Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ο Guardian ρίχνει την βόμβα για να μην έχει κανένας εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα των εκλογών ;

 

ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ - ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ


Μια ομάδα Ισραηλινών φέρεται να έχει χειραγωγήσει περισσότερες από 30 προεδρικές εκλογές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας μεθόδους hacking, άλλες δολιοφθορές και αυτοματοποιημένη παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με «άρωμα»... Ελλάδας, σε μια έρευνα - αποκάλυψη την οποία δημοσιεύει ο βρετανικός Guardian.

Ειδικότερα, μια μονάδα η οποία διευθύνεται από τον Tal Hanan, έναν 50χρονο πρώην ισραηλινό πράκτορα των ειδικών δυνάμεων που τώρα εργάζεται ιδιωτικά χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Χόρχε», φαίνεται να εργάζεται υπογείως χειραγωγώντας εκλογές σε διάφορες χώρες για περισσότερες από δύο δεκαετίες με τον ίδιο να αποκαλύπτει σε κρυφά μαγνητοσκοπημένες συζητήσεις ότι «έχουμε ομάδα/ παράρτημα και στην Ελλάδα» προκαλώντας ήδη τις πρώτες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ.
Ο Hanan και οι συνεργάτες του, που χρησιμοποιούν την κωδική ονομασία «Ομάδα Χόρχε», αποκαλύφθηκαν από μυστικά πλάνα της συνάντησης με δημοσιογράφους και έγγραφα από τον Guardian.
Ο 50χρονος πάντως δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες και τις μεθόδους της Ομάδας Χόρχε, αλλά είπε: «Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή».
Η έρευνα αποκαλύπτει ασυνήθιστες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο «οπλίζεται» η παραπληροφόρηση από την ομάδα Jorge, η οποία διευθύνει μια ιδιωτική υπηρεσία που προσφέρει... υπόγεια ανάμειξη στις εκλογές χωρίς να αφήνει ίχνη.
Όπως αναφέρει η έρευνα η... «ταρίφα» για κάθε παρέμβαση έφτανε μέχρι τα 15 εκατ. ευρώ.