Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

το μήνυμα του Σεισμού είναι και προς τους Χριστιανούς. Ισοπεδώθηκε η Αντιόχεια εκεί που ελάβαμε το όνομα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ -Θα πεθάνουμε στις καρέκλες μας, ενώ περιμένουμε τις σκηνές εκστρατείας», λέει η 70χρονη Σαμπριγέ Καραογλάν, ενώ κάθεται σε κάθισμα κατασκήνωσης τυλιγμένη με λεπτή κουβέρτα.

"Μία πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή της χριστιανικής ζωής της Αντιόχειας είναι η μαρτυρία του Πράξεων 11:26 ότι εκεί αποδόθηκε για πρώτη φορά στους πιστούς του Ιησού Χριστού ο χαρακτηρισμός «χριστιανοί». Επιπλέον, στην πόλη αυτή η Εκκλησία ονομάσθηκε για πρώτη φορά «χριστιανισμός», όπως μαθαίνουμε από την Επιστολή που έστειλε ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος στην εκκλησία της Μαγνησίας της Μικράς Ασίας."
ΠΗΓΗ
Χάθηκε η Αντιόχεια και μαζί της ένας πολιτισμός
Δημοσίευμα των New Tork Times περιγράφει το μέγεθος της καταστροφής στην αρχαία πρωτεύουσα της επαρχίας Χατάι – Η πόλη θυμίζει ερειπωμένο νεκροταφείο
Στην αρχαία πρωτεύουσα της επαρχίας Χατάι, που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τον σεισμό από κάθε άλλη περιοχή, χιλιάδες κάτοικοι προσπαθούν να συμβιβαστούν συναισθηματικά με τον σεισμό που ανέτρεψε συθέμελα τις ζωές τους, αφήνοντας κόσμο χωρίς στέγη, υλικά αγαθά, αναμνήσεις ή ακόμη και μέλλον στην περιοχή.
Πολλοί παλεύουν απλά να επιβιώσουν τη νύχτα. Τα αυτοκίνητα είναι πολύ κρύα τη νύχτα και τα περισσότερα δεν είναι αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν μια ολόκληρη οικογένεια. Ωστόσο ακόμη και το αυτοκίνητο είναι πιο ζεστό από το αντίσκηνο. Πιο άτυχοι ήταν όσοι διαθέτουν μόνο έναν μουσαμά για να αντιμετωπίσουν το ψύχος. Όσα ξύλα και σκουπίδια να κάψουν, το κρύο παραμένει αφόρητο.