Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

100 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: «πρώτα θα αναγνωριστεί, μετά θα διαλυθεί» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Μας πως τρέχουν τα γεγονότα και  οι ειδήσεις;
Ακόμα δεν στέγνωσαν οι υπογραφές από τον στρατηγικό αγωγό East Med και τα Βαλκάνια προθερμαίνονται για άλλα.
« Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ αποφάσισε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, μετά την άρνηση της Ε.Ε., τον περασμένο Οκτώβριο, για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την χώρα του , κάτι που προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις στη χώρα και αποδυνάμωσε σημαντικά την φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της χώρας.
Το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση στη πρωτεύουσα Σκόπια , η οποία θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές.»
Σε 100 μέρες  προεκλογική περίοδο στην γειτονική χώρα την στιγμή που όλα είναι ανοικτά μπορεί να γίνουν πάρα πολλά.
Ο τούρκος ανοίγεται σε Λιβύη και Αν. Μεσόγειο, η Αγγλία βγαίνει πανηγυρικά από την ΕΕ με σκληρό BREXIT , την στιγμή που η Σερβία με το γνωστό πρόβλημα του Κοσσόβου , η Αλβανία με τον αλυτρωτισμό της  να μεγαλοπιάνεται ως Μεγάλη Αλβανία, η Βουλγαρία να σκέφτεται ότι αν πάρει ρωσικό  φυσικό αέριο από τον Turkish stream θα υποστεί κυρώσεις από τις  ΗΠΑ.. τελικά όλα αυτά συνιστούν προεκλογική περίοδο πολεμικών αναμετρήσεων και όχι εκλογών;
Στους γείτονες που θέλησαν να αλλάξουν το όνομα τους και να γίνουν νόθοι απόγονοι του Μεγ. Αλεξάνδρου μέσα σε αυτήν την προεκλογική περίοδο θα οργιάσει η ρωσική σλαβική προπαγάνδα και οι διαλυτικές τάσεις αυτού του κρατικού μορφώματος θα απασχολούν την επικαιρότητα των επόμενων ημερών.
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν πρόκειται να βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του.


ΖΕΙΣ - ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ ΑΓΙΕ
«Δὲν ὑπάρχει κίνδυνος ἀπὸ ᾽κεῖ [ἐνν. τὰ Σκόπια]. Τὸ κρατίδιο αὐτὸ ἀρχικὰ θὰ ἀναγνωριστεῖ καὶ ἀργότερα θὰ διαλυθεῖ.» [Μαρτυρία κ. Ματζουράτου Ευάγγελου. , Ὑποστράτηγου ἐ.ἀ., Ἀττική] (βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», B” Τόμος,2η Έκδοση, σελ. 379).
«Τὰ Σκόπια ἔχουν θεμέλιο ἀπὸ λουκούμια, καὶ θὰ διαλυθοῦν.» [Ὁ Άγιος ἀπευθυνόμενος στὸ Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης, κ. Παντελεήμονα, τὴν ἄνοιξη τοῦ 1993.] (Βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», Τόμος Β΄, 2η Έκδοση, Σελ. 380).



Ήρθε η ώρα να τα δούμε όλα

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας