Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

τα ταγκαλακια Χριστουγεννιάτικα "Προαναγγελία «πολεμικής σύγκρουσης» Ελλάδας-Τουρκίας από τη «ντουντούκα» του Ερντογάν."

Η Γενί Σαφάκ και ο Ι.Καραγκιούλ γράφουν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανακοινώσει επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη
Τι γράφουν 
"Η επεκτατική Ελλάδα, που είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που «επεκτείνει τα εδάφη της χάνοντας τον πόλεμο», ετοιμάζεται για ένα βήμα που θα καταλήξει σε πόλεμο στο Αιγαίο (σσ Θάλασσα των Νησιών το αναφέρει). Η διοίκηση της Αθήνας, που δεν εγκαταλείπει τον εξοπλισμό πολλών περιοχών κοντά στην Τουρκία, θα εφαρμόσει σύντομα την προκλητική απόφαση των 12 μιλίων στην Κρήτη 
Τα ελληνικά ΜΜΕ γράφουν ότι η κίνηση για επέκταση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στα νότια της Κρήτης στα 12 μίλια θα έρθει τον Μάρτιο. Υπάρχει ένας ενδιαφέρον λόγος για τον οποίο αυτό το βήμα, που τους τελευταίους μήνες έχει καλύψει συχνά την ελληνική τηλεόραση, θα γίνει τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι Έλληνες, που έχουν προμηθευτεί μέχρι στιγμής 10 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, πιστεύουν ότι οι πιλότοι που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα αεροπλάνα θα είναι έτοιμοι μέχρι τον Μάρτιο. Με άλλα λόγια, η Αθήνα θα κινδυνεύσει να ξεκινήσει πόλεμο με την Τουρκία βασιζόμενη σε 10 αεροσκάφη Rafale."