Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

τελεσίγραφο " Μουσολίνι"- Τσαβούσογλου: Casus belli αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα -Δεν θα το επιτρέψουμε

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική Hurriyet, ο Τούρκος υπουργός είπε συγκεκριμένα: «Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, ούτε 12, ούτε καν 1 μίλι. Η απόφαση που έλαβε το Kοινοβούλιό μας το 1995 για το θέμα αυτό είναι σαφής και εξακολουθεί να ισχύει».
«Προειδοποιούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά: Μην επιδιώκετε ψευτοηρωισμούς στηριζόμενοι σε εκείνους που προσπαθείτε να έχετε πίσω σας. Μην ξεκινήσετε μια περιπέτεια. Δεν θα έχει καλό τέλος για σας» 

Ελληνοτουρκικά: Βγαίνει από το συρτάρι το σχέδιο επέκτασης χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης
Το σχέδιο για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων νότια και δυτικά της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια φαίνεται πως έχει βγει από το συρτάρι του υπουργείου Εξωτερικών, με καθοδήγηση από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

"Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υπέστη επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Ο κ. Δένδιας είναι απολύτως καλά στην υγεία του, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών."