Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Ξεχάσαμε τα Βαλκάνια, αλλά αυτά δεν μας ξέχασαν. Από εκεί η ΑΠΕΙΛΗ.


ΕΙΡΗΝΗ και ΠΟΛΕΜΟΣ ,οι  δύο παρακάτω ενεργειακοί  αγωγοί καθορίζουν τι θα γίνει το επόμενο διάστημα στην ζωή μας.
Στα Βόρεια σύνορα μας( Βαλκάνια) ο Turkish stream αγωγός και στα νότια ( Αν. Μεσόγειος )  ο  αντίστοιχος  East Med . Η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη στις συγκρούσεις των ισχυρών του κόσμου, ενώ κάποιοι μας διαφημίζουν ότι αναβαθμιζόμαστε γεωπολιτικά.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
« μην ανακατώνεις τα γεωπολιτικά- ενεργειακά  με τα θρησκευτικά» μας συμβουλεύουν και εμείς θα τους χαλάσουμε το χατίρι γιατί τα πάντα στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδος έχουν πνευματική διάσταση.
Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί Άγιοι μας ομίλησαν για αυτά που ζούμε, πριν μας τα περιγράψουν σήμερα οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές. Όλοι αυτοί βλέπουν τα τεκταινόμενα, ενώ ο Ουρανός μέσω των ΑΓΙΏΝ του μας έδωσε την κατάληξη αυτών.
 Στην παραπάνω φώτο αποτυπώθηκε το εξής συμβάν:
« Χτες  το πρωί στο μοναστήρι της Κάτω Παναγιάς Ξενιάς  Αλμυρού κατά την ώρα του αγιασμού για τα ΦΩΤΑ όταν ψάλλανε οι μοναχές  το "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε...." ένα περιστέρι μόλις έφυγε από  τα χέρια του ιερέα   πέταξε από πάνω του  και πήγε και κάθισε στο Άγιο Ποτήριο στην Αγία Πρόθεση»  https://apantaortodoxias.blogspot.com/2020/01/blog-post_399.html?m=1&fbclid=IwAR3hBrWupYNRNlUlsWiBBUJwJ_QE-eedFy1cFUtATPy5D4FhM9x25wvYtxI
Οι νωπές υπογραφές του East Med αγωγού στην Αν. Μεσόγειο  ερεθίζουν τον Ερντογάν και τον συνεταίρο του Πούτιν που σε λίγες ώρες από τώρα θα εγκαινιάσουν στην Κωνσταντινούπολη τον  Turkish stream αγωγό.
Τελικά ο δεύτερος αγωγός  από ότι φαίνεται και σε σχέση με τις κυρώσεις που επέβαλλαν οι ΗΠΑ για τις χώρες που θα συνεργαστούν ή θα επιτρέψουν την διέλευση αυτού , αντί για ενέργεια θα μεταφέρει προβλήματα , ταραχές και πόλεμο στα Βαλκάνια.       
« Ο συγκεκριμένος αγωγός, περνά από τον Εύξεινο Πόντο παρακάμπτοντας την Ουκρανία. «Ολοκληρώσαμε με την Gazprom την αλλαγή του σημείου εισόδου της διανομής (…) Είναι σωστό για τη Βουλγαρία (…) το σημείο εισόδου να είναι το Στράντια 2», στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Τεμενούικα Πετκόβα. 
Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν 70 εκατομμύρια λέβα (35 εκατ. ευρώ) ετησίως, από τους φόρους διαμετακόμισης που καταβάλλονται στη Ρουμανία, χώρα που γειτονεύει με την Ουκρανία απ’ όπου περνούσε μέχρι τώρα το ρωσικό αέριο. Η τιμή του φυσικού αερίου στη Βουλγαρία μπορεί επίσης να μειωθεί κατά 5%.
Η Βουλγαρία, που εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, είχε βρεθεί σε αδιέξοδο τον Ιανουάριο του 2009, κατά τη διάρκεια της ρωσοουκρανικής κρίσης εξαιτίας της οποίας διακόπηκαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Μέσω του Turkstream η Βουλγαρία θα παραλαμβάνει 2,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου ετησίως Παράλληλα, επιδιώκει να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο για το φυσικό αέριο προς τη δυτική Ευρώπη…
Για τον σκοπό αυτό κατασκευάζει από τον Σεπτέμβριο έναν αγωγό μήκους 474 χιλιομέτρων που θα συνδέσει τον Turkstream με τη Σερβία.»https://www.reader.gr/news/diethni/316088/i-voylgaria-tha-pairnei-fysiko-aerio-parakamptontas-tin-oykrania
Ήδη εξαγγέλθηκαν και νέες προοπτικές παραγγελιών  
«Από το 2020, η Βουλγαρία θα είναι έτοιμη να εφοδιάζει με φυσικό αέριο την Ελλάδα και τα Σκόπια μέσω του αγωγού Turkish Stream», σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Μαλινόφ, εκτελεστικού διευθυντή της Bulgartransgaz.»  https://www.kouzounews.gr/geostratigiki-itta-i-voylgaria-tha-efodiazei-tin-ellada-me-fysiko-aerio-to-2020-apo-ton-turkish-stream/
« Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία.» ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ο Βατοπαιδινός  
Το γεωπολιτικό παιχνίδι των ΗΠΑ και Ρωσίας μπορεί μέσα στο 2020 να εξελιχτεί σε δράμα – δραμάτων.
Ακόμα και η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού που πυροδοτεί ανεξέλεγκτες εξελίξεις  έχει άμεση σχέση με αυτό το παίγνιο των αγωγών.
Το είχαμε τονίσει εδώ και δυο χρόνια, ότι ο αγωγός Turkish stream θα μας στοιχίσει το όνομα της Μακεδονίας με σκοπό η κυβέρνηση στην πρωτεύουσα των Σκοπίων να μην αποδεχτεί την διέλευση αυτού του αγωγού που μπορούσε να δώσει ενέργεια με κλάδους σε Ιταλία μέσω Αλβανίας (εκεί κοντά στα χωριά της Βορείου Ηπείρου)  .
Φυσικά  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τότε,  μας μιλούσε  περί σταθερότητας των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, αλλά μετά το ΟΧΙ της Γαλλίας να αποδεχτεί την είσοδο αυτού του διεθνούς μορφώματος στην ΕΕ, όλα άλλαξαν και σήμερα με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στην χώρα αυτή , αρχίζουν κάποιοι και σερβίρουν χαλβάδες και λουκούμια.
Μετά τα εγκαίνια του  Turkish stream στην Κωνσταντινούπολη πολλοί είναι εκείνοι που θα θελήσουν  να βάλουν φωτιά στο μπαρούτι των υπαρχουσών εθνικών διενέξεων στην χερσόνησο της Βαλκανικής.
« Για δεύτερη φορά, οι εκκλησίες στο χωριό Δρυμάδες της περιφέρειας Χειμάρρας έχουν γίνει στόχος για την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των Ελλήνων Ορθοδόξων πιστών της Χειμάρρας και των αλβανικών αρχών.
Η αντίδραση προήλθε από τον ιερέα στους Δρυμάδες παπα- Τζίμο, που γυρίζοντας από τον αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων, είδε να καταστρέφεται ο καθεδρικός ναός της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα από εργάτες μιας ολιγαρχικής εταιρείας που δουλεύει στους Δρυμάδες, με τα χρήματα των Αλβανών φορολογουμένων»  Βίντεο: https://www.facebook.com/vlasis.gjikopulli.3/videos/168753481175973/ Ιανουάριος 6, 2020. 19:27


ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μας λέει « από εκεί είναι η ΑΠΕΙΛΗ δηλ. από την  Αλβανία» και η Αλβανία με τις εσωτερικές εντάσεις  που  είχε και  μπορεί να μεγεθυνθούν από τα προβλήματα του τελευταίου μεγάλου  σεισμού τον προηγούμενο μήνα έχει τις προυποθέσεις να γίνει  στα χέρια των τούρκων η θρυαλλίδα  των Βαλκανίων.   
Ο μεν East Med πυροδότησε το μένος της τουρκίας εναντίον της Ελλάδος ( βλ. ΑΙΓΑΙΟ- Κρήτη)
Ο δε  ο αγωγός Turkish stream πυροδοτεί τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ και μετά ακριβώς τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου.
Τα μεγάλα έργα στην ΠΟΛΗ βλ. Turkish stream, υπό διάνοιξη διώρυγα παράλληλα στον Βόσπορο (  κατάργηση συνθήκης του Μοντραί ) φέρνουν μεγάλο πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή .
Μπορεί όλοι αυτοί να εγκαινιάζουν έργα στην ΠΟΛΗ,  αλλά η  Ιστορία ετοιμάζεται να κάνει τα δικά της ΕΓΚΑΙΝΙΑ εκεί.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας