Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

το κακό εις τριπλούν γιατί τριπλασιάστηκε η αμαρτία και η αμετανοησία. Φρικτές επισημάνσεις.

ΤΡΙΠΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΡΗΓΜΑΤΩΝ
«Και νέους ισχυρούς σεισμούς στην Τουρκία μπορεί να φέρει η τριπλή σύνδεση ρηγμάτων»
O σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης μίλησε για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, το οποίο είναι «επίφοβο» να δώσει καταστροφικούς σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή.
Υπάρχει αυτή η συνδεσιμότητα των ρηγμάτων που ανεβάζει τον κίνδυνο και προς το νότιο και προς το νοτιοδυτικό τμήμα. (…)

Η περιοχή εξακολουθεί να είναι πολύ δραστήρια. Ενδεχομένως να μην μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτόν τον σεισμό των 6,4 ρίχτερ ως μια τυπική περίπτωση μετασεισμού του μεγάλου, ο οποίος έγινε στα βορειοανατολικά.
Μπορεί να είναι ένας σεισμός ο οποίος διεγέρθηκε από αυτόν των 7,8 ρίχτερ, ακριβώς εκεί που συνδέονται τα τρία ρήγματα. Μετέφερε τάσεις, μετέφερε δηλαδή πιέσεις, ενέργεια. Γι’ αυτό, αυτή η προς τον νότο μετατόπιση της σεισμικής δραστηριότητας – με σημαντικό μέγεθος, το 6,4 – δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για ενδεχόμενη περαιτέρω σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως στα μεγάλα ρήγματα».
Σε ερώτηση για την περιοχή της Κωνσταντινούπολης και για φόβους που υπάρχουν για έναν ενδεχόμενο σεισμό εκεί, κάτι που με τη σειρά του θα σημάνει «συναγερμό» και στην Ελλάδα, ανέφερε:

«Ναι, είναι δυνατόν αυτό να γίνει. Δεν είναι βέβαιο το χρονικό διάστημα, ο χρονικός ορίζοντας μέσα στον οποίο μπορεί να γίνει. Όλη η πλάκα της Ανατολίας σταδιακά κινείται προς το Αιγαίο, προς τα δυτικά.
Όταν λοιπόν έχουμε σε ένα μήκος σχεδόν 300 χιλιομέτρων μία απότομη μετακίνηση η οποία κυμαίνεται από 1 έως 7 μέτρα κατά μέσον όρο, διότι εξωθείται από την Πλάκα της Αραβίας, τότε από μηχανική άποψη εξηγείται πάρα πολύ εύκολα ότι τείνει να μετακινηθεί και στο βόρειο τμήμα του.
Σε κάθε περίπτωση το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας αποτελεί έναν τρομερά μεγάλο κίνδυνο για όλη την ευρύτερη περιοχή. Τα μεγαλύτερα μεγέθη έχουν συμβεί εδώ».


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ ( διάγγελμα Πούτιν)
Πούτιν: Θα ενισχύσουμε την «πυρηνική τριάδα»
«Όπως και πριν, θα δώσουμε αυξημένη προσοχή στην ενίσχυση της πυρηνικής τριάδας», είπε ο Πούτιν, αναφερόμενος στους πυρηνικούς πυραύλους που εδρεύουν στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Ο Πούτιν, ο οποίος παρουσιάζει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως έναν υπαρξιακό αγώνα για την υπεράσπιση της Ρωσίας απέναντι σε αυτό που θεωρεί αλαζονική και επιθετική Δύση, δήλωσε ότι οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat που βασίζονται σε σιλό θα αναπτυχθούν φέτος.