Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ο τούρκος απαγκιστρώνεται από Λιβύη και αγκιστρώνεται στο ΑΙΓΑΙΟ , το Κρητικό και την Κύπρο.


Από την διάσκεψη του Βερολίνου για την επίλυση του Λιβυκού θα μείνει παροιμιώδης η φράση του Ρώσου ΥΠΕΞ στο τέλος αυτής « έγινε μια τρύπα στο νερό» .
Που να ξέρει ο Ρώσος ΥΠΕΞ αυτό που γνωρίζαμε πριν από ένα 24ωρο δηλ. ποιος ήταν ο « φταίχτης», πληροφορία που ερχόταν μεσάνυχτα από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ; 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Ερντογάν μπορεί να αποχώρησε από το μέσον της συνδιάσκεψης στο Βερολίνο πιθανώς γιατί ψυχομέτρησε τις προθέσεις των υπολοίπων συνέδρων που στις κατ ιδίαν συζητήσεις του υποσχέθηκαν άλλα από αυτά στα οποία κατέληξαν.
Έτσι ο κ. Ερντογάν κατάλαβε ότι υπάρχουν πολλοί μνηστήρες για την Λιβύη και τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα της και ότι το να επιβαρύνει τον τουρκικό προϋπολογισμό με την μισθοδοσία των αερομεταφερόμενων  τζιχαντιστών από την Συρία θα του είναι δώρον άδωρον.
Το κέρδος που έμεινε στον Ερντογάν από αυτήν την συνδιάσκεψη είναι ότι κανείς δεν έθιξε το θέμα των δυο μνημονίων που υπέγραψε με την Λιβύη και ειδικότερα αυτό που σχετίζεται με την οριοθέτηση θαλασσίων διαδρόμων στο Κρητικό- Λιβυκό Πέλαγος ( Βλ. Παράνομη ΑΟΖ ) .
Ο Ερντογάν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ( ενώ εκκρεμή στον ΟΗΕ η συμφωνία αυτή που πρωτοκολλήθηκε και υπάρχει διάβημα της ΕΕ για το άκυρο της)
Κάποιοι ερέθισαν – εκνεύρισαν τον τούρκο μετά την διάσκεψη στο Βερολίνο. Οι ιαχές πολέμου και απειλών που θα ακουστούν από την πλευρά της τουρκίας από σήμερα δείχνουν ότι αυτή επιθυμεί να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο προκλήσεων τύπου ΙΜΙΑ (  χρονική συγκυρία που συμπίπτει με την μνήμη των Ιμίων του Ιανουαρίου του 1996)
Και ήδη το κάνει με παράνομη γεώτρηση του ΓΙΑΒΟΥΖ στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Όμως ο τούρκος περιμένει ένα γεγονός ίσως προβοκάτσιας που θα ενοχοποιεί την Ελλάδα.
Μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους…
Σε αυτήν την συγκυρία δεν κουραζόμαστε να επαναλαμβάνουμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ του Ελληνικού Λαού είναι το πιο ισχυρό ιστορικό  όπλο του .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας