Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

" μουλάρωσαν" εκεί στην Ευρώπη με το Κατάρ και αυτό είναι η αρχή για μεγάλες ανατροπές

Αεροσκάφος A380 της Qatar Airways / Φωτογραφία: Shutterstock
Νέα τροπή στο Qatargate: Η ΕΕ επανεξετάζει τη συμφωνία με την Qatar Aiwarys για ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά.
Πιο αναλυτικά, η πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου, Καρίμα Ντέλι, προειδοποίησε την Τρίτη ότι το Κατάρ ενδέχεται να έχει παρέμβει στις εσωτερικές διαβουλεύσεις της Ευρωβουλής. Ως εκ τούτου, οι ευρωβουλευτές προτίθενται πλέον να ελέγξουν εάν το Κατάρ επηρέασε αδικαιολόγητα την συμφωνία για τις αεροπορικές μεταφορές που παρέχει στην Qatar Airways απεριόριστη πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ και διερευνούν τρόπους να πατήσουν φρένο στην επικερδή συμφωνία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

μόλις χθες επισημαίναμε: 
" τι μπορεί γεωπολιτικό μείζον να κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο αυτό με το Κατάρ που ταλανίζει την ΕΕ;" 
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ δήλωνε: «Είμαστε Ευρωπαίοι, προτιμούμε να κρυώνουμε παρά να μας πληρώνετε»

ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ή ΕΜΕΙΣ;

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Δημοκρατία και το Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Metsola, στο πλαίσιο της χιονοστιβάδας εξελίξεων με το Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή.
«Έχω να πω στους κακοήθεις από τρίτες χώρες που νομίζουν ότι η Ευρώπη ξεπουλιέται τους λέω ότι θα βρείτε απέναντί σας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαστε Ευρωπαίοι, προτιμούμε να κρυώνουμε παρά να μας πληρώνετε» ΠΗΓΗ https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/655996/proedros-evrokoinovouliou-den-tha-koukoulosoume-tipota-i-evropi-den-ksepoulietai

βλ.