Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Μήπως πρέπει να ασχοληθεί η ΕΕ με το μείζον της διαχείρισης των αυξανόμενων προσφυγικών ροών , της επιδημιολογικής διασποράς του κορονοϊού 2019-nCoV και των δυσμενών υγειονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες;


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ασχολήθηκαν και έχουν ήδη πλάνα αντιμετώπισης.
Οι προκλήσεις της ανθρώπινης ασφάλειας και εύρυθμης  λειτουργίας της κοινωνίας μεγιστοποιούνται. Ουδείς περίμενε τέτοια πράγματα δηλ. αδιέξοδα πάνω  στα αδιέξοδα , όπως είναι το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού.
Πρέπει να συνδράμουμε όλοι με ψυχραιμία και ανθρωπιά γιατί ο ιός αυτός δεν κάνει εξαιρέσεις, όλοι είμαστε  ίσοι απέναντι του.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτοί που άφησαν το πρόβλημα να αυξηθεί πρέπει να δώσουν λύσεις προληπτικού στην αρχή χαρακτήρα.  

Προς το παρόν η  Κομισιόν: Θέλει διευκρινίσεις για τον πλωτό φράχτη!


Ο Έλληνας είναι  ανθρωπιστής και Θεανθρωπιστής γιατί είναι ΕΝΘΕΟΣ από αρχαιοτάτων χρόνων.
Ο ανθρώπινος πόνος τον λυγίζει ειδικά όταν προέρχεται από την προσφυγιά του πολέμου.
Τώρα του έβαλαν μεγάλα βάρη στις αδύναμες πλάτες του αφού τον πέρασαν από το καμίνι των μνημονίων.
Του έλαχε να ψάχνει να βρει μόνος του λύσεις στα ανθρώπινα αδιέξοδα.
Και κάνει ότι μπορεί, αλλά πρέπει να ενημερώνει τους εταίρους του στην ΕΕ που φρόντισαν να σφραγίσουν τα Ελληνοσκοπιανά- βουλγαρικα- αλβανικά σύνορα  στην μεθόριο, ώστε να μην περνάει μύγα.
Έτσι  άφησαν τον Έλληνα  ευάλωτο στον πάσης φύσεως δουλέμπορο που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο,  να κάνει μόνος του  παιχνίδι με την συνεργεία των τούρκων που θέλουν τα Ελληνικά νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ δικά τους.

Τι ρωτούν οι εταίροι σχετικά με το εγχείρημα της τοποθέτησης πλωτού φράχτη για την διαχείριση των αυξανόμενων προσφυγικών ροών;  

« Διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές για τον σχεδιασμό του πλωτού φράχτη που θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δηλώνει ότι θα παρακολουθεί την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και την αποτελεσματική πρόσβαση των αιτούντων άσυλο.

«Ενημερωθήκαμε για τα σχέδια της κυβέρνησης από τον Τύπο. Θα έρθουμε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τί σχεδιάζουν και ποιοί είναι οι στόχοι της εγκατάστασης ενός φράγματος», απάντησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής όταν ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο για το «πλωτό φράγμα» που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

«Η Επιτροπή θα διαδραματήσει πλήρως το ρόλο της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να κάνουμε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση για το θέμα, καθώς δεν έχουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι τα φυσικά φράγματα δεν αντιβαίνουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όμως «αυτό που είναι σαφές είναι ότι τέτοιου είδους φυσικά τείχη δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην αναζήτηση ασύλου που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι πρωτίστως αρμοδιότητα των κρατών μελών, αλλά η αρχή της μη επαναπροώθησης πρέπει να γίνεται σεβαστή, καθώς και οι γενικές αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό που η Επιτροπή θα πρέπει να αξιολογήσει είναι η αποτελεσματική πρόσβαση των αιτούντων άσυλο.Πηγή: ΑΝΤ1» https://www.protothema.gr/greece/article/970293/metanasteutiko-dieukriniseis-gia-ton-ploto-frahti-perimenei-i-komision

Πιστεύουμε ότι θα δοθούν  αρμοδίως  οι κατάλληλες εξηγήσεις.
Όμως εκείνο το δημώδες της άλωσης έρχεται στο στόμα  μας:
« Μέσα με δέρνει ο θάνατος, ν' όξω με δέρνει ο Τούρκος. Κι απ' τη δεξιά μου τη μεριά, Φράγκος με πολεμάει»(Καππά Καρδίτσας) ΤΟ ΜΑΝΤΑΤΟ


Πριν από λίγο
«Παγκόσμια Έκτακτη Ανάγκη για την Υγεία» “Global Health Emergency”
Ο κοροναϊός έχει κηρυχθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη, καθώς το ξέσπασμα εξακολουθεί να εξαπλώνεται εκτός της Κίνας.
"Ο κύριος λόγος αυτής της δήλωσης δεν είναι αυτό που συμβαίνει μόνο στην Κίνα, αλλά αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες", δήλωσε ο επικεφαλής της ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Η ανησυχία είναι ότι θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας