Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Ακούγεται σαν φάρσα. Ανήμερα της μνήμης της Αγιοκατάταξης του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ( 13 Ιανουαρίου) επισκέφτηκε ο Ζάεφ και ο πρωθυπουργός του το Φανάρι για να συζητήσουν για τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία»Δεν είναι φάρσα είναι αλήθεια ΘΛΙΒΕΡΗ και ανυπόφορη;
Κάποιοι έγιναν ανυπόφοροι και θλιβεροί για την Παγκόσμια Ιστορία και σε σχέση με τους ΑΓΙΟΥΣ μας;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι λένε οι  δημοσιογραφικές πηγές;
Σπασόφσκι: Συζήτησα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
«Στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εξέφρασα την ελπίδα ότι θα συνεχίσει, με πνεύμα ανεκτικότητας και κατανόησης, να προωθεί το διάλογο για να βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο η Ορθοδοξία όσο και οι πιστοί», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Όλιβερ Σπασόφσκι.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνάντηση, που ενθαρρύνθηκε από την υπόσχεση ότι η αμοιβαία επικοινωνία μας θα συνεχισθεί και ότι θα αρχίσει ένας δυναμικός διάλογος εντός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχει η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Σπασόφσκι

σε ερώτηση στη σημερινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη χθεσινή του συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.
Η συνάντηση αυτή, όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης, ήρθε ως πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι από την κυβέρνηση και αποσκοπούσε στην καθιέρωση μια δυναμικής άμεσης επικοινωνίας με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Είχαμε μακρά και ευχάριστη συνομιλία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
 Κάλεσα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία, να συναντηθεί με τους πιστούς και είναι μεγάλη τιμή τόσο για τους πιστούς όσο και για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας, πρόσθεσε ο Σπασόφσκι.» ΜΜΕ Σκοπίων

Η επόμενη είδηση από το γνωστό εκκλησιαστικό ιστολόγιο ΡΟΜΦΑΙΑ
Στην «Εκκλησία» των Σκοπίων η επόμενη Αυτοκεφαλία;

« Σήμερον, 13ην Ιανουαρίου 2020, η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, εδέχθη, κατόπιν αιτήσεως αυτού,τον Εξοχ. κ. Oliver Spasovski, Πρωθυπουργόν της Δημοκρατίας Βορείου Μακεδονίας, συνοδευόμενον υπό του προκατόχου αυτού Εξοχ. κ. Zoran Zaev και των συνεργατών αυτών κ. Dane Talevski και κ. Dejan Sotirovski.
Σκοπός της επισκέψεως ήτο η θεώρησις του εκκλησιαστικού προβλήματος της χώρας αυτών. Κατά την συζήτησιν ετέθησαν επί τάπητος αι προηγηθείσαι επί του θέματος φάσεις, εν αίς και η βούλησις της επαναφοράς της εκείσε Εκκλησίας εις την κανονικότητα υπό το όνομα της Αρχιεπισκοπής Αχριδών, κατόπιν και της υποβληθείσης εν καιρώ εις την Μητέρα Εκκλησίαν εκκλήτου προσφυγής.
Προς τούτο απεφασίσθη να προσκληθούν εις την έδραν του Οικουμενικού Πατριαρχείου αντιπροσωπείαι της Εκκλησίας της Σερβίας και της εν τη χώρα αυτών Εκκλησίας, προς διαβούλευσιν και προσπάθειαν εξευρέσεως κοινώς αποδεκτής λύσεως.
Η ατμόσφαιρα των συνομιλιών ήτο θερμή και ειλικρινής, μετά δε ταύτας οι υψηλοί επισκέπται παρεκάθησαν εις την Πατριαρχικήν τράπεζαν και εν συνεχεία ανεχώρησαν επιστρέφοντες εις τα ίδια.
Ο κ. Πρωθυπουργός και οι συν αυτώ εξέφρασαν τον σεβασμόν και την εμπιστοσύνην των προς την Μητέρα Εκκλησίαν, της οποίας έλαβον την ευλογίαν προς άπαντα τον εκείσε κλήρον και λαόν…»
Εκ της Αρχιγραμματείας
της Αγίας και Ιεράς Συνόδου
Όλοι οι παραπάνω δεν κατάλαβαν  τίποτε από αυτά που έλεγε σε πολλούς ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για το πρόβλημα που δημιουργεί η παραχάραξη του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θα τα τακτοποιήσει όλα στο τέλος.
Μην στενοχωρείστε αδελφοί.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας