Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΕΛΛΗΝΟ-τουρκικά και ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ιρανικά συμπλέκονται πολύ άσχημα. Αχ καημένη Ελλάδα.

Η συμμαχία Τουρκίας – Ιράν χρονολογείται εδώ και πολλά χρόνια. Αρκεί να θυμηθούμε τις μεταφορές χρυσού και ρευστού που έκανε η πρώτη και η δεύτερη την εξυπηρετούσε.
Και οι δύο αυτές χώρες γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε ένα άξονα αποσταθεροποίησης για να μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα οι χαράξεις  των ενεργειακών αγωγών στην Μέση Ανατολή και την Αν. Μεσόγειο, αλλά και η εξασφάλιση των ενεργειακών κοιτασμάτων των ως άνω περιοχών.
Για αυτό και θα αντιδράσουν και οι δύο άσχημα.
Η μεν Τουρκία προς την Ελλάδα , το δε Ιράν κυρίως προς τις γειτονικές χώρες του Περσικού κόλπου που διάκεινται υπέρ των ΗΠΑ.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ότι οι δύο αυτοί σύμμαχοι ( τουρκία – Ιράν) μπορούν να ευθυγραμμίσουν τις ενέργειες τους  στο παρασκήνιο για να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα , με ότι αυτό συνεπάγεται σε εμάς, ως Ελλάδα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:
Τα Ελληνοτουρκικά θα προηγηθούν των Αμερικανο ιρανικών; Ή αντίστροφα ή θα πηγαίνουν παράλληλα ή δεν θα γίνει τίποτε ( πράγμα λίγο δύσκολο)  ;
Το φυτίλι άναψε στην Μέση Ανατολή – Μεσοποτάμια- Περσικό κόλπο, απομένει να δούμε σε πόσο χρόνο θα φτάσει στην αποθήκη των πυρομαχικών στο Ιράν βλ. πυρηνικά εργοστάσια εμπλουτισμού ραδιενεργού ουρανίου.
Γέρων Θεόδωρος – Νείλος ο Αγιοφαραγγίτης (εκοιμήθη 28/4/2016):
«Θα πίνετε τον καφέ σας και θα ακούσετε ότι οι Εβραίοι χτύπησαν το πυρηνικό πρόγραμμα της Περσίας».
Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν Γ΄ πνευματικὴ σύναξη διαλόγου μὲ τὸν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο ποὺ πραγματοποιήθηκε στὶς 22 Μαΐου, 2019 στὸ πλαίσιο τῶν ἐκδηλώσεων τοῦ ἱεροῦ ναοῦ Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Ἰδαλίου, μὲ ἀφορμὴ τὴ μεταφορὰ στὸν ναὸ τῆς ἱερᾶς εἰκόνας Παναγίας τῆς «Ἐλαιωνίτισσας» ἀπὸ τὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίων Ἀποστόλων στὸ Ὅρος τῶν Ἐλαιῶν



Το επόμενο διάστημα θα δείξει και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα αποδείξει και θα επιβεβαιώσει τους λόγους των αγίων πατέρων μας . Σε όλα αυτά σήμερα  ζούμε τα προεόρτια. Αν αυτά μας τρομάζουν , σκεφτείτε τα άλλα.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ στο Βατοπαίδι μας καλεί εις ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ για να είναι δίπλα μας στα δύσκολα και να μας προειδοποιήσει εγκαίρως.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας