Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Αυτές οι Ευχές απευθύνονται και σε όλους τους αναγνώστες (όπου γης) των ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΩΝ που "σκανδαλίζουν ελπιδοφόρα " με τον ηλεκτρονικό τίτλο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/



(από μια καλή φίλη και αρθρογράφο) 

 Κ. Βαρδάκα,


Για την προ των θυρών παμμεγίστη εορτή της του Ιησού Χριστού Γεννήσεως, εύχομαι να ευδοκήσει ο Θεός αυτά τα Χριστούγεννα, να αποδειχθούν αληθινά θεοφόρα, υποδεχόμενοι εν πίστει και αγαλλιάσει τον Χριστό στις καρδιές μας.

 Διότι πολύ περισσότερο το θέλει ο Χριστός σήμερα, στους σκοτεινούς καιρούς μας, να γίνουμε κοινωνοί και μέτοχοι του θείου φωτός Του. Και τώρα δίδεται η μεγάλη ευκαιρία, διότι κατά τον Πανιερώτατο Λεμεσσού Αθανάσιο, σύμφωνα με τους αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας, οι ημέρες της περιόδου των Χριστουγέννων διακρίνονται από μια υπερβάλλουσα χάρη, η οποία διαχέεται από τον Θεό και το Άγιο Πνεύμα στους πιστούς, οι οποίοι, εάν βέβαια το ζητήσουν, δύνανται να αντλήσουν αφθόνως από τη θεία αυτή δωρεά. 

Έτσι, εάν εναποθέσουμε στον Χριστό το δράμα της υπάρξεώς μας και ταπεινά τον παρακαλέσουμε να μας υψώσει εκ του κόσμου των πραγμάτων και να έρθει στην καρδιά μας να κατοικήσει, τότε είναι αδύνατον ο Χριστός να μην μας επισκεφθεί. Γι' αυτό γεννήθηκε σε μια σπηλιά, για να μας δείξει ότι κατέρχεται στη σπηλιά της καρδιάς μας, που είναι γεμάτη με άλογα πάθη. " Αυτός γαρ ενηνθρώπησε, ίνα ημάς θεοποιήσει".

Η ευχετήρια κάρτα είναι εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από καλό φίλο ιεροψάλτη και φιλόλογο, ο οποίος επέλεξε και το θεοφώτιστο κείμενο από τα έργα του αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, στο οποίο ο άγιος και μέγας αυτός πατήρ επισημαίνει εν ολίγοις ότι ο Χριστός ενσαρκώθηκε, για επανενώσει τον Θεό με τον άνθρωπο και μάλιστα να τον ενώσει με το πρώτο και θείο ανέσπερο φως Του, ώστε θεούμενος δι' αυτού, να  καρποφορήσει μέσα στην καρδιά του όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.

                                             Ευλογημένα, ευφρόσυνα 
                                        και άγια Χριστούγεννα