Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Brexit –Λιβύη – Στενά του Ορμούζ- Ελληνοτουρκικά όλα τρέχουν στην σειρά.


«- Πίσω από την συμφωνία Λιβύης- Τουρκίας βρίσκεται και η Αγγλία.
-οι  ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την Λιβύη, όσο για την Μεσοποταμία , τον Περσικό κόλπο και τα Στενά του ΟΡΜΟΥΖ.
-Εκεί θα πάνε πολλά πλοία που θα έχουν πάνω τους αεροπλάνα και  φέρουν ονόματα μεγάλων ηγετών.
-Εκεί παιδί μου, εκεί θα δοκιμαστεί η παγκόσμια οικονομία» μόλις προχθές σεβάσμιος γέροντας ασκητής  μας επισήμανε τα ανωτέρω  που χρήζουν ερμηνείας εν μέσω εξελίξεων

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Και οι ειδήσεις τρέχουν μαζί με τις εξελίξεις
« Η Νότια Κορέα θα αναπτύξει ναυτική αποστολή στο Στενό του Χουρμούζ»
« Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι σχεδιάζουν να ενισχύσουν την αποστολή τους κατά της πειρατείας η οποία δρα το τρέχον διάστημα στα ανοικτά της Αφρικής και να τη μεταφέρουν στην περιοχή του Στενού του Χουρμούζ, μετά τις πιέσεις που άσκησε στη Σεούλ η Ουάσινγκτον να συμβάλλει στη φύλαξη δεξαμενόπλοιων που κινούνται στον Κόλπο.»  https://www.militaire.gr/i-notia-korea-tha-anaptyxei-naytiki-apostoli-sto-steno-toy-choyrmoyz/?fbclid=IwAR32ia764AepOCFr_S3BjEtbNq9tumlk3sTfU1cE-kLDqnP5NZy7zpXC00kΠάμε ΕΥΡΩΠΗ
Ο τούρκος τώρα ψάχνει το κατάλληλο timing  και έχει μπροστά του πολλές επιλογές από την παγκόσμια ανακατωσούρα που ήδη  δημιουργείται.
 Την ώρα  που τα Ελληνοτουρκικά κορυφώνονται με τις απειλές και τις προκλήσεις του γείτονα, στην Ευρώπη των λαών και των οραμάτων αναμοχλεύονται εθνικά πάθη.
« Το αίμα είναι ακόμη φρέσκο από τους προηγούμενους πολέμους» έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν τριάντα χρόνια και όλοι χαμογελούσαν, όταν συμπλήρωνε τα λόγια του αυτά  με την φράση « λίγα τα ψωμιά της ΕΟΚ».

Το BREXIT είναι ο καταλύτης και τα πετρέλαια της Λιβύης είναι το εύφλεκτο υλικό για την συνοχή της ΕΕ
Οι εταίροι θα πάρουν φωτιά γιατί παίζουν με την φωτιά;
Όταν κουνούσαν στην Ελλάδα το δάχτυλο και τις επέβαλλαν τα δυσβάστακτα μνημόνια, δεν ήξεραν ότι σε λίγο θα έρθει επί  των κεφαλών τους ο αδέκαστος πνευματικός νόμος.
Τώρα έχουμε κόντρα στην κόντρα μεταξύ των εταίρων.

 «  Ματέο Σαλβίνι: Το γαλλικό βέτο στη Λιβύη είναι κατά των συμφερόντων μας»

Ιανουάριος 21, 2020. 22:41 Ρώμη.
Ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού κόμματος «Λέγκα του Βορρά», πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι η Γαλλία εμποδίζει την έκδοση κοινής δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταδικάζει το κλείσιμο των πετρελαιοπηγών και των τερματικών λιμένων στη Λιβύη, αμφισβητώντας τη θέση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, αναφορικά με τη γαλλική ένσταση, γράφει ιταλικό δημοσίευμα.Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Σαλβίνι είπε:

«Ο  Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος αντί να κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις σχετικά με τη Λιβύη και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωρίζει ότι η Γαλλία αρνήθηκε να εκδώσει δήλωση που καταδίκαζε το εμπάργκο στην εξαγωγή πετρελαίου που επέβαλε ο Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωση καταδίκης από τις μεγάλες ατλαντικές δυνάμεις, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ιταλία;».
Συνέχισε ο Σαλβίνι:
«Μήπως ο Κόντε δεν γνωρίζει ότι μεταξύ των πετρελαϊκών εταιρειών υπάρχει και το συγκρότημα της Eni στο Μελίτα (Mellitah), όπου κορυφαίοι Ιταλοί επαγγελματίες εργάζονται  και επενδύουν στη Λιβύη;»
«Γιατί ο Τζουζέπε Κόντε και ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας και τους παραγωγικούς τομείς εκτός της χώρας μας;»
«Δεν υπάρχει θάρρος και καλή πολιτική, η χώρα δεν πρέπει να πληρώσει το τίμημα της απουσίας της κυβέρνησης και την έλλειψη επαγγελματισμού», κατέληξε.

ο ΜΑΤΕΟ τα είπε όλα , εμείς θα συμπληρώσουμε  "ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης" (vanitas vanitatum et omnia vanitas)

ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ δεν μιλούσε απλώς ,  αλλά προφητικά κυριολεκτούσε για τις ημέρες μας. Είμαστε στην αρχή των δρώμενων , σκεφτείτε ότι ακόμα δεν ήρθε και η 31η Ιανουαρίου, ορόσημο για το BREXIT.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας