Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΝ ΒΕΝΤΑΛΙΑ ΠΕΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 " μια με την πένα και 99 με τον τον πόλεμο " έλεγε ο Πατρo - Κοσμάς και αυτό βρίσκει έδαφος στις μέρες μας .
Όλοι θέλουν τον πόλεμο αλλά οι σημερινές γενιές ξέχασαν τι σημαίνει πόλεμος.

Εδώ εμάς μας νοιάζουν οι εκλογές και ποιος πάλι " σωτήρας"  θα βγει , ενώ  πληθαίνουν τα διεθνή δημοσιεύματα ότι ο γείτονας κάτι ετοιμάζει και ενόψει των εκλογών του.
Τα σκοτεινά σχέδια σήμερα υλοποιούνται εν αγνοία των Εθνών , απλώς όπως πάντα ο ματωμένος λογαριασμός έρχεται στο τέλος όταν έχουν σβήσει οι  πρωτεργάτες των τραγωδιών.

ΠΕΔΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ 

οι Ρώσοι βλέπουν εφιάλτες και ετοιμάζονται μάλλον για αστραπιαία  κατεβασιά  μιας και ανοίγει και η Μέση Ανατολή - ο πόλεμος επεκτείνεται κάθε μέρα.

ΑΙΓΑΙΟ 
οι καθημερινές προκλήσεις των τούρκων έχουν γίνει βαρετές αλλά κάθε μέρα γίνονται θρασύτατες και ξεφεύγουν από τα όρια.
Τελικά όλοι ξέρουν τι θα γίνει και πως θα γίνει; 

ΒΑΛΚΑΝΙΑ 
Σύντομα και εκ των πραγμάτων η Σερβία θα ξεκαθαρίσει την θέση της. Γνωρίζει την παγίδα που της έστησαν στο Κόσοβο, αλλά η ηγεσία της είναι ήξεις αφίξεις και βλέπουμε , μέχρι να τα δούνε όλα ..και τότε 
   
ΚΑΥΚΑΣΟΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 
Πυρά κατά της Δύσης ότι θέλει να καταστήσει τη Μολδαβία και τη Γεωργία την «επόμενη Ουκρανία» εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov.

«Η Δύση κοιτάζει στην Μολδαβία προκειμένου να παίξει το ρόλο της «επόμενης Ουκρανίας» μια και η πρόεδρος Maia Sandu τάσσεται υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και είναι έτοιμη να δεχθεί την προσάρτηση της Μολδαβίας από τη Ρουμανία» υπογράμμισε ο Lavrov

Έτοιμη για όλα
«Τώρα προσαρμόζουν τη Μολδαβία σε αυτό το ρόλο, κυρίως γιατί μπόρεσαν να τοποθετήσουν μια πρόεδρο στο τιμόνι της χώρας, η οποία θέλει την ένταξη στο ΝΑΤΟ μέσω μιας συγκεκριμένης μεθοδολογίας που απέχει πολύ από το να είναι ελεύθερη και δημοκρατική.
Η Sandu έχει ρουμάνικη υπηκοότητα, είναι έτοιμη να ενωθεί με τη Ρουμανία και γενικά είναι έτοιμη για όλα» ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας πως ακολουθώντας αυτήν την υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πολιτική, η Δύση και η Μολδαβία αρνούνται να συνεχίσουν τις εργασίες υπό το σχήμα «5+1» που περιλαμβάνει την Μολδαβία, την Υπερδνειστερία, τη Ρωσία, τον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ.
Στο στόχαστρο και η Γεωργία

Μια άλλη χώρα που η Δύση θέλει να στρέψει κατά της Ρωσίας είναι η Γεωργία, είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα ήθελαν να στρέψουν τη Γεωργία κατά της Ρωσίας και να επαναφέρουν την κατάσταση στο επιθετικό κλίμα της εποχής του προέδρου Saakashvili» υποστήριξε ο Lavrov, αναφέροντας πως η Ρωσία προωθεί το σχήμα «3+3» (περιλαμβάνει Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Τουρκία και Ιράν) σε μια προσπάθεια να εστιάσει σε εποικοδομητικές ενέργειες.
«Η πρώτη προκαταρκτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε.
Θα συνεχίσουμε σε αυτή τη γραμμή» είπε ο Lavrov, ο οποίος θέλησε να υπενθυμίσει τα γεγονότα των τελευταίων ετών, επισημαίνοντας πως από το 2000 Ρωσία και Γεωργία συζητούσαν για τη δημιουργία ενός κοινού αντιτρομοκρατικού κέντρου στη Γεωργία, στο έδαφος μιας από τις πρώην ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.
«Όταν οι βάσεις αποσύρθηκαν, όταν ολοκληρώσαμε το μέρος της συμφωνίας, ο Saakashvili αρνήθηκε κατηγορηματικά να δημιουργήσει αυτό το κέντρο.
Υπήρχαν ακόμη καλές στιγμές τότε.
Κανείς δεν υποψιαζόταν ότι θα επιτεθεί στη Νότια Οσετία.
Αλλά ακόμη και σε αυτό το ειρηνικό περιβάλλον, που χαρακτηριζόταν από την επιθυμία για νέες σχέσεις, ο Saakashvili μας εξαπάτησε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που τον έλεγχαν, του είπαν: όχι κοινά κέντρα με τη Ρωσία» υποστήριξε ο Lavrov."  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
" Τα Εμιράτα σε κίνδυνο- Πώς βρέθηκαν μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Το σκηνικό είναι γνωστό: ένας Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φτάνει στην Ιερουσαλήμ, καθώς ένας δεξιός Ισραηλινός πρωθυπουργός προετοιμάζεται ταυτόχρονα για ακόμη έναν κύκλο βίας με τους Παλαιστίνιους, ενώ προετοιμάζεται για μια πιθανή ιρανική αντεπίθεση μετά από μια ισραηλινή επίθεση βαθιά μέσα στο Ιράν." 

ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΌΨΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΝΕΑΣ ΓΙΆΛΤΑΣ...ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ  ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας