡΑΝΤΑ της μνήμης του γέροντα Εφραίμ έρχεται και η ιστορική μνήμη της νύκτας των Ιμίων, όπου θρηνήσαμε τα τρία παλληκάρια μας και οι τούρκοι γκρίζαραν περιοχές στο ΑΙΓΑΙΟ. Έχουν τότε μεγάλο λόγο οι τούρκοι να επικυρώσουν και να πραγματοποιήσουν τις σκοτεινές προθέσεις τους)


8 Δεκεμβρίου 2019 είχε μεσολαβήσει  η ΟΣΙΑΚΗ ΚΟΙΜΗΣΗ του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα.
Τότε πάλι συγκινημένοι αρθρογραφούμε:
« Ταύτας τας εσχάτας ημέρας, όπου τα χνώτα του Αντιχρίστου μολύνουν γην και θάλασσαν και πάσαν πνοήν ζωής, ως δρόσον χάριτος αναψύχουσαν, ως αύραν Προφήτου Ηλιού αναρριπίζει ο Θεός την ενέργειαν της νοεράς προσευχής εις τα στήθη και την καρδίαν της Εκκλησίας, ως αντίδοτον ψυχικής και σωματικής υγείας και σωτηρίας δια τας ημέρας που έρχονται και θα έλθουν» Ταύτας τας εσχάτας ημέρας (Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα.
Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του
- « παιδί μου δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ»
- « γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»

Να μην μπούμε σε περιγραφές τι έρχεται από ξαφνικό επεισόδιο, από εκεί που δεν το περιμένει κανένας στο ΑΙΓΑΙΟ;
Να μείνουμε σε αυτό που είναι το σίγουρο.
« ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με την διάλυση της τουρκίας μοιράζει προγονικά κληρονομικά δικαιώματα σε διάφορους λαούς που ταλαιπωρήθηκαν από αυτήν»
« επειδή η Ελλάδα δεν μετανοεί από μόνη της ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ έχει δικό του σχέδιο. Διότι πρέπει να λάβει σύντομα και αυτή το νόμιμο δικαίωμα της»
« εμείς έχουμε τράπεζα αιμοδοσίας αγίων και μαρτύρων και την αγνοούμε επιδεικτικά, ενώ πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε άμεσα( να γιατί έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ¨ θα μας σώσουν τα αίματα των προγόνων μας¨)

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας