Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

γιατί γίνονται τόσα και απίστευτα ατυχήματα; ας προσέξουμε τον εαυτό και τον πλησίον μας

 

Μελέτη - ΗΠΑ: Ο covid προκαλεί διαταραχές στην προσωπικότητα - Κίνδυνος για εγκεφαλικές βλάβες και νευροεκφυλιστικές καταστάσεις

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι αυτές οι αλλαγές ισοδυναμούσαν με περίπου μια δεκαετία κανονιστικής αλλαγής της προσωπικότητας, εάν συνέβαιναν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου χωρίς κάποια πανδημία

Μελέτη PLOS ONE πραγματοποίησε διαχρονικές αξιολογήσεις των αλλαγών της προσωπικότητας σε 7.109 Αμερικανούς, ηλικίας 18 έως 109 ετών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 .
Όπως αναφέρεται, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, οι άνθρωποι έγιναν λιγότερο εξωστρεφείς, ανοιχτοί, ευγενικοί ή ευσυνείδητοι.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι αυτές οι αλλαγές ισοδυναμούσαν με περίπου μια δεκαετία κανονιστικής αλλαγής της προσωπικότητας, εάν συνέβαιναν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου χωρίς κάποια πανδημία.
Εντυπωσιακά, οι νεότεροι ενήλικες εμφάνισαν διαταραγμένη ωριμότητα λόγω σημαντικής αύξησης του νευρωτισμού και σημαντικής μείωσης της ευχαρίστησης και της ευσυνειδησίας.

Λόγοι για τους μειωμένους βαθμούς προσωπικότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η έρευνα δεν παρείχε δεδομένα για τη μόλυνση από τον COVID και τον εμβολιασμό.
Θα θέλαμε να συζητήσουμε πιθανούς παράγοντες που συμβάλλουν και προκαλούν αυτές τις αλλαγές στην προσωπικότητα.
Πρώτον, εάν οι άνθρωποι είχαν μολυνθεί από τον COVID-19, ο ίδιος ο ιός SARS-CoV-2 έχει αποδειχθεί ότι αλλάζει τη δομή του εγκεφάλου κάποιου.
Αυτή η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι είχαν μολυνθεί με SARS-CoV-2 παρουσίασαν γνωστικά ελλείμματα ισοδύναμα με περίπου 20 χρόνια γήρανσης.
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο COVID-19 μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα, όπως άγχος και κατάθλιψη. Οι άνθρωποι αντιμετώπισαν υψηλότερους κινδύνους απώλειας μνήμης ή αδυναμίας να σκεφτούν συνεκτικά για διάστημα έως και δύο ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/654369/meleti-ipa-o-covid-prokalei-diataraxes-stin-prosopikotita-kindynos-gia-egkefalikes-vlaves-kai-nevroekfylistikes-katastaseis