Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

«δεν θέλω παιχνίδια, θέλω να μας βγάλετε από εδώ». ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ και όχι μόνο την τουρκία

 

οι παγκοσμιοποιητες τρέχουν να βοηθήσουν τον δικό τους άνθρωπο τον σουλτάνο που έβαψε τα χέρια του με αίμα στην Συρία και στην Συρία δεν πάνε γιατί λένε είναι εμπόλεμη περιοχή που αυτοί την έκαναν - μια λέξη " ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ".  Μάνα γέννησε το παιδάκι της μέσα στα χαλάσματα στο Χαλέπι και μετά ξεψύχησε.


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ Η ΣΥΡΙΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΕΙ 

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ 

ΗΤΑΝ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ 

ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ...

Διαβάζουμε περιστατικά  

"  η προσπάθεια ενός μικρού κοριτσιού να προστατεύσει τον μικρό της αδελφό της, ενόσω είναι και οι δύο εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτηρίου που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε την Τουρκία και τη Συρία.


Το 7χρονο κοριτσάκι στη Συρία μαζί με τον αδελφό της αντικρίζουν με συγκίνηση τους διασώστες οι οποίοι τους βρήκαν και επιχείρησαν τον απεγκλωβισμό τους. Το μικρό κοριτσάκι ακούγεται να λέει «δεν θέλω παιχνίδια, θέλω να μας βγάλετε από εδώ».

ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΧΑΛΕΠΙ

«Αναζητούσαμε τον Αμπού Ρουντάινα και την οικογένειά του, αρχικά βρήκαμε την αδελφή του, στη συνέχεια τη σύζυγό του, στη συνέχεια τον Αμπού Ρουντάινα. Βρίσκονταν όλοι ο ένας κοντά στον άλλο», εξήγησε ένας στενός φίλος της οικογένειας ο Χαλίλ Σαουάντι. «Στη συνέχεια ακούσαμε έναν ήχο όταν σκάβαμε, τραβήξαμε τα χώματα και βρήκαμε αυτή τη μικρή, δόξα τω Θεώ», πρόσθεσε. Το βρέφος ήταν ακόμη ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη μητέρα του. «Τον κόψαμε και ο εξάδελφός μου μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο», συνέχισε ο Σαουάντι.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, φαίνεται ένας άνδρας να κρατά μέσα στα ερείπια ένα γυμνό βρέφος, καλυμμένο με σκόνη, με τον ομφάλιο λώρο να κρέμεται. Την ώρα που θερμοκρασία βρίσκεται κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ένας άλλος ρίχνει μια κουβέρτα για να καλύψει το νεογέννητο. Το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της κοντινής πόλης Αφρίν.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://www.google.gr/webhp?hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwi1-Yugirf3AhW9gv0HHS58By0QPAgI