Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Πονάει η καρδιά μας γιατί η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την κρίση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και σήμερα το μοίρασμα των ΙΜΑΤΙΩΝ της πατρίδος;


Σαν σήμερα 29 Ιανουαρίου 1996 η κρίση των Ιμίων κλιμακώνεται.  Από τότε  μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν βρήκε τον βηματισμό της.
Πάμε πολύ παλιά γιατί η αρρώστια ξεκινάει από πολύ βαθιά.
Υποσχέσεις- υπαναχωρήσεις- συμφωνίες – ατυχίες –απιστίες – προδοσίες.
Τώρα ήρθε ο συνολικός λογαριασμός και καλούμαστε να τον πληρώσουμε εδώ και τώρα .
Επίκαιρος όσο  ποτέ άλλο ο Ξενοφών « για να υποτάξεις κάποιον φτωχοποίησέ τον»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Κρίση των Ιμίων ονομάζεται συμβατικά η ένοπλη αμφισβήτηση της Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1996 από την Τουρκία, με αφορμή την προσάραξη πλοίου στις βραχονησίδες των Ιμίων. Κατά την διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής κρίσης, οι δύο χώρες μετέφεραν στρατιωτικές δυνάμεις (κυρίως ναυτικές) γύρω από τα Ίμια και τις ανέπτυξαν φτάνοντας κοντά στην ένοπλη σύρραξη. 

Τότε Κεμαλιστές, σήμερα νεοθωμανοί .
ΚΑΙ σήμερα εν έτη 2020 τι κάνει ο Σουλτάνος ;
Θέλει να μετατρέψει  όλο το ΑΙΓΑΙΟ σε ΙΜΙΑ ψάχνοντας παρατυπίες στα αρχεία της συνθήκης της Λωζάννης και εμείς θέλουμε να  πάμε ΧΑΓΗ.
«  πριν δυο χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή σε Τούρκους ειδικούς εμπειρογνώμονες να εξετάσουν τα αρχεία της ομώνυμης  συνθήκης, για την κυριότητα των 18 ελληνικών  νησιών,  που σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει καταλάβει η Ελλάδα.Στη Νικομήδεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάννης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), του οποίου ηγείται ο Κιλιτσντάρογλου».
Μας βλέπει έτσι « ψόφιους»  και μας κουνιέται ο Ερτνογάν αλλά δεν είδε ακόμα τίποτε…
 « αποτρέλαναν»  τους Έλληνες  με τόσες κατάφωρες αδικίες που έπραξαν  εναντίων τους  τα τελευταία χρόνια και με όσες μας ετοιμάζουν τα θηρία αλλά στο τέλος γελάει ο ΟΥΡΑΝΟΣ.
Να πως η φτωχοποίηση της Ελλάδος ξεκίνησε από την νύκτα των ΙΜΙΩΝ που στην συνέχεια  μας έφερε την νύκτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ  και σήμερα ξένοι κύκλοι μας πάνε στον διαμοιρασμό των ΙΜΑΤΙΩΝ .
29     Ιανουαρίου 2014 αφιερώνουμε στους ήρωες των ΙΜΙΩΝ ζωντανούς και νεκρούς τα παρακάτω λόγια.
Ναι υπάρχουν και ζωντανοί ήρωες στα ΙΜΙΑ που αν τους έδιναν την δυνατότητα θα πήγαιναν τον τούρκο στο πάτο.
« Τόσα χρόνια μετά από την τραγωδία των Ιμίων ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα για τους τρεις αξιωματικούς του ΠΝ και για τη χώρα μας;
Πόσοι μπορούν με βεβαιότητα να υποστηρίξουν ότι έχουν απόλυτα πειστεί από την αλήθεια που έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς;
Και όμως πέρα από τα γεωπολιτικά, τις γκρίζες ζώνες και τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής που είναι μια απτή πραγματικότητα στις ημέρες μας, ψηλαφούμε και μία άλλη διάσταση που δρομολογήθηκε εκείνη την κρίσιμη νύχτα και έφερε μετέπειτα ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Δυστυχώς εκείνη η νύχτα δρομολόγησε την « μεγάλη νύχτα των λαμογιών των στρατιωτικών εξοπλισμών» .
Κάποιοι αποφάσισαν να τρέξουν στο γκράν- πρί της μίζας των εξοπλισμών και να παίξουν κορώνα γράμμα την ασφάλεια της Ελλάδας σε κρίσιμες εποχές.
Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας θεωρείται εύλογη ανάγκη και μεγίστη προτεραιότητα .
Εκείνες τις στιγμές που το αίσθημα του Έλληνα πληγώθηκε και ο Εθνικός συναισθηματικός του χώρος κατέρρευσε με τον θάνατο των τριών παλληκαριών το βράδυ των ΙΜΙΩΝ κάποιοι ξεκινούσαν το marketing της κούρσας των εξοπλισμών της μίζας.
Σου λέει ο Έλληνας δεν ευχαριστήθηκε ¨με το ευχαριστώ που είπαμε στους Αμερικάνους¨ για αυτό θα τον ¨πνίξουμε¨ στα εξοπλιστικά προγράμματα για να αισθάνεται ασφαλής!!
Για αυτούς η νύχτα των ΙΜΙΩΝ και ο Θάνατος των Ηρώων μας ήταν η καλύτερη τους ευκαιρία και η απαρχή του άκρατου πλουτισμού τους.
Αναρωτιούνται αν στα ΙΜΙΑ υπήρξε προδοσία;
Μα η προδοσία φτάνει μέχρι τις ημέρες μας;
Σήμερα αποτυπώνεται το ψηφιδωτό της προδοσίας με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της ¨ ξεπλυμένης μίζας¨ μέσω υπεράκτιων εταιρειών.
Σήμερα ο Λαός καλείται να πληρώσει με το υστέρημα του τα κλεμμένα των πάσης φύσεως λαμογιών.
Σήμερα τίθεται και ένα κορυφαίο ερώτημα γιατί περιμέναμε να έρθει η ώρα των μνημονίων για να ανοίξουν οι όζουσες υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως και άλλες;
Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από την οδύνη των ημερών που βιώνουμε και ποικίλουν.
Η θεατρική αυλαία των δήθεν αξιολογήσεων, των δήθεν συμβούλων , των βαρέων υπογραφών που έπεσαν ΑΝΟΙΞΕ και φιγουράρουν πλέον τα καλοπληρωμένα ¨σαπάκια¨ που αγοράσθηκαν από τον ανυποψίαστο Έλληνα φορολογούμενο για να ενισχύσουν την Αμυντική Θωράκιση της χώρας!!
Είναι η απληστία των πράξεων αυτών μόνο κακούργημα;
Ή η διακινδύνευση της Εθνικής Άμυνας αποτελεί Εσχάτη Προδοσία; Την στιγμή που σε όλα αυτά τα χρόνια το ΑΙΓΑΙΟ έπαιρνε φωτιά από την θρασύτητα των γειτόνων.

Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Μήπως η νύκτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ φέρει άλλου είδους ΙΜΙΑ;»

Αυτά γράφαμε στις 29 Ιανουαρίου του 2014 και ανατριχιάζουμε γιατί μπορεί να έρθει η νύχτα των ΙΜΑΤΙΩΝ ( δηλ. το μοίρασμα των ιματίων της εσταυρωμένης πατρίδος μας) που το απευχόμαστε, αλλά βλέπουμε ήδη τα θηρία που άνοιξαν το στόμα τους και ετοιμάζονται να μας καταπιούν.
Είμαστε  ενώπιον δραματικών εξελίξεων.
Πρέπει να μας τα πουν καθαρά οι πολιτικοί μας  ,  το τι συμβαίνει ;
Τα παραμύθια  έχουν ημερομηνία λήξης .
Εκείνο που θα μας γλυτώσει θα είναι η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και η ΟΜΟΨΥΧΙΑ και η ΟΜΟΝΟΙΑ.
Το  ενθουσιώδες φιλότιμο, την  φιλοπατρία και την ζωοποιό ΠΙΣΤΗ μας  στον ΑΓΙΟ ΘΕΟ πρέπει να τα επιστρατεύσουμε μέσα σε λίγες ώρες  στις επερχόμενες δύσκολες καταστάσεις και ανατροπές.
Να το γνωρίζουμε όλα θα γίνουν ξαφνικά και όχι κατόπιν παραγγελίας.
Ένα γνωρίζουμε και ένα επικαλούμαστε ότι « Ο ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ»


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας