Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΤΩΡΑ τρεις απανωτοί μεγάλοι σεισμοί στην Τουρκία. Τα είπε ο Γέροντας από το 2020 : " θα γίνουν εκεί σεισμοί, θα τρομάξουν και θα φύγουν τα πουλιά, θα σχίζονται τα βουνά, θα πέσει και χολέρα από τούς πολλούς νεκρούς, θα τα βλέπουμε εμείς και θα τρομάζουμε"

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τους σεισμούς 6,4 και 5,8 βαθμών στο Χατάι της Τουρκίας

Απανωτοί σεισμοί 6,4 και 5,8 και 5,2 R - Στην Αντιόχεια το επίκεντρο, ζημιές σε κτίρια
Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί σε Συρία, Αίγυπτο και Λίβανο - Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 10 χλμ

Προειδοποίηση για εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών σε Τουρκία
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους σεισμόπληκτους και σήκωσε μεγάλα σύννεφα σκόνης στην κατεστραμμένη πόλη. Ανέφερε καταρρεύσεις ήδη κατεστραμμένων κτιρίων και δραματικές εκκλήσεις κατοίκων για βοήθεια.

Σύμφωνα με την AFAD, περισσότεροι από 6.000 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου που συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία
Κάτοικος Αντάκιας, είπε πως την ώρα του σεισμού βρισκόταν σε σκηνή που έχει στηθεί σε πάρκο της πόλης. «Νόμιζα ότι η γη θα ανοίξει κάτω από τα πόδια μου», είπε κλαίγοντας, καθώς κρατούσε τον 7χρονο γιο της στην αγκαλιά της. «Θα γίνει και άλλος μετασεισμός;» διερωτήθηκε.


Σχετικά με όσα ειπώθηκαν στο άρθρο βλ.