Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

" θα υπάρξει λιγοστή Φυτική και Ζωική Παραγωγή , να με επικαλεστήτε να σας βοηθήσω " ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

φώτο ανθισμένες ροδακινιές στην Βέροια 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας Μπλέξαμε με τον εν δυνάμει πόλεμο στην Μέση Ανατολή και αφήσαμε άλλα φλέγοντα θέματα της νοσηρής επικαιρότητας των ημερών μας .
Μόλις χθες μου ξαναθύμισαν αδελφοί κάτι που μας μετέφεραν πριν πενταετία .
Και ήταν αυτό " "θα υπάρξει λιγοστή Φυτική και Ζωική Παραγωγή , να με επικαλεστήτε να σας βοηθήσω " ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Αυτό το άκουσε μια ψυχή της προσευχής και της κατάνυξης .
Τότε θεώρησα ότι το γεγονός αυτό αναφέρετε αποκλειστικά για πολεμικές περιόδους , που να πάει το μυαλό στις νέες άγνωστες  καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στις μέρες μας ;
Σήμερα όμως διαβάζουμε :

ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

Το φαινόμενο της προσβολής και παραμόρφωσης των ροδακίνων και νεκταρινιών πρωτοεμφανίστηκε το 2021 σε αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων στις Αμπελειές Πέλλας. Ωστόσο, μέσα σε τρία χρόνια εξαπλώθηκε ανησυχητικά, αφού ενώ αρχικά υπολογιζόταν ότι έχουν προσβληθεί συνολικά 5.000 στρέμματα σε Πέλλα και Ημαθία, τελικά «το νούμερο των 6.500 στρεμμάτων που αφορά και σε άλλες περιοχές εκτός των δύο ..
Το «μυστήριο» της παραμόρφωσης των ροδακίνων και νεκταρινιών, επιχειρούν να λύσουν επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα μέσα Ιουνίου, η καθηγήτρια Φυτικής Ιολογίας στο ΑΠΘ, Βαρβάρα Μαλιόγκα, "εάν το φαινόμενο είναι ιολογικό, τότε θα το βρούμε"
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ
SOS από τους κρεοπώλες λόγω της πανώλης των αιγοπροβάτων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου
Τα σφαγεία παραμένουν κλειστά και η μετακίνηση των ζώων έχει απαγορευτεί.
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Μιλούν για κλιματική αλλαγή ενώ θα έπρεπε να μιλούμε για κλιματική Ανωμαλία μιας και η ανωμαλία των πραγμάτων είναι μόδα ;
Τελικά μας μετέφεραν ότι επίκληση της βοήθειας του Αγίου Χαράλαμπους στα δύσκολα που ήρθαν και έρχονται θα είναι καταλυτική .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας