Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

τα ΟΡΦΑΝΑ...τι θα γίνει με τα χιλιάδες ορφανά κυρίως στην εμπόλεμη Συρία; αχ ανθρωπότητα

Οι διασώστες βρήκαν την επτάχρονη Γιάνα αλ Άμπντο 50 ώρες μετά τον σεισμό στα ερείπια του σπιτιού της. Οι γονείς της και τα τρία αδέλφια της σκοτώθηκαν / Φωτογραφία: AP Photo<p>
Πληροφορίες από το iefimerida.gr
η επτάχρονη Γιάνα αλ Άμπντο, έδινε επί 50 ώρες τη μάχη της επιβίωσης στα ερείπια του σπιτιού της στην πόλη Χαρέμ της Συρίας, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, μέχρι να την απεγκλωβίσουν οι διασώστες. Αλλά οι γονείς της και τα τρία αδέλφια της δεν τα κατάφεραν.
Όταν μεταφέρθηκε το κορίτσι στο ήδη κατάμεστο με τραυματίες νοσοκομείο της πόλης Μπαμπ-αλ-Χάουα ρωτούσε συνεχώς που ήταν οι γονείς της, λέει ο γιατρός Χαλίλ Αλσφούκ, που την κούραρε. «Αργότερα ανακαλύψαμε ότι ήταν μόνη που επέζησε από την οικογένειά της». Όπως είπε ο γιατρός.
«Στο τμήμα μας για τα παιδιά, έχουμε 24 κρεβάτια και πέντε θερμοκοιτίδες, αλλά έχουμε δεχθεί δεκάδες παιδιά. Κι είμαστε το μόνο νοσοκομείο με τμήμα παιδοχειρουργικής στην περιοχή».
Η νεογέννητη «Άγια» ήταν ακόμη συνδεδεμένη με τον ομφάλιο λώρο με τη νεκρή μητέρα της, όταν τη βρήκαν οι διασώστες / Φωτογραφία: AP Photo
Οι διασώστες βρήκαν την Άγια πάνω από δέκα ώρες μετά τον σεισμό σκάβοντας στα ερείπια της πενταώροφης πολυκατοικίας, όπου ζούσαν οι γονείς της στην Τζεντερίς. Θαμμένο κάτω από το μπετόν το βρέφος ήταν ακόμη συνδεδεμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη μητέρα του, Αφράα Αμπού Χαντίγια, που είχε αφήσει στα χαλάσματα την τελευταία της πνοή, όπως κι ο άνδρας της και τα άλλα τέσσερα παιδιά τους.