Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

εκαντοντάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και παγιδευμένοι ( είναι από αυτούς που σκοτώνουν στην Συρία) από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και βάλε

Τουρκία Σεισμός: Το υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ζημιές σε στρατιωτικές βάσεις -Εκατοντάδες οι νεκροί

«Ο σεισμός είχε αντίκτυπο σε στρατιωτικές βάσεις σε πολλές επαρχίες στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, η εκτίμηση των ζημιών συνεχίζεται, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Ο πρώτος απολογισμός των Τούρκων κάνει λόγο για 284 νεκρούς. Άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων. Πολλοί οι νεκροί και στη βόρεια Συρία.

Ένας πανίσχυρος σεισμός ισχύος 7,8 βαθμών Ρίχτερ, στις 4.15 το πρωί της Δευτέρας, σκόρπισε τον θάνατο, διέλυσε εκατοντάδες κτήρια και παρέλυσε δεκάδες δήμους στην Τουρκία τη Δευτέρα το πρωί. Ο σεισμός χτύπησε και τη Συρία, σκοτώνοντας και εκεί δεκάδες ανθρώπους, ενώ έγινε αισθητός σε Ιράκ, Γεωργία, Ισραήλ, Συρία, Λίβανο, Αίγυπτο, και Κύπρο, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία.

Το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε πως η σεισμική δόνηση καταγράφτηκε στις 04:17 (τοπική ώρα· 03:17 ώρα Ελλάδας) και υπολόγισε πως το εστιακό βάθος ήταν 17,9 χιλιόμετρα. 

Το επίκεντρό του βρισκόταν στην περιφέρεια Παζάρτζικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή.