Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Κάποια νύχτα με ΟΡΘΙΟ φεγγάρι ο τούρκος δεν θα κοιμηθεί και θα κάνει σάλτο μέσα στην ιστορία του ,τότε ότι κάνει η ΠΑΝΑΓΙΑ ,οι Άγιοι, οι ήρωες και ο στρατός μας.


Μετά θα δούμε και το  « Ξαπλωτό φεγγάρι» πάνω από την Πόλη , όταν θα αποχωρεί ο τούρκος από την ιστορία ;;βλ. φώτο

« Όρθιο φεγγάρι, ξάπλα ο καπετάνιος - ξαπλωτό φεγγάρι, όρθιος ο καπετάνιος» λένε οι καπεταναίοι  μας .
Άραγε οι καπετάνιοι μας τόσο καιρό ήταν όρθιοι ή ξαπλωτοί; Μακάρι σήμερα να ανασηκωθούν

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με την παράταση επίγειας ζωής που χάρισε από το 2009 στον μεγάλο άγιο γέροντα Εφραίμ  που κοιμήθηκε πρόσφατα 8 Δεκεμβρίου 2019
 ( δείτε επικήδειο λόγο που εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στην Αριζόνα)  έδωσε ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ σε όλους μας, αλλά και στα επερχόμενα παγκόσμια  γεγονότα που συνεργούν προς τον ίδιο σκοπό δηλ. στην αποκάθαρση της ανθρωπότητας από την αμαρτία και την διαστροφή.
Ένας σεβάσμιος παππούλης έλεγε στα πνευματικά του παιδιά « καλύτερα να μην ξέρετε τι γίνεται μέσα στην κοινωνία γιατί μπορείτε να πάθετε ζημιά» εννοώντας αυτά που ακούει στην ΘΕΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.

Μια άλλη ευλογημένη ψυχούλα η Λευκή,  σε σχόλιο της, το θέτει σωστά το πρόβλημα.
«Η απουσία μετανοίας επιφέρει σύγχυση νοός, η συγχυση επιφέρει σκοτασμό και ο σκοτασμός επιφέρει αναλγησία ψυχής, νέκρωση συνειδήσεως καί πολλά άλλα, με αποτέλεσμα αυτό που σήμερα ζούμε ώς τραγική πραγματικότητα.
Ό Κύριος είθε να μάς λυπηθεί καί να γίνει ίλεως.
Καλή μετάνοια σέ όλους μας.»

Ο τούρκος πέρα από τις πονηρές συμφωνίες που υπογράφει , παραχαράσσει και την ιστορία του υποστηρίζοντας ότι είναι συνέχεια των Βυζαντινών ( μπορεί αυτό να ισχύει  εν μέρει μόνο για το αίμα που αφαίμαξε με το παιδομάζωμα και τους σημερινούς κρυπτοχριστιανούς , αλλά φυσικά δεν το βλέπει έτσι)
¨Το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη ίδρυσε μια νέα έδρα Βυζαντινών Σπουδών και Έρευνας που θα συμβάλλει στη μελέτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Είναι το πρώτο ερευνητικό κέντρο που δημιουργείται σε κρατικό πανεπιστήμιο, το οποίο θα ρίξει φως στην ιστορίας της Ανατολίας κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στα Βαλκάνια, στην Κωνσταντινούπολη και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με προγράμματα βυζαντινής ιστορίας, πολιτισμού και αρχαιολογίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
Επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου είναι η λέκτορας Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου [Boğaziçi Üniversitesi], Νέβρα Νεσίπογλου- Nevra Necipoğlu.
Η έδρα αυτή έχει ως στόχο να φέρει τις ακαδημαϊκές μελέτες σχετικά με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε διεθνές επίπεδο.
Η Νεσίπογλου δήλωσε ότι η Τουρκία είναι μία από τους κληρονόμους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όσον αφορά τον πολιτισμό, την ιστορία και τη γεωγραφία και τόνισε ότι υπάρχουν μια σειρά από παρόμοια κέντρα σε όλον τον κόσμο με επίκεντρο την Ιστορία των Βυζαντινών.
Η έλλειψη ενός ακαδημαϊκού κέντρου για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας επί 11 αιώνες είναι ένα μεγάλο κενό. Αυτός είναι ο λόγος για την ίδρυση της έδρας αυτής», είπε.
Παλιά όταν οι Τούρκοι ήθελαν να στριμώξουν τα πράγματα έβαζαν τους γκρίζους λύκους να κάνουν ¨διακοπές¨ στην Ελλάδα( βλ. φωτιές)
ΣἨΜΕΡΑ μήπως τον ρόλο αυτό τον ανέλαβαν πυρήνες τζιχαντιστών;
Κάτι θέλουν να μας πουν πάλι οι γείτονες για την μοιρασιά των ενεργειακών αντικλίνων του Αιγαίου και δεν ντρέπονται..
Και γιατί να ντρέπονται;
Όταν παρακολουθούν το διαπραγματευτικό μας επίπεδο τέτοιες μέρες και ¨εξανίστανται με την δεινότητα των θέσεων μας¨. ( αυτά τα γράφαμε το καλοκαίρι του 2015 και αναρωτιόμαστε αν πέσαμε έξω; ) όπως και στα παρακάτω που επισημάναμε από τότε: 
 Το Αιγαίο έγινε ¨ενεργειακή λοταρία¨ ανάμεσα στους Αμερικάνους, Ευρωπαίους και από την άλλη πλευρά τους Τούρκους και τους Ρώσους.
Ένας μύλος…
Ο μεν Δυτικός θέλει την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία του Πούτιν.
Ο Τούρκος θέλει να γίνει ¨πετρελαιοπηγάς¨.
Ο Ρώσος θέλει ανοικτά περάσματα βλ. Στενά και διαδρόμους ναυσιπλοΐας για να κατεβαίνει με άνεση στην Μέση Ανατολή.
ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2015, ενώ κάποιες δυσκολεμένες ψυχούλες μας προσάπτουν τον τιμητικό τίτλο του αιθεροβάμονος και άλλα πολλά . Τους ευχαριστούμε αν και κάνουμε το ελάχιστο χρέος απέναντι στην Πατρίδα και τον συνάνθρωπο μας επί δεκαετία

« Μην γίνεστε ΤΙΜΗΤΕΣ των άλλων, αλλά ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ των ΔΩΡΕΩΝ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ»   μας έλεγε ο επί 25ετίας πνευματικός μας Παπά – Φώτης ο Λαυριώτης από το πονεμένο σήμερα νησί της Λέσβου που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.( τα άλλα τα διαβάζετε και πρόκειται να τα δούμε)
Και συμπλήρωνε ο κατά ΧΡΙΣΤΌΣ σαλός άγιος αυτός γέροντας:
 « Κάποια νύχτα με  ΟΡΘΙΟ φεγγάρι ο τούρκος δεν θα κοιμηθεί και θα κάνει σάλτο μέσα στην ιστορία του ,τότε ότι κάνει η ΠΑΝΑΓΙΑ ,οι Άγιοι, οι ήρωες και ο στρατός μας.»
« Που βρε η ΜΕΤΑΝΟΙΑ, που είναι βρε ;»
« θα έρθει βρε και το Ξαπλωτό Φεγγάρι πάνω από την ΠΟΛΗ για τους τουρκαλάδες»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μήπως ο πονηρός και τα όργανα του μας πάνε για τύπου « ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΒΛΩΣΗ»  μέσα στα δρώμενα της ανθρώπινης ιστορίας;
ΘΕΛΟΥΜΕ να επιβιώσουμε; Αυτή την απάντηση περιμένει ο ΟΥΡΑΝΟΣ από εμάς.