Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Οι άγιοι μας τα είπαν ήδη όλα - απομένουν κάτι ψιλο-λεπτομέρειες για να ευθυγραμμιστούμε άθελα σε ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.


Ακούσαμε από άγια χείλη « οι προρρήσεις – προφητείες των αγίων πατέρων μετά τα δεινά θα διδάσκονται στα σχολεία, όχι ως κάτι παράδοξο και ευτελές, όπως σήμερα κάποιοι τις  θεωρούν ,αλλά σαν σωτηριώδη παρέμβαση του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία» .

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αδελφοί σας κουράσαμε μέσα στην γενική κόπωση των δύσκολων ημερών μας. Θα επιθυμούσαμε να αναδεικνύουμε τα Χριστοκεντρικά κύτταρα του Ελληνικού πολιτισμού μας , της άγιας  ιστορίας και παράδοσης  μας.
Είναι όμως τέτοιες οι ημέρες που θυμίζουν την δαιμονική καταιγίδα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.
Μας κτυπούν από όλες τις πλευρές για αυτό και αυτό που βιώνουμε φαίνεται σαν ένα τεράστιο αδιέξοδο.
Δώσαμε δικαιώματα λόγω αμαρτίας και αδιαφορίας και ενώ φοβόμαστε τον σεισμό και τα ερείπια που αφήνει, την ίδια ώρα τα σπίτια μας είναι όρθια και τα ερείπια είμαστε εμείς μέσα σε αυτά.
Μικρομάνες πετούνε τα αθώα παιδάκια τους από τα Ελληνικά μπαλκόνια , συλλογιστείτε και πείτε μέχρι « πότε ΘΕΕ ΜΟΥ θα μείνει αυτή η δαιμονική μπόρα πάνω από τα κεφάλια μας;»

Την ώρα που οι εχθροί μας χαίρονται γιατί οι κόποι τους σήμερα καρποφορούν ακάθαρτα πνεύματα μέσα στην Ελληνική κοινωνία , εμείς αγνοούμε την ΘΕΡΑΠΕΙΑ που δεν είναι τίποτε άλλο από την ανανέωση του Ορθόδοξου Χριστιανικού Βαπτίσματος μας μέσα από την Μυστηριακή ζωή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και των βιωμάτων που προσφέρει .

Πάνω σε αυτά τα πράγματα δεν μπορεί κανείς να κάνει τον δάσκαλο στον άλλο την ώρα που κάθε στιγμή όλοι μας  μαθαίνουμε.

 Ήρθε η ώρα αδελφοί και σιμά είναι, που θα αναδειχθεί αυτό που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ « η ανθρωπότητα χρειάζεται αιώνιους διδασκάλους και ο Έλληνας φτιάχτηκε για τον σκοπό αυτό έως της συντέλειας των αιώνων»

Για να γίνουμε όμως εμείς σήμερα διδάσκαλοι και με τα πνευματικά χάλια που έχουμε, πρέπει να περάσουμε από ταχύρρυθμα φροντιστήρια ζωής , ανθρωπιάς και επιβίωσης.

Τα φροντιστήρια μας τα ετοιμάζουν οι ορκισμένοι εχθροί και οι δήθεν φίλοι μας καθότι ανάδελφόν Έθνος από αρχαιότατων χρόνων.

« H αντίστροφη μέτρηση για μια πιθανή αναμέτρηση Ελλάδος-Τουρκίας, φαίνεται ότι ξεκινά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση θα οδεύσει προς άμεση κλιμάκωση: Το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη και ο  Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να πράξουν το ίδιο με τον Οθωμανό ναύαρχου Χ.Μπαρμπαρόσα, ο οποίος στο απόγειο της ισχύος της οθωμανικής αυτοκρατορίας τον 16ο αιώνα είναι καταφέρει να κυριαρχήσει σε κεντρική ανατολική Μεσόγειο, κατανικώντας τους δυτικούς στόλους.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «Οπως ξέρετε στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε άλλο ένα βήμα με τη Λιβύη. Και με το βήμα αυτό στη Μεσόγειο οι στρατιώτες μας θα γράψουν έπος όπως κάναμε στην ιστορία με τον Μπαρμπαρόσα». https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/834294_i-ellada-anakiryssei-aoz-meso-eastmed-kai-o-rterntogan-apeilei
« Οργή Άγκυρας για τον EastMed! Τι αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Αντιδρώντας στην υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό EastMed, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι δήλωσε σήμερα ότι κάθε σχέδιο που αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτύχει.
«Ο πιο οικονομικός και ασφαλής δρόμος για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο και η διανομή τους στις καταναλωτικές αγορές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, είναι η Τουρκία», υπογράμμισε ο Ακσόι στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. https://www.militaire.gr/orgi-agkyras-gia-ton-eastmed-ti-anaferei-anakoinosi-toy-toyrkikoy-ypex/
Αντί για ευχές μόλις εχθές Γέροντας μας διαμήνυσε:
 ΓΈΡΟΝΤΑΣ « ξαγρυπνάτε στον Όρθρο θα μας κτυπήσουν»
 « Τὴν Θεοτόκον καὶ Μητέρα τοῦ Φωτός, ἐν ὕμνοις τιμῶντες μεγαλύνωμεν.»
Την ώρα που θα ψέλνουμε Τα Μεγαλυνάρια στην ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ θα έρθει ο τούρκος αιφνιδιαστικά.
Αλλά εκείνη την ιερή στιγμή θα σφραγίσει τον ιστορικό αφανισμό του με όσα θα συμβούν σε αυτόν στην συνέχεια.
Είναι να μην ανατριχιάζει κανείς όταν ειδήσεις της επικαιρότητας συγκλίνουν με τα προρρηθέντα υπό των ΑΓΙΩΝ;
Πριν δέκα χρόνια με τον τούρκο που το έπαιζε φιλικός,  όλα αυτά φαινόταν για πολλούς σαν ένα παραμύθι, αλλά έλα ντε που τα παραμύθια ζωντανεύουν με κακούς δράκοντες αλλά και με Άγιους Γιώργηδες.
Αλλά και πάλι θέλουν να μας πείσουν, ότι όλα θα πάνε καλά. Μακάρι, αλλά το δικό τους παραμύθι είναι δαιμονικό και απαξιώνει την κοινή λογική.
Όταν θα καλέσουν τον Ελληνικό Λαό σε γενική επιστράτευση για να υπερασπιστεί τα Ιερά και τα Όσια θα παρουσιαστούν ως υπερπατριώτες και θα κάνουν μνεία των προφητειών;
8 Δεκεμβρίου 2019 η ΟΣΙΑΚΗ ΚΟΙΜΗΣΗ του Γέροντα Εφραίμ από την Αριζόνα.
« Ταύτας τας εσχάτας ημέρας, όπου τα χνώτα του Αντιχρίστου μολύνουν γην και θάλασσαν και πάσαν πνοήν ζωής, ως δρόσον χάριτος αναψύχουσαν, ως αύραν Προφήτου Ηλιού αναρριπίζει ο Θεός την ενέργειαν της νοεράς προσευχής εις τα στήθη και την καρδίαν της Εκκλησίας, ως αντίδοτον ψυχικής και σωματικής υγείας και σωτηρίας δια τας ημέρας που έρχονται και θα έλθουν» Ταύτας τας εσχάτας ημέρας (Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ πνευματικού παιδιού του Γέροντα.
Τι του είπε ο Γέροντας Εφραίμ για την Κοίμηση του
- « παιδί μου δεν θα προλάβω την ΠΟΛΗ»
- « γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ»

Όλα γύρω μας βοούν, ότι είμεθα στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ.
« Έμπροσθεν μας πολλά . Ο καλικάντζαρος τούρκος μπορεί  τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ να ζοριστεί πολύ και θα θελήσει να μας ζορίσει, γιατί δεν αντέχει το ΦΩΣ, ούτε τον Αγιασμό που θα πέσει στο ΑΙΓΑΙΟ που το θεωρεί ο αθεόφοβος γαλάζια πατρίδα του»
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας