Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ γαλάζια πατρίδα πήρε μόνο ο Σουλτάνος με τον σεισμό αυτό, αλλά με πόσα θύματα ;

 



Τρία μέτρα πιο κοντά στην Ελλάδα μετακινήθηκε η Τουρκία μετά τον σεισμό... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΟΡΓΗ δηλ. επικίνδυνη  

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .

Διαβάζοντας τα παρακάτω και με βάσει την ψυχοδυναμική συμπεριφορά του Ερντογάν κατανοούμε ότι θα τα χρησιμοποιήσει όλα για να ξεφύγει από την μέγγενη των σημερινών συνθηκών, όπως διαμορφώνονται .

Σοκ και Δέος. Όλη η εκλογική πελατεία του σουλτάνου βρίσκεται στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές. Έρχονται ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/02/blog-post_11.html

Τρία μέτρα πιο κοντά στη χώρα μας μετακινήθηκε η Τουρκία μετά τον φονικό και καταστροφικό σεισμό, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η αραβική πλάκα συμπιέζει την πλάκα της Ανατολίας, που πρακτικά από γεωγραφική άποψη καταλαμβάνεται από την Τουρκία. Έγινε η ολίσθηση κατά μήκος της επαφής των δύο πλακών -εκεί όπου είναι το ρήγμα δηλαδή- και η πλάκα της Ανατολίας, στην ουσία η Τουρκία, προωθήθηκε προς τα δυτικά, προς το Αιγαίο, ολίσθησε κατά περίπου τρία μέτρα».

https://www.iefimerida.gr/ellada/papadopoylos-tria-metra-pio-konta-ellada-i-toyrkia


Βιβλική καταστροφή από τα 7,7 Ρίχτερ σε Τουρκία, Συρία – Στους 11.200 οι νεκροί, φόβοι για 20.000 – Στους 55.000 οι τραυματίες




Σεισμός στην Τουρκία: Οργή κατά Ερντογάν - «Ήταν απροετοίμαστος» τον κατηγορεί η αντιπολίτευση

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση - «Είναι υπεύθυνος» για την καταστροφή, λέει ο Κιλιτσντάρογλου - «Πού πήγε ο φόρος σεισμού;» ρωτούν οι πολίτες

Η αντιπολίτευση αλλά και πλήθος πολιτών εκφράζουν οργή και για τον «φόρο σεισμού» που επιβλήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση μετά τον μεγάλο σεισμό του 1999, που προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 17.000 ανθρώπων. Τα ποσά που συγκεντρώθηκαν και εκτιμώνται στα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ, επρόκειτο να επενδυθούν στην πρόληψη καταστροφών και την ανάπτυξη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Η κυβέρνηση ουδέποτε εξήγησε πώς δαπανώνται τα ποσά.

Έντονη κριτική ασκείται και στο ζήτημα της προετοιμασίας, με την αντιπολίτευση και τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να πρωτοστατούν. «Εάν υπάρχει ένα άτομο υπεύθυνο, αυτός είναι ο Ερντογάν» δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός του CHP.

Ο Τούρκος πρόεδρος κήρυξε χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες σε 10 επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο. Το καθεστώς ολοκληρώνεται λίγο πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου, που αναμένεται να κρίνουν το μέλλον του Ερντογάν.



Τους τυλίγουν με κουβέρτες - Στο Καχραμανμαράς, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, τουλάχιστον 100 σοροί είχαν τοποθετηθεί σε γήπεδο, όπου οι κάτοικοι πήγαιναν για αναγνώριση


 
«Θα τους είχαμε σώσει, αν είχατε έρθει χθες»


Στο στόχαστρο βρίσκονται και τα μέσα ενημέρωσης, καθώς σύμφωνα με χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα παραδοσιακά και κυβερνητικά μίντια φιμώνουν την κριτική που ασκούν οι πολίτες στις πληγείσες περιοχές.
Εκκένωση της Σανλιούρφα και γύρω οικισμών θέλει η τουρκική κυβέρνηση


Η τουρκική κυβέρνηση θέλει να φύγουν οι άνθρωποι από τη Σανλιούρφα για να αποφευχθούν περισσότερες απώλειες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Η πόλη και άλλοι αστικοί οικισμοί που χτυπήθηκαν από τον σεισμό έχουν συνολικό πληθυσμό περίπου 12 εκατομμυρίων ανθρώπων, πρόσθεσε ο ρεπόρτερ του δικτύου. «Και η κυβέρνηση τους θέλει μακριά από την περιοχή αυτή... Μάλιστα, προσφέρει εισιτήρια για τα μεγάλα αεροδρόμια της περιοχής για να επιβιβαστούν οι άνθρωποι σε πτήσεις για να φύγουν» προσθέτει.

Με δεδομένο πως χιλιάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει στην Τουρκία μετά τους σεισμούς της Δευτέρας, η κυβέρνηση ανησυχεί ότι οι κατασκευές που στέκονται ακόμη όρθιες μπορεί επίσης να έχουν αποδυναμωθεί και να αποτελούν απειλή για τους πολίτες, αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Al Jazeera.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν. Είδαμε ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιβαστούν στις πτήσεις, προσπαθούν να φύγουν, τέτοιο είναι το μέγεθος της καταστροφής» συμπληρώνει ο ρεπόρτερ.