Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

" το ΜΥΡΟ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ φτάνει στις ΗΠΑ και νεκρανασταίνει εγκεφαλικά νεκρό"

 



Λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα ανήμερα των Πέντε Μαρτύρων 

(τα Ιερά τους Λείψανα είναι τεθησαυρισμένα στο όμορφο Πολύστυλο στο κάμπο των Φιλίππων - να γιατί εκείνο το Ουκρανικό αεροσκάφος που έπεσε το καλοκαίρι στον κάμπο αυτόν φορτωμένο με 12 τόνους πυρομαχικά και ανατινάχθηκε δεν προξένησε ζημιά στα γύρω χωριά) 

και σήμερα  ανήμερα της μεγάλης αγίας, της μάρτυρος Λουκίας που ελληνιστί σημαίνει Φωτεινή ...ας τα πούμε όλα αυτά ..γιατί σε τέτοιες μέρες που ζούμε μας δίνουν οι άγιοι ελπίδες 

...βρεθήκαμε λοιπόν  μετά από μέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα  για να προσκυνήσουμε την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ.

Στο δρόμο το φτωχό μυαλό μας αναρωτιόταν , άραγε η ΠΑΝΑΓΙΑ δακρύζει ακόμα , άραγε συνεχίζει να μυροβλύζει;

Από τα σκαλιά έξω από τον Ιερό Ναό μας περικύκλωσε το Μύρο της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.



Τι να δω σε λίγο ...

οι προσκυνητές μάζευαν με βαμβάκια τα μύρο της Παναγίας που ανέβλυζε από όλες τις επιφάνειες του Ξύλινου περίτεχνου κουβουκλίου που φιλοξενεί την Εφέστειο αυτή εικόνα της Θεομήτορος. 

..αλλά τι ήταν αυτό ..ακόμα και η μαρμάρινη κολώνα όπισθεν του κουβουκλίου αναπήγαζε ΜΥΡΟ ..συνέχεια έβγαζαν όλα αυτά μύρο ...πως να τα εξηγήσεις όλα αυτά ... την στιγμή που βλέπεις και τους Τιμίους Οφθαλμούς της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στην αγιογραφία να αναβλύζουν Χαριτόβρυτα δάκρυα.



Τα χέρια όλων όσων ακουμπούσαν τις επιφάνειες με το μύρο μοσχοβολούσαν αλλά και τα ενδύματα τους το  ίδιο ...μετά από ώρες και την ώρα που γράφουμε αυτά τα χέρια μας μοσχοβολούν.

Αυτά αδελφοί δεν τολμάει κανένας να τα εξηγήσει γιατί είναι η παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που αποδεικνύει ότι πιστεύουμε σε ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ Ζωντανό και ΖΩΟΔΟΤΗ.

Γιατί Ζωοδότη; .. θα σας πούμε αυτό που μας μεταφέρθηκε εκεί σήμερα.

Μια Γερόντισσα από γνωστή Ιερά Μονή έστειλε σε γνωστούς της στις ΗΠΑ     που είχαν μεγάλο πρόβλημα ένα βαμβακάκι με τα Δάκρυα και το Μύρο της Παναγίας της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ .

Ένα δικό τους πρόσωπο ήταν εγκεφαλικά νεκρό στην εντατική .

Οι γνωστοί της γερόντισσας σε μια επίσκεψη που έκαναν  στην ΜΕΘ  για να δουν το δικό τους κατάκοιτο πρόσωπο το σταύρωσαν με το βαμβακάκι  και ω!! του ΘΑΥΜΑΤΟΣ άρχισε αυτό  να συνέρχεται και η βελτίωση του συνεχίστηκε τα επόμενα 24ώρα ανανήπτοντας εντελώς  από  την φρικτή αυτή εγκεφαλική αφασία.

Φυσικά οι εκεί γιατροί να αναρωτιούνται τι είναι αυτό που 

"νεκρανασταίνει".

Είναι η ΠΙΣΤΗ των Ορθοδόξων και το ΕΛΕΟΣ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας