Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

κυκλοφορεί η είδηση ότι ο πρόεδρος Α.Βούτσιτς ζήτησε την ευλογία του Σέρβου Πατριάχη Πορφύριου για να υπερασπιστεί του Σέρβους του Κοσόβου!.Αν κάποιοι θελήσουν να επεκταθεί ο πόλεμος από την Ουκρανία σε άλλες γωνιες θα το κάνουν γιατί τους καίνε οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι η χθεσινή απαγόρευση εισόδου στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια του πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,  μιλάει καλύτερα για τους διοργανωτές, τονίζοντας ότι αυτοί είναι εν μέρει από το καθεστώς στην Πρίστινα και εν μέρει η διεθνής κοινότητα.

Ο Βούτσιτς, μετά τη συνάντηση με τον πατριάρχη, είπε ότι κατά τη χθεσινοβραδινή συνομιλία, καθώς και τη σημερινή συνομιλία, ενημέρωσε τον πατριάρχη για τη συνολική κατάσταση από διάφορες πλευρές - πολιτική, αλλά και ασφάλεια.

«Η χθεσινή απαγόρευση εισόδου στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια από τις αρχές της Πρίστινα του πατριάρχη της Σερβικής Εκκλησίας και η αποτροπή του να πάει στο ιερό μας, μου φαίνεται ότι μιλάει καλύτερα για αυτούς που την οργάνωσαν, και αυτό είναι μόνο εν μέρει το καθεστώς στην Πρίστινα, γιατί αρκούσε μόνο να δούμε τις ανακοινώσεις εκείνων που μας διαβεβαίωναν όλη μέρα ότι θα αντιδρούσαν λυσσαλέα», είπε ο Βούτσιτς.