Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Σε ΔΙΝΗ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ η Ευρώπη. Ουδείς γνωρίζει τι έρχεται μετά τα Χριστούγεννα.

 το Κατάρ (α) σκάνδαλο ρουφάει τα πάντα. 

 "Ενεργειακός "πονοκέφαλος" στην Ευρώπη λόγω Qatargate: Οι απειλές του Κατάρ για το LNG
Όπως επισημαίνει το Politico, η σπουδαιότητα του Κατάρ ως αξιόπιστου προμηθευτή φυσικού αερίου θα ενισχυθεί τους επόμενους μήνες, δυσκολεύοντας τη διπλωματική εξίσωση για τις χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ, εφόσον οι βελγικές αρχές εμπλέξουν και επισήμως την Ντόχα στην έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς. Ειδικά για τη Γερμανία, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές έναντι της Ρωσίας, ο σάλος αναδεικνύει πως, στον κόσμο της ενεργειακής γεωπολιτικής, σπάνια υπάρχουν εύκολες επιλογές. "


το Κατάρ (α) σκάνδαλο ρουφάει τους πάντες 

"Καθώς ξετυλίγεται το σκάνδαλο Qatargate, νέα στοιχεία αφήνουν πολλά ερωτηματικά για πιθανή εμπλοκή του κορυφαίου διπλωμάτη και επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Josep Borrell.
Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο Qatargate δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να... μεγαλώνει.
Προς το παρόν, σχεδόν όλη η εστίαση είναι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά αρχίζουν να τίθενται ερωτήματα σχετικά με το εάν οι επιπτώσεις θα εξαπλωθούν στην εκτελεστική εξουσία της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή."

το Κατάρ (α) σκάνδαλο ρουφάει ότι έχει μείνει από επίφαση ειρήνης στον κόσμο 

Reuters για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Κλείδωσε στα 180 ευρώ
Πώς θα αντιδράσει η Ρωσία;

(Ανανέωση πληροφοριών)
" Αντιδρά η Ρωσία στην απόφαση της ΕΕ για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ αποφάσισαν να μπει πλαφόν 180 ευρώ στις τιμές του αερίου, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν να τονίζει την ενόχληση της Μόσχας.

«Αυτό είναι μια παραβίαση της διαδικασίας της αγοράς για τη διαμόρφωση τιμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Οποιαδήποτε αναφορά σε πλαφόν είναι απαράδεκτη. Θα χρειαστεί χρόνος για να σταθμιστούν προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά», συμπλήρωσε."  ΠΗΓΗ
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ