Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ

 


ο ένας σπάζει τα νεύρα του άλλου μέχρι να γίνει η "τελετή λήξης του αντίχριστου" 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ και συμφωνούμε: 

" Με αυτόν τον τρόπο στον τομέα της ψυχολογίας το Ιράν και η Παλαιστινιακή Συμμαχία επιχειρούν να καταρρακώσουν το ήδη πτωτικό φρόνημα των Ισραηλινών από τον αδιέξοδο δεκάμηνο πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας. Η δυσαρέσκεια και η ψυχολογική κόπωση στις τάξεις της ισραηλινής κοινωνίας και του στρατού είναι εμφανής.

Βασικό στοιχείο του πολέμου είναι η παραπλάνηση του αντιπάλου. Οι Αμερικάνοι έσπευσαν σε χρόνο ρεκόρ να αναπτύξουν αεροναυτικές δυνάμεις από την Κρήτη και την Κύπρο ως τον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό για να στηρίξουν τους Ισραηλινούς. Έως πότε όμως θα είναι σε θέση να παραμένουν σε αυτές τις θέσεις; Η παραμονή τους είναι δαπανηρή οικονομικά και αποδομητική ψυχολογικά, όσο αργεί η επίθεση κατά του Ισραήλ.

Συνέπεια του ψυχολογικού πολέμου και της παραπλάνησης του Ιράν στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ είναι το βασικότερο στοιχείο της στρατηγικής, η δημιουργία συνθηκών αιφνιδιασμού, στην προκειμένη περίπτωση σε δεύτερο χρόνο. Στόχος της παρελκυστικής πολιτικής του Ιράν είναι η άρση της έγκαιρης ανάπτυξης των αεροναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ μέσω της ψυχολογικής κόπωσης και της παραπλάνησης για το εάν επίκειται εντέλει χτύπημα. Αν δεν προκύψει εν τω μεταξύ νέο προκλητικό ισραηλινό χτύπημα, είναι πιθανότερο να λάβει χώρα το ιρανικό χτύπημα κατά του Ισραήλ όταν οι Αμερικάνοι θα αποσύρουν τις επιπλέον δυνάμεις τους από την περιοχή.

Άλλωστε η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται τις περισσότερες φορές κρύο." 

από το άρθρο
 " Πόλεμος νεύρων του Ιράν στο Ισραήλ" του Δρ Ευάγγελου Βενέτη


ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ .

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ .

ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ  ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ;

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 
"ΔΙΧΩΣ ΑΝΑΤΟΛΗ " ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ 

ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ 

ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΥΠΟΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΗΚΟΥΑΝΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας