Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

"Τα ίχνη της διαφθοράς… στο ρετιρέ του Ευρωκοινοβουλίου" διαβάσαμε από το παρακάτω άρθρο και μας ερχόταν στο μυαλό τα λόγια του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

Το περιοδικό Spiegel θέτει το ακόλουθο ερώτημα: "Η Ευρώπη χρειάζεται το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τα κράτη του Κόλπου. Μπορεί όμως μια χώρα που επιδιώκει να εξαγοράσει τις δημοκρατικές διαδικασίες να είναι εταίρος για την Ευρώπη;". Το γερμανικό μέσο σχολιάζει ακόμη πως "τα ίχνη φτάνουν μέχρι τον τελευταίο όροφο του Ευρωκοινοβουλίου", προωθώντας επιπλέον το σενάριο πως όχι μόνο το Κατάρ αλλά και το Μαρόκο εξαγόρασε Ευρωβουλευτές. Το περιοδικό επικαλείται έγγραφα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του, τα οποία αποδεικνύουν πως ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση και πρώην Ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι είχε δωροδοκηθεί μεταξύ άλλων και από τον πρέσβη του Μαρόκο στην Πολωνία.
Ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Έρικ Μάρκαρντ αναφέρει πως κατά τη διάρκεια επίσκεψης Ευρωβουλευτών στο Κουβέιτ για τους κανονισμούς χορήγησης βίζας, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Εύα Καϊλή και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, "η Εύα Καϊλή, δίχως να αποτελεί μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, παρενέβη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και από κοινού με τους λοιπούς Έλληνες της αποστολής επεδίωξε την κατά το δυνατόν συντομότερη εξασφάλιση της βίζας για το Κατάρ".
Τέλος, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο το Κατάρ κατέληξε να είναι "κρυφά και αθόρυβα" ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην ΕΕ η tageszeitung αναφέρει πως "στη Γερμανία, το Εμιράτο κατέχει το 17% της VW, το 6,1% της Deutsche Bank και το 3,04% της Siemens, κάνοντας επίσης λαμπρές δουλειές στη Γαλλία, επενδύοντας όχι μόνο στην πανάκριβη ποδοσφαιρική ομάδας PSG αλλά γενικώς στην αφρόκρεμα της γαλλικής οικονομίας, όπως στον όμιλο ειδών πολυτελείας LVMH, στον ενεργειακό γίγαντα Total και αλλού". 
Από τον Γιώργος Πασσάς