Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Η ΚΟΡΩΝΑ του Κορωναϊού είναι η ΣΥΓΧΥΣΗ; Η σύγχυση είναι αυτή του αντίχριστου;


Ο πιστός χριστιανός όταν ξυπνάει το πρωί κάνει τον ΣΤΑΥΡΟ του και λαμβάνει ΑΝΤΙΔΩΡΟ και ΑΓΙΑΣΜΟ.
Έτσι συνεχίζει την ημέρα του   
Για όλα μας μίλησαν οι άγιοι , για όλα μας επέστησαν την προσοχή , μαζί με τα άλλα ή  πριν από αυτά μπορεί να προηγηθούν ανίατες αρρώστιες.
Η αποστασία φέρνει αδιέξοδα σε όλους τους τομείς ακόμα και σύγχυση στο θέμα της υγείας.
Αυτό που γίνεται παγκοσμίως δεν έχει προηγούμενο όσο και να επιθυμούν να το παραλληλίσουν με άλλες ιογενείς επιδημίες .
 « Νέος κοροναϊός: Παγκόσμια σύγχυση για τη χρήση της μάσκας -Προστατεύει ή όχι;» https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronaios-pagkosmia-syghysi-gia-hrisi-tis-maskas
 «Μη φοράτε μάσκα, αν είστε καλά», γράφει στην πρώτη σελίδα του σημερινού φύλλου της η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Σιγκαπούρη, την ώρα που οι αρχές σε όλον τον κόσμο επιχειρούν να αμβλύνουν τον πανικό των πολιτών που αναζητούν διακαώς να προμηθευτούν χειρουργικές μάσκες για να προστατευθούν ενάντια στον ταχέως εξαπλούμενο  κοροναϊό.
Στη γειτονική Μαλαισία, η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να φορούν πάντα μάσκα και να έχουν μαζί τους μπουκαλάκια με απολυμαντικό υγρό, ενώ παρόμοιες εκκλήσεις έχουν απευθύνει οι αρχές της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ.
Τα αντικρουόμενα μηνύματα έχουν προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες σχετικά με τους τρόπους προστασίας κατά της επιδημίας, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 20 χώρες, με κάποιους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι η λανθασμένη τοποθέτηση της μάσκας μπορεί ακόμη και να αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κοροναϊό.
Η Αυστραλία και η Ταϊβάν ανακοίνωσαν ότι οι υγιείς πολίτες δεν χρειάζονται μάσκες, αλλά η Αυστραλία έχει διανείμει ένα εκατομμύριο μάσκες από τα εθνικά ιατρικά της αποθέματα και οι μάσκες φοριούνται ευρέως στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, όπου η κυβέρνηση έχει επιβάλει πλαφόν στην αγορά τους και έχει απαγορεύσει την εξαγωγή τους.
Η Διοίκηση των Σιδηροδρόμων της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι, αν ο ιός συνεχίσει να εξαπλώνεται, θα αρνείται να επιβιβάζει επιβάτες στα τρένα, αν δεν φορούν χειρουργική μάσκα.
Φοράτε τις μάσκες σωστά
Ο κοροναϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο παρότι δεν είναι σαφές πόσο εύκολο είναι αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα κρούσματα ήταν άνθρωποι που είτε βρέθηκαν στην κινεζική πόλη Ουχάν--το επίκεντρο της μόλυνσης--είτε ήταν συγγενείς των ανθρώπων που μολύνθηκαν ή ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η μετάδοση γίνεται πιθανόν μέσα από την επαφή με ένα μολυσμένο πρόσωπο μέσω των σωματιδίων στον αέρα από το φτάρνισμα ή τον βήχα. Ο ιός μεταδίδεται επίσης αν κάποιος αγγίξει ένα μολυσμένο άτομο ή αντικείμενο και μετά αγγίξει το στόμα του, την μύτη ή τα μάτια του.

«Οι περιστάσεις όπου απαιτούνται μάσκες είναι όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα πλήθος…ή αν φροντίζεις κάποιον που έχει μολυνθεί. Αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, φόρα μια χειρουργική μάσκα», δήλωσε στο Reuters Global Markets Forum η Άντζελα Ράσμουσεν, μια ιολόγος στο Κέντρο για την Μόλυνση και την Ανοσία του Πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ.
Στην Κίνα, όπου μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί σχεδόν 10.000 κρούσματα του κοροναϊού, ο Τσουνγιού Γου, κορυφαίος επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ότι οι πολίτες θα πρέπει να φοράνε μάσκα όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.»
Επαναλαμβάνουμε …
Ο Πιστός Χριστιανός όταν ξυπνάει το πρωί κάνει τον ΣΤΑΥΡΟ του και λαμβάνει ΑΝΤΙΔΩΡΟ και ΑΓΙΑΣΜΟ.
Έτσι συνεχίζει την ημέρα του…Ας πορευτούμε με ψυχραιμία και ανθρωπιά στα  δύσκολα που έρχονται στην ανθρωπότητα ακολουθώντας τις υγειονομικές συντεταγμένες  οδηγίες. Προς το παρόν και όπως εξαπλώνεται ο φονικός ιός φαίνεται να καταρρέουν οι κόκκινες γραμμές των συστημάτων υγείας και ακόμα είναι νωρίς.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας